Is it possible, Edit Styles in GA5 ?

All topics on Groove Agent
Post Reply
Steingreb
Junior Member
Posts: 100
Joined: Thu Feb 24, 2011 10:27 pm

Is it possible, Edit Styles in GA5 ?

Post by Steingreb » Thu Nov 08, 2018 9:31 am

The biggest thing missing in GA 4 is the option to edit styles.
Since the update is extreme pricey, i think its perhaps Steinberg changes their way of earning money.
With GA 4 milking my money with styles, and in GA 5 just let me pay a fair price and give me the possibility to edit my own styles, and let me creative with it.
i7-3770K 3.5GHz 32GB
Windows 10 Education
Steinberg UR44
Cubase 10 Groove Agent 4

James K
Member
Posts: 854
Joined: Thu Dec 23, 2010 10:43 am
Contact:

Re: Is it possible, Edit Styles in GA5 ?

Post by James K » Thu Nov 08, 2018 4:31 pm

You can hit the midi button and edit your Style in the internal midi drum editor. If that's what you are after.
27 in - iMac 2011 , 16 Gigs RAM ,
Sierra Cubase Pro 10.0.20
Mavericks Cubase Pro 9.5.5
UR28M
CC121

bonghat
New Member
Posts: 8
Joined: Tue Jun 21, 2011 6:44 am
Contact:

Re: Is it possible, Edit Styles in GA5 ?

Post by bonghat » Thu Nov 08, 2018 8:22 pm

James K wrote:
Thu Nov 08, 2018 4:31 pm
You can hit the midi button and edit your Style in the internal midi drum editor. If that's what you are after.
thats not editing style...its just editing midi.

James K
Member
Posts: 854
Joined: Thu Dec 23, 2010 10:43 am
Contact:

Re: Is it possible, Edit Styles in GA5 ?

Post by James K » Fri Nov 09, 2018 11:29 am

How do you suggest modifying a Style without changing the midi?
27 in - iMac 2011 , 16 Gigs RAM ,
Sierra Cubase Pro 10.0.20
Mavericks Cubase Pro 9.5.5
UR28M
CC121

Steingreb
Junior Member
Posts: 100
Joined: Thu Feb 24, 2011 10:27 pm

Re: Is it possible, Edit Styles in GA5 ?

Post by Steingreb » Fri Nov 09, 2018 6:03 pm

@James K,
It is as bonghat said that just midi pattern editing.

I want the possibility to program my own variation on a pattern and save them together as a style i can use in GA.
That's what i thought was possible with GA4 so I bought it,
It was to late when i found out about the fraud, I have to pay to much for a few midi styles expensivtions, and when i load a style all the buttons have the same vari-pattern but with another complexity setting.
This limit my creativity, i can't find a drum for my songs, but instead i have to make songs from the drums i have.
i7-3770K 3.5GHz 32GB
Windows 10 Education
Steinberg UR44
Cubase 10 Groove Agent 4

James K
Member
Posts: 854
Joined: Thu Dec 23, 2010 10:43 am
Contact:

Re: Is it possible, Edit Styles in GA5 ?

Post by James K » Fri Nov 09, 2018 6:41 pm

I see what you're saying.
That would be very handy.

It's the same in Logic once you convert a Drummer region ( style ) into midi to manipulate it. Then you're unable to convert it back to a drummer region ( style ) with the new manipulated midi intact.
27 in - iMac 2011 , 16 Gigs RAM ,
Sierra Cubase Pro 10.0.20
Mavericks Cubase Pro 9.5.5
UR28M
CC121

Steingreb
Junior Member
Posts: 100
Joined: Thu Feb 24, 2011 10:27 pm

Re: Is it possible, Edit Styles in GA5 ?

Post by Steingreb » Sat Nov 10, 2018 7:53 am

James K wrote:
Fri Nov 09, 2018 6:41 pm
I see what you're saying.
That would be very handy.

It's the same in Logic once you convert a Drummer region ( style ) into midi to manipulate it. Then you're unable to convert it back to a drummer region ( style ) with the new manipulated midi intact.
Yes and that makes most styles useless, unless they release exact the right style for my song.
Helas another shortcoming i should learn to live with.
i7-3770K 3.5GHz 32GB
Windows 10 Education
Steinberg UR44
Cubase 10 Groove Agent 4

Post Reply

Return to “Groove Agent”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest