wavelab8 request(s)

All topics on WaveLab 7 and WaveLab Elements 7
User avatar
Aivaras
Junior Member
Posts: 119
Joined: Sat Dec 25, 2010 4:27 pm
Contact:

Re: wavelab8 request(s)

Post by Aivaras »

In batch process, when the output format is non-linear, as it is with all lossy codecs, it would be nice to have a type of level normalizer that would 1) check the output of the decoder for clipping and 2) apply an appropriate degree of gain attenuation before the coder (also before dithering, if dithering is used) if clipping is actually found.
Aivaras
Garsų menė

User avatar
Aivaras
Junior Member
Posts: 119
Joined: Sat Dec 25, 2010 4:27 pm
Contact:

Re: wavelab8 request(s)

Post by Aivaras »

Both the meta normalizer (audio montage, batch processor) and the loudness normalizer (audio files, batch processor) could be extended with some alternative techniques of loudness calculation such as Replay Gain and EBU R128.
Aivaras
Garsų menė

PG
Moderator
Posts: 7890
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: wavelab8 request(s)

Post by PG »

This will happen.
Philippe

nkf
Member
Posts: 289
Joined: Fri Jan 07, 2011 12:49 am
Contact:

Re: wavelab8 request(s)

Post by nkf »

my wishes: full featured surround capabilities! Which means, full support of multi channel interleaved files for editing and montage, at least up to 7.1 with different channel orders. And full support of surround plug ins, like Waves 360 Surround Bundle, would be necessary too.

User avatar
mr.roos
Senior Member
Posts: 1608
Joined: Thu Apr 07, 2011 6:56 pm
Contact:

Re: wavelab8 request(s)

Post by mr.roos »

I would like to see the bit rate meter show up in WL8E. Increase the price if you have to but let's do it please?

I am also curious as to the date of version 8? Is this set for January NAMM perhaps?
Cubase 10.5 Pro from SX3, WaveLab Pro 10, Groove Agent 5, iC Pro remote app, Win10 64-bit (2004 update installed - latest OS build always), Intel i7 8700 Coffee Lake 6-Core 3.2GHz, 32G DDR4 3200, Gigabyte Z390 Designare MB, Radeon RX570 Graphics card, Mackie 1640i (FireWire via TI chipset PCI-E card), 1K iRig Pads, StudioLogic Numa Compact 2X 88-Key, and Roland FP-30.

User avatar
Bane
Senior Member
Posts: 1728
Joined: Sun Jul 10, 2011 2:57 am
Contact:

Re: wavelab8 request(s)

Post by Bane »

mr.roos wrote:I would like to see the bit rate meter show up in WL8E. Increase the price if you have to but let's do it please?
The fact is that we could really use a WL Studio 8 to bridge the price/functionality gap.
Asus R500A-RS52, Windows 8, 2.6gHz i5 -3230M, 6GB RAM,

Cubase Artist 7.0.6, Wavelab Elements 7, Focusrite Scarlett 8i6, The Grand 3, Melodyne Essential, Superior Drummer, EZDrummer and Pop! EZX, Samson CO1, Yamaha P-35, Mackie MR5mk2 monitors, and more....

My tunes on: Soundcloud

User avatar
mr.roos
Senior Member
Posts: 1608
Joined: Thu Apr 07, 2011 6:56 pm
Contact:

Re: wavelab8 request(s)

Post by mr.roos »

Hey, why didn't I think of that? +1 on Bane's suggestion. 8-)
Cubase 10.5 Pro from SX3, WaveLab Pro 10, Groove Agent 5, iC Pro remote app, Win10 64-bit (2004 update installed - latest OS build always), Intel i7 8700 Coffee Lake 6-Core 3.2GHz, 32G DDR4 3200, Gigabyte Z390 Designare MB, Radeon RX570 Graphics card, Mackie 1640i (FireWire via TI chipset PCI-E card), 1K iRig Pads, StudioLogic Numa Compact 2X 88-Key, and Roland FP-30.

dr
Member
Posts: 938
Joined: Sat Dec 25, 2010 11:43 am
Contact:

Re: wavelab8 request(s)

Post by dr »


gugu
New Member
Posts: 11
Joined: Sun Dec 19, 2010 10:14 am
Contact:

Re: wavelab8 request(s)

Post by gugu »

nkf wrote:my wishes: full featured surround capabilities! Which means, full support of multi channel interleaved files for editing and montage, at least up to 7.1 with different channel orders. And full support of surround plug ins, like Waves 360 Surround Bundle, would be necessary too.
+1 8-)

plutoC
Junior Member
Posts: 113
Joined: Fri Feb 10, 2012 9:10 am
Contact:

Re: wavelab8 request(s)

Post by plutoC »

I am still having quite a bit of trouble getting the ASIO driver working reliably and consistently in Elements 7 running under Windows 7.

I don’t know if this is available in the full version or even possible, but I would like to see the option to use different drivers for playback (eg ASIO) and recording (eg MME).

User avatar
Justin P
Senior Member
Posts: 2778
Joined: Fri Aug 12, 2011 12:49 pm
Location: Milwaukee, WI USA
Contact:

Re: wavelab8 request(s)

Post by Justin P »

Can you make an option to turn off the ability to change plug-in settings with the mouse wheel? Maybe it's just me, but I find myself accidentally changing settings all the time because of this. I don't think it's a good feature because it seems too hard to do any accurate settings with this method. It would be nice to at least be able to disable it.

Thanks.
https://www.mysteryroommastering.com/https://www.justincarlperkins.com/
https://www.facebook.com/groups/WaveLab/

iMac Pro 3.0GHz 10-Core • 64GB RAM • SSD for OS and audio • MacOS 10.14.6
Mac Mini 3.2 GHz Intel Core i7 (6-Core) • 32GB RAM • SSD for OS and audio • MacOS 10.14.6

RME AES HDSPe, MUTEC MC-3+ Smart Clock USB, Grace m905, Grace m900

Post Reply

Return to “WaveLab 7 | WaveLab Elements 7”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest