The Grand 3.1.0 64bit latency issue

All topics on The Grand 3
Post Reply
User avatar
Novikthewise
Member
Posts: 313
Joined: Wed Feb 23, 2011 1:17 pm
Contact:

The Grand 3.1.0 64bit latency issue

Post by Novikthewise » Fri Mar 11, 2016 8:19 am

Hello,

i recently purchased The Grand 3.1.0 with the valentins day offer. I work on Windows 7 64bit and Cubase 8.5.15 in 64bit.

I noticed that The Grand 3 is not compensated for latency at high buffer settings (2048 samples with 48ms in/out latency) in cubase. The Audio is delayed exactly by the output latency of the Asio Driver. I have to manually compensate in order to have it in time.

The version history says something about this issue in combination with the convolution reverb has been fixed. However i don't use the convolution reverb.

Can someone confirm this?
StudioPC: Core i7 2600, 16GB DDR-1333 RAM, Asus P8H67 m-Evo REV.3, Win 7 64Bit Home Premium, Cubase 8.5.20 64bit, Halion 5.1.1, Halion Sonic 2, Wavelab 9.0.25,

Mobile: HP Elitebook 8460p I5 2540m 8GB RAM Win 7 Pro 64bit, Cubase Elements 8.0.40

User avatar
Novikthewise
Member
Posts: 313
Joined: Wed Feb 23, 2011 1:17 pm
Contact:

Re: The Grand 3.1.0 64bit latency issue

Post by Novikthewise » Fri Mar 25, 2016 11:58 pm

Ok i have to correct myself. I had the convolution reverb selected but not activated. No matter its activated or not but just selected the Audio is delayed expecially at high buffer settings. This Issue supposed to be fixed since version 3.0.1 according to the version history. But its still there in Version 3.1.0 on my machine :?
StudioPC: Core i7 2600, 16GB DDR-1333 RAM, Asus P8H67 m-Evo REV.3, Win 7 64Bit Home Premium, Cubase 8.5.20 64bit, Halion 5.1.1, Halion Sonic 2, Wavelab 9.0.25,

Mobile: HP Elitebook 8460p I5 2540m 8GB RAM Win 7 Pro 64bit, Cubase Elements 8.0.40

Post Reply

Return to “The Grand 3”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest