Groove Agent 4 announcement

All topics on Groove Agent
Post Reply
User avatar
Matthias Quellmann
Moderator
Posts: 910
Joined: Tue Mar 01, 2011 9:44 am
Location: Hamburg, Germany
Contact:

Re: Groove Agent 4 announcement

Post by Matthias Quellmann »

Hi Dave,

the full version will be available for 179 EUR (179 USD).
Matthias Quellmann - Senior Marketing Manager
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Checkout Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!

monsterjazzlicks
Senior Member
Posts: 1432
Joined: Sat Nov 26, 2011 1:02 am
Location: Wirral
Contact:

Re: Groove Agent 4 announcement

Post by monsterjazzlicks »

Matthias Quellmann wrote:the full version will be available for 179 EUR (179 USD).
So cheap for what you get !

I will definitely be upgrading from GA3 to GA4 in the next week :mrgreen:
Last edited by monsterjazzlicks on Tue Jul 29, 2014 6:46 pm, edited 1 time in total.

User avatar
vanhaze3000
Member
Posts: 281
Joined: Fri Nov 29, 2013 11:20 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: Groove Agent 4 announcement

Post by vanhaze3000 »

So no upgrade or discount price for Cubase 7 users who who have Groove Agent 4 SE ?
How lame. :twisted:
Macbook Retina 2015 * OSX Mojave 10.14 (always latest version) * UA Apollo Twin Thunderbolt * Cubase 10 Pro (latest version) * Maschine Studio2 * Novation Impulse * Lots and lots of legal plugins.

User avatar
Ed Doll
Site Admin
Posts: 1265
Joined: Thu May 16, 2013 11:18 am
Contact:

Re: Groove Agent 4 announcement

Post by Ed Doll »

There is also no upgrade from HALion Sonic SE 2 and there was no upgrade from Groove Agent One and HALion One to their "parent" applications. So it has always been like that and I can only ask for not another dicussion on the available upgrade paths or lack thereof.
Ed Doll, Support Manager
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany

Connect with Steinberg on Facebook, YouTube, Twitter, Instagram and SoundCloud!

gerardmartin
New Member
Posts: 1
Joined: Tue Jul 29, 2014 5:12 pm
Contact:

Re: Groove Agent 4 announcement

Post by gerardmartin »

Re.;Groove agent 4....
What are you guys and gals up to
nobody with a protools /cubase setup like me has updated to the MAC OS 10,8...
its a pile of rubbish and very unstable ...only suited to IOS users (Iphones and housewives games)
I already updated to 10.7 which was a massive hassle as I lost all my PPC plugins n stuff (and to upgrade to cubase 7)
So whats this 10.8 spec on Macs..?
Oh ..I know the answer....its typical Steinberg ineptitude...like only putting a colour code for entire tracks for a 600+ €
package until version 7
I will not be buying Groove agent 4..
how exactly do you make any money...?

mpayne0
Member
Posts: 655
Joined: Fri Dec 17, 2010 10:07 pm
Location: Brooklyn
Contact:

Re: Groove Agent 4 announcement

Post by mpayne0 »

Love the conga options! First time I have seen fingering options, palm and mute.. should be fun, but so far not come across velocity multi sample per piece, and round robin settings. How many velocities and robins for a finger tap, for ex.

This is critical info if I'm buying into an additional drum program. You fill in these sort of blanks and it will be worth it!

Oh yeah... gotta mess the hair up, too clean for that type of beard. Looks hipsterish. :lol:

User avatar
vanhaze3000
Member
Posts: 281
Joined: Fri Nov 29, 2013 11:20 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: Groove Agent 4 announcement

Post by vanhaze3000 »

Can someone assure me that Drag&Drop funtionality fully works in other DAWs besides Cubase ?
If that's the case, i will draw my wallet right away. :D
Macbook Retina 2015 * OSX Mojave 10.14 (always latest version) * UA Apollo Twin Thunderbolt * Cubase 10 Pro (latest version) * Maschine Studio2 * Novation Impulse * Lots and lots of legal plugins.

RajahP
New Member
Posts: 24
Joined: Sun Jul 03, 2011 11:00 am
Contact:

Re: Groove Agent 4 announcement

Post by RajahP »

Any upgrade offers for owners of GA2.. Who could not buy GA3 because it was unavailable? :oops:


monsterjazzlicks
Senior Member
Posts: 1432
Joined: Sat Nov 26, 2011 1:02 am
Location: Wirral
Contact:

Re: Groove Agent 4 announcement

Post by monsterjazzlicks »

SLL wrote:I like the price, very cheap compared to how much you get :)
Seems that's way !!

User avatar
joedaddario
Junior Member
Posts: 71
Joined: Mon Dec 27, 2010 2:37 am
Contact:

Re: Groove Agent 4 announcement

Post by joedaddario »

Matthias,

Will I be able to load Drum kits, that I created in GA3, into GA4?

Thanks
,Joey
C10.5.0 64-bit ,Intel Core i7, Win 7 64 bit Home Ed.
Crowns Of Creation Ministries
"Stirring up goodness, peace, joy from the Lord."

scojo
Junior Member
Posts: 50
Joined: Sat May 21, 2011 3:35 pm
Contact:

feature request

Post by scojo »

Can you create some jazz patterns? perhaps an expansion pack? I installed it today and there are a lot of empty styles and substyles. Maybe I installed it wrong but when I click "all agents" , "all instrument sets" I get 243 programs and 50 multi-programs. zero traditional jazz or latin jazz.

Do you think its my installation or did you not include the jazz styles? GA3 worked pretty well for practicing and banging out a basic 32 bar jazz tune.

Please advise,
Scott Jordan

User avatar
Matthias Quellmann
Moderator
Posts: 910
Joined: Tue Mar 01, 2011 9:44 am
Location: Hamburg, Germany
Contact:

Re: Groove Agent 4 announcement

Post by Matthias Quellmann »

joedaddario wrote:Matthias,

Will I be able to load Drum kits, that I created in GA3, into GA4?

Thanks
,Joey
Hi Joey,

Groove Agent 4 cannot load any kits from GA3. We have created the library for GA4 from scratch with new technologies and brought the sounds on a totally new level compared to GA3. But the consequence is that GA4 is not compatible to the kits in GA3.
Matthias Quellmann - Senior Marketing Manager
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Checkout Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!

User avatar
Matthias Quellmann
Moderator
Posts: 910
Joined: Tue Mar 01, 2011 9:44 am
Location: Hamburg, Germany
Contact:

Re: feature request

Post by Matthias Quellmann »

scojo wrote:Can you create some jazz patterns? perhaps an expansion pack? I installed it today and there are a lot of empty styles and substyles. Maybe I installed it wrong but when I click "all agents" , "all instrument sets" I get 243 programs and 50 multi-programs. zero traditional jazz or latin jazz.

Do you think its my installation or did you not include the jazz styles? GA3 worked pretty well for practicing and banging out a basic 32 bar jazz tune.

Please advise,
Hi Scojo,

Thanks for your feedback! We are already planning the first expansion packs. There will be more drum kits and also style expansion packs for Groove Agent. And Jazz is definitely on our list.
Matthias Quellmann - Senior Marketing Manager
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Checkout Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!

Lbro44
Member
Posts: 219
Joined: Wed Feb 02, 2011 2:27 am
Contact:

Re: Groove Agent 4 announcement

Post by Lbro44 »

One thought I had (since I do not want to be without GA3) is to install GA3, then upgrade it to GA4. Then go back and install GA3 to a different location in hopes of having both GA3 and GA4 installed on the same machine. Matthias, do you know if what I describe will work?

Thanks,
LB
Main
Cubase 7.5 64 bit version, Groove 3, Broomstick Bass, Superior Drummer, Jamstix, Amplitube and Jbridge: Win 7 Ultimate. i7-4790K 4.4Ghz, MSI GTX 770 2GB 256-Bit Video, with 16 GB of ram, 3 7200 HDD drives. 3 LCD monitor setup. RME HDSP 9652, DigiMax FS, HP 60 Head Phone Amp & other goodies.
.
Mobile
Cubase 6.02 64 bit version, Groove 3, Broomstick Bass, Superior Drummer and Jbridge: Win 7 Ultimate, Dual boot to both 32 and 64 bit versions. HP 6530b notebook with 8 GB of ram, upgraded to 7200 HDD. Dual LCD monitor setup with add on 19" display. Edirol FA/66.

User avatar
Matthias Quellmann
Moderator
Posts: 910
Joined: Tue Mar 01, 2011 9:44 am
Location: Hamburg, Germany
Contact:

Re: Groove Agent 4 announcement

Post by Matthias Quellmann »

Lbro44 wrote:One thought I had (since I do not want to be without GA3) is to install GA3, then upgrade it to GA4. Then go back and install GA3 to a different location in hopes of having both GA3 and GA4 installed on the same machine. Matthias, do you know if what I describe will work?

Thanks,
LB
Hi LB,

GA3 will still be available after you install GA4. You can use both on the same machine. No problem.
Matthias Quellmann - Senior Marketing Manager
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Checkout Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!

Lbro44
Member
Posts: 219
Joined: Wed Feb 02, 2011 2:27 am
Contact:

Re: Groove Agent 4 announcement

Post by Lbro44 »

Excellent! Thanks so much for the comeback!

LB
Main
Cubase 7.5 64 bit version, Groove 3, Broomstick Bass, Superior Drummer, Jamstix, Amplitube and Jbridge: Win 7 Ultimate. i7-4790K 4.4Ghz, MSI GTX 770 2GB 256-Bit Video, with 16 GB of ram, 3 7200 HDD drives. 3 LCD monitor setup. RME HDSP 9652, DigiMax FS, HP 60 Head Phone Amp & other goodies.
.
Mobile
Cubase 6.02 64 bit version, Groove 3, Broomstick Bass, Superior Drummer and Jbridge: Win 7 Ultimate, Dual boot to both 32 and 64 bit versions. HP 6530b notebook with 8 GB of ram, upgraded to 7200 HDD. Dual LCD monitor setup with add on 19" display. Edirol FA/66.

User avatar
Matthias Quellmann
Moderator
Posts: 910
Joined: Tue Mar 01, 2011 9:44 am
Location: Hamburg, Germany
Contact:

Re: Groove Agent 4 announcement

Post by Matthias Quellmann »

gerardmartin wrote:Re.;Groove agent 4....
What are you guys and gals up to
nobody with a protools /cubase setup like me has updated to the MAC OS 10,8...
its a pile of rubbish and very unstable ...only suited to IOS users (Iphones and housewives games)
I already updated to 10.7 which was a massive hassle as I lost all my PPC plugins n stuff (and to upgrade to cubase 7)
So whats this 10.8 spec on Macs..?
Oh ..I know the answer....its typical Steinberg ineptitude...like only putting a colour code for entire tracks for a 600+ €
package until version 7
I will not be buying Groove agent 4..
how exactly do you make any money...?
Hi Gerard,
Mac OS X Version 10.8 / 10.9 and Windows 7 / Windows 8.x are the supported operating systems. That means that our quality assurance team has tested Groove Agent on this systems as a stand alone application and in many different DAWs. It doesn't mean that it won't install on a 10.7 system, but we haven't tested it and hence don't support it officially. Somewhere we have to draw a line to keep the efforts for QA reasonable. That is way we are always testing and officially supporting the last two versions of Mac OS and Windows. In this case Mac OS X 10.8. and 10.9 and Windows 7 and 8.x.

There will be trial version of Groove Agent 4 later this year. Just give it a try and make up your mind.
Matthias Quellmann - Senior Marketing Manager
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Checkout Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!

Puma0382
Senior Member
Posts: 2013
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:11 pm
Contact:

Re: feature request

Post by Puma0382 »

Matthias Quellmann wrote: There will be more drum kits and also style expansion packs for Groove Agent. And Jazz is definitely on our list.
Please Matthias, you must add some Nashville/Country styles and kits/beats/patterns to that list. You guys have friends in Nashville running Nuendo/Cubase at some great studios. If commissioned, they would surely love to help out, capturing some performances/sounds from some fantastic pro players out there... what do you think..?

Like the Jazz styles already mentioned, I'm convinced there's a sizeable market for (modern/trad) 'Country music', throughout Europe and the UK for example. As well as more of the USA itself maybe..! ;-)

Thanks for listening,
Bob
System 1:- Win10 64bit, Gigabyte H81M m/board, Intel i7 4790 3.6Ghz, 16Gb RAM, NVIDIA GTX 750 Ti, 2 x 22" HD monitors; Steinberg UR44; Cubase Pro v10.5.20, WaveLab Pro v10.0.40, Studio One v4.6.1, Dorico Elements v3.5.10, Addictive Drums 2, Komplete 12, StylusRMX

System 2:- Win10 32bit, Q6600 2.4 Ghz, 4Gb RAM, NVIDIA GeForce 8400 GS, Delta 1010LT; Cubase Pro v8.0.40, WaveLab Pro v9.1.0, Komplete10, StylusRMX

Biss
Member
Posts: 229
Joined: Mon Jan 24, 2011 9:26 am
Contact:

Re: Groove Agent 4 announcement

Post by Biss »

RajahP wrote:Any upgrade offers for owners of GA2.. Who could not buy GA3 because it was unavailable? :oops:
Same here.

monsterjazzlicks
Senior Member
Posts: 1432
Joined: Sat Nov 26, 2011 1:02 am
Location: Wirral
Contact:

Re: feature request

Post by monsterjazzlicks »

Matthias Quellmann wrote:There will be more drum kits and also style expansion packs for Groove Agent. And Jazz is definitely on our list.
Awesome, thats the main one i want !!

Dave Wise
Junior Member
Posts: 98
Joined: Sun Jan 30, 2011 12:18 am
Contact:

Re: Groove Agent 4 announcement

Post by Dave Wise »

Matthias Quellmann wrote:Hi Dave,

the full version will be available for 179 EUR (179 USD).
Thanks Matthias

GA-SE4 is a great tool already - so I'm looking forward to getting the full version of GA4 as soon as it's available.

Could you clarify if my own custom SE4 kits will work in the full version of GA4?

User avatar
Rommelaar
Member
Posts: 290
Joined: Sat Jan 11, 2014 4:09 pm
Contact:

Re: Groove Agent 4 announcement

Post by Rommelaar »

Will the full version be available in the steinberg shop as a download product, or as a box product only?
Rig: AMD Ryzen 3900X, Gigabyte x570 Aorus Master, Corsair LPX DDR4 128 GB RAM, Samsung 34" C34F791, Asus ROG AMD RX 5700XT, Windows 10 Pro
Audio hardware:KRK Rokit 6, Steinberg UR44 / CMC: AI, 4xFD, CH, QC, TP, PD, Waldorf Blofeld & Pulse 2, ZOOM H6, Akai MAX49, Akai MPD226
Software: Cubase Pro 10.5, Nuendo 10.3, Wavelab Pro 10 , Dorico 3.5, Spectralayers, RapidComposer v3.84
Favourite plugin developers: Fabfilter, Image Line, Spectrasonics, Steinberg, Synapse audio, Vengeance sound, Waldorf, Zynaptiq

User avatar
Matthias Quellmann
Moderator
Posts: 910
Joined: Tue Mar 01, 2011 9:44 am
Location: Hamburg, Germany
Contact:

Re: Groove Agent 4 announcement

Post by Matthias Quellmann »

Dave Wise wrote:
Matthias Quellmann wrote:Hi Dave,

the full version will be available for 179 EUR (179 USD).
Thanks Matthias

GA-SE4 is a great tool already - so I'm looking forward to getting the full version of GA4 as soon as it's available.

Could you clarify if my own custom SE4 kits will work in the full version of GA4?
Hi Dave,

all the kits you have created in the SE version will also work in the full version.
Matthias Quellmann - Senior Marketing Manager
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Checkout Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!

User avatar
Matthias Quellmann
Moderator
Posts: 910
Joined: Tue Mar 01, 2011 9:44 am
Location: Hamburg, Germany
Contact:

Re: Groove Agent 4 announcement

Post by Matthias Quellmann »

Rommelaar wrote:Will the full version be available in the steinberg shop as a download product, or as a box product only?
Hi,

Groove Agent will be available both as a download and as a boxed version.
Matthias Quellmann - Senior Marketing Manager
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Checkout Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!

Post Reply

Return to “Groove Agent”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests