Miroslav Philharmonik 2 Crashes Cubase Pro 9

Discussions about VST Instruments and VST plug-ins from other manufacturers
Post Reply
User avatar
flon_klar
Junior Member
Posts: 73
Joined: Tue Sep 23, 2014 5:19 pm
Contact:

Miroslav Philharmonik 2 Crashes Cubase Pro 9

Post by flon_klar » Sat Jan 26, 2019 7:11 am

I am seeing recently that most of the time when I save an instrument in Philharmonik 2, the plug-in hangs for a couple minutes, then Cubase comes up with the "serious error has occurred" message. Has anyone else experienced this? Is there a reason? It wasn't always like this.
Win 10 Pro 64-bit, i7-4790K 4.0GHz, 16GB RAM, ASUS Z97-Pro MoBo
GeForce GTX 970
OS/Program Drive: Samsung 850 EVO 500GB; File Drive: (2) Samsung SSD 850 EVO 500 and (1) 250GB; Data Storage Drive: WD 4TB HDD
Cubase Pro 10, Halion Symphonic Orchestra, Miroslav Philharmonik 2, EZ Drummer 2
E-mu PK-6 with Orchestral Modules
UR22 Interface, KRK Rokit5 Monitors

User avatar
Prock
Grand Senior Member
Posts: 3866
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: Miroslav Philharmonik 2 Crashes Cubase Pro 9

Post by Prock » Mon Mar 25, 2019 3:52 pm

No issues like this for me when I was using CB Pro 9, 9.5 and now CB Pro 10.

Regards 8-)
PRock Studio

DAW: Cubase Pro 10.5, OS: Win 10 Pro x64, CPU: Intel Core i7 4700K @ 4.0GHz, RAM: 32GB/DDR4/2800MHz, Graphics: 4GB GeForce GTX 960, Mobo: MSI Z170A Gaming Pro Carbon, AI: PreSonus Studio 192 Mobile, Mic Preamp: PreSonus TubePre, Headphone Amp: PreSonus HP4, Studio Monitors: Mackie MR5, 3rd Party VSTs: GSi VB3-II, SampleTank 3, Amplitube 4, Miroslav Philharmonik 2, EZDrummer 2

https://soundcloud.com/prockstudio

User avatar
DavidR1
Junior Member
Posts: 61
Joined: Sat Nov 30, 2013 8:48 pm
Contact:

Re: Miroslav Philharmonik 2 Crashes Cubase Pro 9

Post by DavidR1 » Wed Jun 19, 2019 9:37 am

I am having the same issue. What I have found is that if you build up your score ie Wind, Brass, Strings and keyboards with no problems. When I start to associate the midi sequence with the Philharmonik percussion then my Cubase 10 Pro crashes. I’ve been wracking my brain as to what the issue and now I know why. Is this a memory leak being caused by the plugin? If so is this a Cubase 8ssue or IK Multimedia? The Philharmonik 2 standalone app seems to work out side nmneof Cubase. I can’t confirm on Cubase 9 or 9.5 if this is an issue cause you can’t backward track from 10 down to 9.5 or 9.0.
Processor Intel® Core™ i7-4770 (3.4 GHz, 8 MB cache, 4 cores) Haswell Memory 16 GB DDR3
Hard drive 2 TB 7200 rpm SATA Optical drive DVD SATA writer Nvdida Geforce GTZ 660

User avatar
DavidR1
Junior Member
Posts: 61
Joined: Sat Nov 30, 2013 8:48 pm
Contact:

Re: Miroslav Philharmonik 2 Crashes Cubase Pro 9

Post by DavidR1 » Thu Jul 18, 2019 8:41 am

Ok this is what I did. In one of my tracks there was timpani menu. When I removed this track and used the Bob standard timpani I got control back of Cubase.
Processor Intel® Core™ i7-4770 (3.4 GHz, 8 MB cache, 4 cores) Haswell Memory 16 GB DDR3
Hard drive 2 TB 7200 rpm SATA Optical drive DVD SATA writer Nvdida Geforce GTZ 660

Post Reply

Return to “VST Instruments and Virtual Effects (general)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests