groove agent se sustain issue

All topics on Groove Agent
Post Reply
User avatar
abject39
Member
Posts: 327
Joined: Sat Jan 17, 2015 8:20 pm
Location: Ventura, Ca
Contact:

groove agent se sustain issue

Post by abject39 »

In groove agent 4 se the sustain mode is supposed to sustain the duration of the note and then follow the release nodes when the key is let go. At least this is how the manual says it is supposed to work. For some reason while using it in Cubase 8.5 pro (windows 10, 64 bit) the notes are sustaining the duration of the same regardless of the length of the midi note inputed. I'm not exactly sure what I have wrong in this instance. I'm trying to make the sample sustain the entire length of the midi note and then decay and release when the note is let go.
My vision is uncompromising: to transcend my clients dreams by mesmerizing their audience with the world's finest audio arrangements and products.

User avatar
abject39
Member
Posts: 327
Joined: Sat Jan 17, 2015 8:20 pm
Location: Ventura, Ca
Contact:

Re: groove agent se sustain issue

Post by abject39 »

Figured out the solution.
My vision is uncompromising: to transcend my clients dreams by mesmerizing their audience with the world's finest audio arrangements and products.

audiothings
New Member
Posts: 2
Joined: Sat Apr 04, 2015 1:58 pm
Contact:

Re: groove agent se sustain issue

Post by audiothings »

And what was the solution? I'm having a similar problem...

WaldemarH
New Member
Posts: 5
Joined: Wed Dec 28, 2016 2:02 pm
Contact:

Re: groove agent se sustain issue

Post by WaldemarH »

Had exactly the same issue and after 1 hour I had finally found the the solution.. which of course is 2 clicks away. :roll:

Go to Sample tab and select "No Loop" in Velocity Start Range section (bottom left).

Hope this helps.

BrW

User avatar
WellBassd
Member
Posts: 312
Joined: Sat Oct 12, 2013 4:35 am
Contact:

Re: groove agent se sustain issue

Post by WellBassd »

WaldemarH wrote:Had exactly the same issue and after 1 hour I had finally found the the solution.. which of course is 2 clicks away. :roll:

Go to Sample tab and select "No Loop" in Velocity Start Range section (bottom left).

Hope this helps.

BrW
thank you, thank you

WaldemarH
New Member
Posts: 5
Joined: Wed Dec 28, 2016 2:02 pm
Contact:

Re: groove agent se sustain issue

Post by WaldemarH »

:)

mozart
Member
Posts: 354
Joined: Wed Dec 29, 2010 11:36 am
Contact:

Re: groove agent se sustain issue

Post by mozart »

Dear Lord, thank you so so much. I was tearing my hair out!
Music for Film and TV

www.matthewmooremusic.co.uk

Post Reply

Return to “Groove Agent”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests