Cubase LE4 Upgrade

All about our Cubase LE and Cubase AI OEM bundle software.
Post Reply
ECGod77
New Member
Posts: 9
Joined: Sat Jan 14, 2012 6:17 am
Contact:

Cubase LE4 Upgrade

Post by ECGod77 »

Can I upgrade from Cubase LE4 to Cubase Elements 6 at the discounted price?

thinkingcap
Grand Senior Member
Posts: 6459
Joined: Tue Dec 21, 2010 3:27 pm

Re: Cubase LE4 Upgrade

Post by thinkingcap »

Can I upgrade from Cubase LE4 to Cubase Elements 6 at the discounted price?
Did you find an update package from LE 4 to 6? If so then obviously you can...
Cubase 5.1.1 (32bit) | Win 7 Pro x64 SP1 | RME Fireface UFX | RME Fireface 800 | Cubase Essential 5 | Win 7 Home Premium x64
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I just took off my thinkingcap, it got filled up with too much crap...

ECGod77
New Member
Posts: 9
Joined: Sat Jan 14, 2012 6:17 am
Contact:

Re: Cubase LE4 Upgrade

Post by ECGod77 »

When I looked it didn't have that upgrade option.

User avatar
Scab Pickens
Senior Member
Posts: 1909
Joined: Thu Dec 16, 2010 7:27 am
Location: Davenport, IA USA
Contact:

Re: Cubase LE4 Upgrade

Post by Scab Pickens »

No upgrade from LE 4 to Elements 6 that I can see. I think it's one of those deals like me not being able to "upgrade" to Artist 6 from Studio 5. That would be considered a "downgrade" *. Take a look at the feature comparisons.

If I were you I'd bite the bullet and upgrade to Artist 6 while you can for a discount as it seems the upgrade cycle historically has gone back two product versions.

Of course you will also have to factor in the purchase of a USB eLicenser if you don't already own one which would bring the cost up to nearly the same price as buying Artist 6 outright. Your call .....


* This statement may or may not be true and is not intended to twist anyone's panties
Last edited by Scab Pickens on Tue Feb 14, 2012 4:39 am, edited 1 time in total.
Windows 10 | Cubase Pro 10.5 | WaveLab Elements 8 | Dorico SE 3.5 | Focusrite Pro 40

User avatar
Reiknir
Member
Posts: 262
Joined: Mon Jan 17, 2011 1:47 pm
Contact:

Re: Cubase LE4 Upgrade

Post by Reiknir »

Scab Pickens wrote:No upgrade from LE 4 to Elements 6 that I can see. I think it's one of those deals like me not being able to "upgrade" to Artist 6 from Studio 5. That would be considered a "downgrade". Take a look at the feature comparisons.
No you can upgrade to Elements 6 from LE and AI, but only from version 6, as you said he can get a discount on upgrading to Artist or full version from LE versions 4 and later though.

User avatar
Scab Pickens
Senior Member
Posts: 1909
Joined: Thu Dec 16, 2010 7:27 am
Location: Davenport, IA USA
Contact:

Re: Cubase LE4 Upgrade

Post by Scab Pickens »

The question was .....
ECGod77 wrote:Can I upgrade from Cubase LE4 to Cubase Elements 6 at the discounted price?
What does AI/LE 6 have to do with it? I never said you couldn't upgrade from one of those versions.

User avatar
Reiknir
Member
Posts: 262
Joined: Mon Jan 17, 2011 1:47 pm
Contact:

Re: Cubase LE4 Upgrade

Post by Reiknir »

Reiknir wrote:
Scab Pickens wrote:The question was .....
ECGod77 wrote:Can I upgrade from Cubase LE4 to Cubase Elements 6 at the discounted price?
What does AI/LE 6 have to do with it? I never said you couldn't upgrade from one of those versions.
Do you read your own posts ?
Scab Pickens wrote: I think it's one of those deals like me not being able to "upgrade" to Artist 6 from Studio 5. That would be considered a "downgrade". Take a look at the feature comparisons.
You are implying that the reason for the LE non-upgrade is the same as the reason for the non-downgrade availability of studio/artist, since you can upgrade from v6 that is clearly not the case, and since LE is the lowest common denominator it would newer downgrade to anything anyway

User avatar
Scab Pickens
Senior Member
Posts: 1909
Joined: Thu Dec 16, 2010 7:27 am
Location: Davenport, IA USA
Contact:

Re: Cubase LE4 Upgrade

Post by Scab Pickens »

What is your problem? Would you like me to edit the line of my post that bothers you so badly? I was simply stating that as a possibility. Why are we even discussing this? The original question has been answered. I was just trying to figure out which part of my statement you were disagreeing with. Slow down, Turbo! :D

Post Reply

Return to “Cubase LE and Cubase AI”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest