Steinberg Plugins don't work anymore...help

For users of legacy Steinberg Nuendo software
Post Reply
mikeheels1982
Junior Member
Posts: 73
Joined: Tue Nov 15, 2011 3:26 am
Contact:

Steinberg Plugins don't work anymore...help

Post by mikeheels1982 » Thu Mar 15, 2012 1:13 am

hello, my steinberg plugins (like modulation eq amp simulator etc) don't work anymore...they appear on the list of available inserts but when i click on them nothing happen
BUT other brands of plugins (like voxengo or native instruments) still work perfectly.
i'm on Nuendo 5.5.2 on pc both 32 and 64 bit...

could this have anything to do with the fact that i recently installed Cubase 6.5.1 ??

i hope you can help me because i'm going crazy and have work to do with nuendo...

all the best
New Mac Pro 6-core, 64GB ram
OSX 1010.3
Universal Audio Apollo Twin

maxhowarth
Member
Posts: 270
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:14 pm
Contact:

Re: Steinberg Plugins don't work anymore...help

Post by maxhowarth » Thu Mar 15, 2012 12:00 pm

have you installed the latest elicenser software?
best wishes
max

http://www.redfacilities.com

2 x 3.3 6core mac pro | 12gb ram | mac os 10.7.3| n5.5 | rme multiset/audiolink96 | 3 x 19" flat panels | decklink xt | waves8 | altiverb7 | mc mix

mikeheels1982
Junior Member
Posts: 73
Joined: Tue Nov 15, 2011 3:26 am
Contact:

Re: Steinberg Plugins don't work anymore...help

Post by mikeheels1982 » Thu Mar 15, 2012 1:08 pm

yes i did...and just double-checked to be sure and reinstalled elicenser, but still nothing works...
New Mac Pro 6-core, 64GB ram
OSX 1010.3
Universal Audio Apollo Twin

Sebastian
New Member
Posts: 44
Joined: Tue Oct 26, 2010 12:48 pm
Contact:

Re: Steinberg Plugins don't work anymore...help

Post by Sebastian » Thu Mar 15, 2012 4:37 pm

Hi,

the plug-ins you mentioned are all part of one VST3 bundle. It is located in the VST3 folder of the Nuendo program folder and is called "Nuendo Plug-in Set.vst3".

Could you please check in Nuendo under Devices -> Plug-In Information for e.g. the Amp Simulator whether under "File" it indeed says "Nuendo Plug-in Set.vst3" and the "Path" is your installation path.
Are there any questions marks for the Amp Simulator in this line (indicating that the plug-in can't be found)?

As these plug-ins are in a sub-folder of each Nuendo installation, 32 bit and 64 bit, installing Cubase won't influence them. Are you using the VST2 or the VST3 version of other plug-ins that do work?

One thing you can try right away is the usual trashing the preferences. This way we will also force Nuendo to scan the plug-ins again.

You can also check under C:\Program Files\Steinberg\Nuendo 5.5\VST3 whether the Nuendo Plug-in Set.vst3 is available. Size should be roughly 11 MB and date should be 09/23/11 if you are on Nuendo 5.5.2.
If this is not helping feel free to get back in touch with me, either here, via PM or email.
Thanks!

Best,
Sebastian
Support Knowledge Base | Steinberg on MySpace · youtube · Twitter · Facebook | Sequel on MySpace

mikeheels1982
Junior Member
Posts: 73
Joined: Tue Nov 15, 2011 3:26 am
Contact:

Re: Steinberg Plugins don't work anymore...help

Post by mikeheels1982 » Thu Mar 15, 2012 5:36 pm

many many thanks for your help, i'll try that as soon as i come back to my computer tonight, and report back to you...
thanks again
all the best
-mike
New Mac Pro 6-core, 64GB ram
OSX 1010.3
Universal Audio Apollo Twin

mikeheels1982
Junior Member
Posts: 73
Joined: Tue Nov 15, 2011 3:26 am
Contact:

Re: Steinberg Plugins don't work anymore...help

Post by mikeheels1982 » Mon Mar 19, 2012 4:04 pm

Sebastian wrote:
Could you please check in Nuendo under Devices -> Plug-In Information for e.g. the Amp Simulator whether under "File" it indeed says "Nuendo Plug-in Set.vst3" and the "Path" is your installation path.
Are there any questions marks for the Amp Simulator in this line (indicating that the plug-in can't be found)?
hello Sebastian...
no under "Path" is says Cubase Plug-in Set.vst3 ....is there anything i can do
unfortunately i could not make it work yet...i tried trashing some preference files so that Nuendo could rebuild them when opening it for the first time but still these plugins don't work...

best
-mike
New Mac Pro 6-core, 64GB ram
OSX 1010.3
Universal Audio Apollo Twin

mikeheels1982
Junior Member
Posts: 73
Joined: Tue Nov 15, 2011 3:26 am
Contact:

Re: Steinberg Plugins don't work anymore...help

Post by mikeheels1982 » Mon Mar 19, 2012 4:08 pm

Sebastian wrote:
You can also check under C:\Program Files\Steinberg\Nuendo 5.5\VST3 whether the Nuendo Plug-in Set.vst3 is available. Size should be roughly 11 MB and date should be 09/23/11 if you are on Nuendo 5.5.2.
If this is not helping feel free to get back in touch with me, either here, via PM or email.
Thanks!

Best,
Sebastian
yes it's there...date and size are correct
New Mac Pro 6-core, 64GB ram
OSX 1010.3
Universal Audio Apollo Twin

mikeheels1982
Junior Member
Posts: 73
Joined: Tue Nov 15, 2011 3:26 am
Contact:

Re: Steinberg Plugins don't work anymore...help

Post by mikeheels1982 » Thu Mar 22, 2012 5:30 pm

anyone?
New Mac Pro 6-core, 64GB ram
OSX 1010.3
Universal Audio Apollo Twin

mikeheels1982
Junior Member
Posts: 73
Joined: Tue Nov 15, 2011 3:26 am
Contact:

Re: Steinberg Plugins don't work anymore...help

Post by mikeheels1982 » Wed Mar 28, 2012 2:33 pm

hi Sebastian...i don't mean to be disrespectful or anything like that but more than 10 days have passed and i have not had any other help from you or anyone else...
i can't work on nuendo with this problem...do you have any other suggestion for me?
i hope so
all the best
-mike
New Mac Pro 6-core, 64GB ram
OSX 1010.3
Universal Audio Apollo Twin

Dog and Pony
Member
Posts: 443
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:33 pm
Contact:

Re: Steinberg Plugins don't work anymore...help

Post by Dog and Pony » Wed Mar 28, 2012 3:58 pm

Have you explored this route for support?

http://www.steinberg.net/en/support/sup ... ntact.html
5 systems with N8, N10, Nuage, Artist Series, Faderport 16, Windows 10, MacOSX 10.12 and many more toys.

mikeheels1982
Junior Member
Posts: 73
Joined: Tue Nov 15, 2011 3:26 am
Contact:

Re: Steinberg Plugins don't work anymore...help

Post by mikeheels1982 » Tue Apr 03, 2012 4:02 pm

i found another way to explain the problem and maybe replicate it
i'm on windows7 64 bit with Nuendo 5.5.2 both 32 or 64 bit

if i trash my entire AppData-Roaming Nuendo folder (to rebuild it from scratch the first time i open nuendo again) everything works and plugins are recognized...
now i go to "plugin information" so i can add another path where i keep all my other plugins (kontakt absynth etc etc)
after restarting nuendo sees my newly added plugins but original STEINBERG plugs DON'T WORK ANYMORE...i can see them but if i click on them nothing happens

the same plugins i add are in the same folder with the same path that i also use with cubase 6.5.1 and things work perfectly there.

i also tried uninstalling and reinstalling nuendo but it didn't work

it must be a bug and i'm getting completely frustrated, it's been almost a month and nuendo has become unusable for me.

i hope you can understand my frustration

best
-mike
New Mac Pro 6-core, 64GB ram
OSX 1010.3
Universal Audio Apollo Twin

mikeheels1982
Junior Member
Posts: 73
Joined: Tue Nov 15, 2011 3:26 am
Contact:

Re: Steinberg Plugins don't work anymore...help

Post by mikeheels1982 » Tue Apr 03, 2012 4:04 pm

Dog and Pony wrote:Have you explored this route for support?

http://www.steinberg.net/en/support/sup ... ntact.html

not yes since Sebastian on this forum told me to write him back here or through PM, which i did but never heard from him since 3 weeks ago

all the best and thanks
-mike
New Mac Pro 6-core, 64GB ram
OSX 1010.3
Universal Audio Apollo Twin

maxhowarth
Member
Posts: 270
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:14 pm
Contact:

Re: Steinberg Plugins don't work anymore...help

Post by maxhowarth » Wed Apr 04, 2012 9:37 am

hi mike

if nuendo works fine before you add the second vsti path why not try having all your vst plugins in the default folder and see if that solves it?
best wishes
max

http://www.redfacilities.com

2 x 3.3 6core mac pro | 12gb ram | mac os 10.7.3| n5.5 | rme multiset/audiolink96 | 3 x 19" flat panels | decklink xt | waves8 | altiverb7 | mc mix

mikeheels1982
Junior Member
Posts: 73
Joined: Tue Nov 15, 2011 3:26 am
Contact:

Re: Steinberg Plugins don't work anymore...help

Post by mikeheels1982 » Wed Apr 04, 2012 3:46 pm

maxhowarth wrote:hi mike

if nuendo works fine before you add the second vsti path why not try having all your vst plugins in the default folder and see if that solves it?
tried that way too...same problem unfortunately...
thanks anyway for your help
New Mac Pro 6-core, 64GB ram
OSX 1010.3
Universal Audio Apollo Twin

maxhowarth
Member
Posts: 270
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:14 pm
Contact:

Re: Steinberg Plugins don't work anymore...help

Post by maxhowarth » Wed Apr 04, 2012 4:37 pm

it seems to me that it's likely that only one of the newly added vstis is causing the problem.

move the vstis out of the folder and get nuendo working with its own plugins again. now put just one vsti back. does nuendo still see its own plugins? if if does then add the next one, then repeat.

if not then try the next vsti but move the first one out.
best wishes
max

http://www.redfacilities.com

2 x 3.3 6core mac pro | 12gb ram | mac os 10.7.3| n5.5 | rme multiset/audiolink96 | 3 x 19" flat panels | decklink xt | waves8 | altiverb7 | mc mix

slepakovserg5628
New Member
Posts: 1
Joined: Mon Nov 11, 2019 11:00 pm
Contact:

Re: Steinberg Plugins don't work anymore...help

Post by slepakovserg5628 » Tue Nov 12, 2019 6:16 pm

mikeheels1982 wrote:
Thu Mar 15, 2012 1:13 am
hello, my steinberg plugins (like modulation eq amp simulator etc) don't work anymore...they appear on the list of available inserts but when i click on them nothing happen
BUT other brands of plugins (like voxengo or native instruments) still work perfectly.
i'm on Nuendo 5.5.2 on pc both 32 and 64 bit...

could this have anything to do with the fact that i recently installed Cubase 6.5.1 ??

i hope you can help me because i'm going crazy and have work to do with nuendo...

all the best
I think, Cubase 6.5.1 can be a reason this situation. Did you go to service center?

Post Reply

Return to “Older Nuendo versions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests