Page 1 of 1

Bugs with Groove Agent SE 4 and Cubase 9 Element

Posted: Sat May 20, 2017 4:48 pm
by Magicopaco
Hello all,

I have a licence for Cubase 9 Elements (i have update it) and i have a problem when i use Groove Agent SE 4.
When i load a drumset, sometimes, often in fact, cubase freeze and i can't do anything... Sometimes after a few time it work again, sometimes not and i need to reset Cubase... It's very annoying.
It the only VST doing that... When i use other drum VST or synth VST, i have no problem of Freezing... Only Groove Agent SE 4 crash Cubase... It's a bit scandalous that Steinberg VST freeze my Cubase and not other VST...

Anybody has the same problem or any idea ?

Thx

Sorry for my bad english... Sorry Shakespeare...

Re: Bugs with Groove Agent SE 4 and Cubase 9 Element

Posted: Thu Aug 10, 2017 9:12 am
by paheradam
Hi,

I have the absolutely same problem :cry: I use Cubase Element 8 (from the store) and I bought that just for the Groove Agent SE 4's new functions to make my life easier when I sampling... Has anybody any idea to fix it?

Thanks

Re: Bugs with Groove Agent SE 4 and Cubase 9 Element

Posted: Thu Aug 10, 2017 9:56 am
by Romantique Tp
Make sure you're using the latest version
https://www.steinberg.net/index.php?id= ... t_se_4&L=1

Thousands of Cubase users are using this plugin without issue.

Re: Bugs with Groove Agent SE 4 and Cubase 9 Element

Posted: Mon Aug 14, 2017 1:54 pm
by cairob
HO, me too...the same problem! i've upgrade but the problem is the same...

Re: Bugs with Groove Agent SE 4 and Cubase 9 Element

Posted: Thu Oct 26, 2017 3:59 pm
by tedcousens
Just upgraded to Elements 9 and GA did not appear in list of VST instruments.

UPDATE: User error (of course) - my activation code didn't work because they deleted it when I asked for a refund. confirmed that it was the correct upgrade despite them telling me at one point that it was the wrong package. Between Yamaha/Asknet/Steinberg you get different answers for things. At any rate, original purchase refunded, re-purchased again, installed this morning. Whee! Its a go.

My question now is: with Elements 9 am I entitled to GA4 or just GA SE?

Re: Bugs with Groove Agent SE 4 and Cubase 9 Element

Posted: Thu Oct 26, 2017 7:52 pm
by Romantique Tp
Groove Agent SE obviously.

Re: Bugs with Groove Agent SE 4 and Cubase 9 Element

Posted: Sun Oct 29, 2017 11:08 am
by ridge
Never had any problems with it crashing or hanging. But just to let you know Im use Cubase AI 9.0.30 (the one that is free and includes Groove Agent SE) and it works fine with Groove Agent 4 and the Simon Phillips addon. Don't think there is any real need to upgrade if your a drummer.

Just a couple of bugs in Groove Agent though that support are looking into:

a) Ride cymbal not choking.
b) when you load a kit with "Load Kit with Patterns" in the Kit slot, deselect it and load the same kit again it still loads it with patterns.

Re: Bugs with Groove Agent SE 4 and Cubase 9 Element

Posted: Thu Nov 02, 2017 12:36 am
by rocksan
Same here, Cubase 9 Artist & Groove Agent SE4. 8.5 does it too, so it seems to be a GA SE4 issue. Did what Steinberg support said to do, still crashes when loading a kit.

Re: Bugs with Groove Agent SE 4 and Cubase 9 Element

Posted: Wed Nov 08, 2017 12:12 am
by Hix63
Rocksan...What did support ask you to do I will try anything at this point

Re: Bugs with Groove Agent SE 4 and Cubase 9 Element

Posted: Fri Nov 10, 2017 9:40 am
by leonardm
Same here, with Cubase Pro 9.0.30.
Each time I drag and drop new wav files into Groove Agent SE4, Cubase freezes for a minute : annoying.

Re: Bugs with Groove Agent SE 4 and Cubase 9 Element

Posted: Mon Dec 04, 2017 10:17 pm
by paheradam
Hi, I've just updated for Cubase 9 elements and a the problem still exist :/ I can't imagine what could be the problem. Is there anybody who solved this problem?

Thanks.

Re: Bugs with Groove Agent SE 4 and Cubase 9 Element

Posted: Wed Feb 07, 2018 3:30 pm
by HomerSimpson
Hi have the same problem...cubase go to freez when i geting sound.....
no resolwe??

Re: Bugs with Groove Agent SE 4 and Cubase 9 Element

Posted: Fri Jul 20, 2018 9:53 am
by dcleff5
Magicopaco wrote:
Sat May 20, 2017 4:48 pm
Hello all,

I have a licence for Cubase 9 Elements (i have update it) and i have a problem when i use Groove Agent SE 4.
When i load a drumset, sometimes, often in fact, cubase freeze and i can't do anything... Sometimes after a few time it work again, sometimes not and i need to reset Cubase... It's very annoying.
It the only VST doing that... When i use other drum VST or synth VST, i have no problem of Freezing... Only Groove Agent SE 4 crash Cubase... It's a bit scandalous that Steinberg VST freeze my Cubase and not other VST...

Anybody has the same problem or any idea ?

Thx

Sorry for my bad english... Sorry Shakespeare...
I too have been having this problem, and its frustrating. Blocking my creativity.
Groove agent is awsome but this issue is making it really hard to work with. And my computer is pretty perworfull.
Plus mapping my alesis nitro kit to it is impossible.