Nuendo 6 32 Bit quit working

Post general topics related to Nuendo 6 here.
Post Reply
jvamos
Junior Member
Posts: 90
Joined: Wed Jun 26, 2013 5:29 pm
Contact:

Nuendo 6 32 Bit quit working

Post by jvamos » Wed Feb 18, 2015 1:56 am

There is an editor here who has a lot of bad luck.

Right now Nuendo is behaving oddly and even after trashing the preferences and reinstalling the software (couldn't think of anything else) it won't play back audio without pinning the CPU. I can see it happen in task manager. The GUI hangs the mouse becomes sluggish and playback may just completely time out. It's not a resource intensive session and now no session will play back in this room. I have knocked out all extraneous plugins to no effect. Once the behaviour starts I can't open the device setup window. Anyone else have this kind of issue?

Thanks!


Windows 7 64 - 6 GB RAM - i7 Bloomfield

User avatar
Rotund
Member
Posts: 619
Joined: Fri May 25, 2012 8:37 pm
Contact:

Re: Nuendo 6 32 Bit quit working

Post by Rotund » Thu Mar 12, 2015 12:57 am

Make sure you haven't accidentally changed audio drivers.

Device Setup/VST Audio System/ASIO DRIVER
Inboard:
Win7Pro 64Bit, i7 3770k, Gigabyte Z77-UHD5, 12gb Corsair (1600Mhz), Nuendo+Nek 6.5, Reaper 4.591, Samplitude Pro X2, Studio One 3.5, CD Architect 5.2, RME Raydat, UAD PCIe Quad+Duo.

Outboard:
Moog Model D (Vintage), Sub 37, Minitaur, Slim Phatty, DSI OB-6 Desktop, Prophet Rev2 8 Voice, Roland Integra 7, SE-02, Korg Prologue 16, Triton Le, Boss Dr. Rhythm DR-55, Sound Gizmo.

jvamos
Junior Member
Posts: 90
Joined: Wed Jun 26, 2013 5:29 pm
Contact:

Re: Nuendo 6 32 Bit quit working

Post by jvamos » Thu Mar 12, 2015 10:13 pm

I believe this was due to the GPU being long in the tooth. This machine had two panic events logged in the past month during mild use but nothing more sysinternal. I realized the GPU had been in service since before my time and re-seated the heat sink with fresh thermal paste. Good as new.
BTW while I am on the topic of thermal issues. I had a problem where after setting BIOS to defaults a mobo setting for CPU thermal throttling was mistakenly turned on, for whatever reason this kicked in immediately even though the CPU was at a healthy temperature. It took me an hour to find the offending BIOS setting.

Caveat emptor.

J

Lesson learned.

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest