Now available: VST Connect Pro 3

All topics on the VST Connect products and Studio Pass
Post Reply
User avatar
Matthias Quellmann
Moderator
Posts: 810
Joined: Tue Mar 01, 2011 9:44 am
Location: Hamburg, Germany
Contact:

Now available: VST Connect Pro 3

Post by Matthias Quellmann » Tue Mar 03, 2015 1:30 pm

The new incarnation of VST Connect Pro is now available through the Steinberg Online Shop. The advanced remote recording plug-in for online collaborations allows producers and performers to work together in spite of distance. Streaming multi-track recordings via the Internet directly to Cubase Pro 8, Nuendo 6.5 and Cubase 7.5 digital audio workstations is a reality worth experiencing first hand!

Image

New features and enhancements in VST Connect Pro 3:

- One-click setup lets you initialize your remote recording session in Cubase Pro 8 in a second
- New design for smarter workflows and more convenience
- Floating video window for individual screen setups
- FX inserts for VST Connect Performer to enhance the monitor signal on the performer side
- Drag and drop file sending via VST Connect for easy exchange of song texts, playbacks or demos
- For VST Connect Pro users of version 2: take note that the update to VST Connect Pro 3 is free for you.

Buy now
http://www.steinberg.net/en/shop/buy_pr ... t-pro.html

Read more
http://www.steinberg.net/en/products/vs ... pro_3.html

Free update for VST Connect Pro 2 users
[url]http://www.steinberg.net/en/suppor ... pro_3.html[/url]

Updates for VST Connect Performer for iPad and Studio Pass will be available soon.
Matthias Quellmann - Senior Marketing Manager
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Checkout Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!

User avatar
BriHar
Senior Member
Posts: 2144
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:10 pm
Contact:

Re: Now available: VST Connect Pro 3

Post by BriHar » Tue Mar 03, 2015 1:39 pm

What does this mean for users (or would be users) of the SE version bundled with Cubase 8 Pro?
Will this receive a patch or will an update be integrated in the forthcoming 8.0.10 update?
"...yes I think it can be easily done, just take everything down to Highway 61."

Sun Point Studio Turbenthal, Switzerland


Cubase Pro 8.5.15 - 64bit | Cubase AI8 | WaveLab 9.0.10 - 64bit | PT10 | UR28M | UR44 | CMC-PD/4xFD/QC/AI/CH/TP | BCF2000 | Contour Shuttlexpress | Graphire Tablet | Cubendo Custom Keyboard | Lenovo E31 Workstation:Xeon E3-1225V2/3.2GHz; 14GB DDR3 SDRAM; 2x Intel-Flash520 SSD 180GB (C:/D:);1TB 7200rpm Sata3 (F:); DVD RW (E:); Ext. 3TB USB3 Freecom + WD 1TB; Nvidea GeForce GT 630 4GB DDR3 Video Ram AGP PCIE | Win 10 Pro 64 Bit

User avatar
Matthias Quellmann
Moderator
Posts: 810
Joined: Tue Mar 01, 2011 9:44 am
Location: Hamburg, Germany
Contact:

Re: Now available: VST Connect Pro 3

Post by Matthias Quellmann » Tue Mar 03, 2015 1:43 pm

Hi BriHar,

VST Connect SE was already reworked with the release of Cubase Pro 8. This update is exclusively for VST Connect Pro.
Matthias Quellmann - Senior Marketing Manager
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Checkout Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!

dr
Junior Member
Posts: 144
Joined: Sat Dec 25, 2010 11:43 am
Contact:

Re: Now available: VST Connect Pro 3

Post by dr » Tue Mar 03, 2015 3:04 pm

I can't see a link to buy on the page you posted ? just VST instrument sets

also how do I go about downloading the update as I've already got a version 2 licence ?

User avatar
XanomalieX
New Member
Posts: 19
Joined: Tue Feb 24, 2015 11:51 am
Contact:

Re: Now available: VST Connect Pro 3

Post by XanomalieX » Tue Mar 03, 2015 3:49 pm

is MTC sending a feature that is only working bundled with Cubase 8 Pro, like the one-click-setup,
or is it also working in Nuendo 6.5 together the new vst connect performer 3?

User avatar
Matthias Quellmann
Moderator
Posts: 810
Joined: Tue Mar 01, 2011 9:44 am
Location: Hamburg, Germany
Contact:

Re: Now available: VST Connect Pro 3

Post by Matthias Quellmann » Tue Mar 03, 2015 4:05 pm

dr wrote:I can't see a link to buy on the page you posted ? just VST instrument sets

also how do I go about downloading the update as I've already got a version 2 licence ?
Thanks for the hint. I have updated the link.

You can download the update on the support download pages:

http://www.steinberg.net/en/support/dow ... pro_3.html
Matthias Quellmann - Senior Marketing Manager
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Checkout Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!

User avatar
musicullum
Member
Posts: 638
Joined: Wed Dec 05, 2012 7:31 pm
Contact:

Re: Now available: VST Connect Pro 3

Post by musicullum » Tue Mar 03, 2015 4:24 pm

XanomalieX wrote:is MTC sending a feature that is only working bundled with Cubase 8 Pro, like the one-click-setup,
or is it also working in Nuendo 6.5 together the new vst connect performer 3?
MTC can be sent within the VST Performer 3 application (on the performers' computer) regardless of what Cubase or Nuendo it is connected to. Required is the VST Performer 3 version (and the VST Connect SE 3 or VST Connect PRO 3 version on the studio computer).
musi

Oliver.Lucas
Senior Member
Posts: 1402
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:26 pm
Contact:

Re: Now available: VST Connect Pro 3

Post by Oliver.Lucas » Tue Mar 03, 2015 4:24 pm

So can we finally remote control a video on the performer's side from the Nuendo timeline?
Main machine: Hexacore 3.3 Cheese grater with USB3 and RME Raydat, 48GB RAM, Radeon HD 7970, Caldigit FASTA USB C, Intensity Pro, macOS 10.14
Avid ProTools S3

profdraper
Member
Posts: 213
Joined: Sat Sep 27, 2014 10:31 pm
Location: Brisbane, Australia
Contact:

Re: Now available: VST Connect Pro 3

Post by profdraper » Wed Mar 04, 2015 9:02 pm

Nice update, dowloaded and installed on CP8 without a hitch, nice sub menus there now for both VST Connect Pro & SE. All instantiates and routes like a charm, expect for one odd glitch I'm having:

Mac Pro, Yosemite & Logitech Pro webcam C920 http://www.logitech.com/en-us/product/h ... 20?crid=34

The Logictech camera output looks like digital garble on the VST pro video screen, fuzzy, static random green lines etc. Meanwhile the camera works very well on Yosemite & a host of other applications including Skype, Messages, ScreenFlow, iMovie etc. Perhaps some driver compatibility issue here but VST Connect Pro seems to hate the Logitech camera.

Meanwhile on a MacBook Air /Yosemite, VST Connect is very happy with the built-in FaceTime HD camera.
PC: Dell T7910 dual Xeon, Win10Pro 1903, 64GB, Samsung SSDs & RAID. Displays: Dell U3419W & BenQ SW2700PT, RTX 2080Ti, Decklink MiniMon 4k. Audio: Thunderbolt 2, RME UFX+ & ADI-8, UAD-2 quad PCIe. MIDI: Presonus FaderPort 16, NI Komplete Kontrol S61, Ableton Push. Apps: Nuendo 10.1, Wavelab Pro 9.5, Pro Tools Ultimate 2019.6, Ableton Live Suite 10.1, DaVinci Resolve Studio 16.

User avatar
Spork
Moderator
Posts: 235
Joined: Mon Nov 18, 2013 12:20 pm
Contact:

Re: Now available: VST Connect Pro 3

Post by Spork » Thu Mar 05, 2015 10:47 am

Hi,
profdraper wrote:Nice update, dowloaded and installed on CP8 without a hitch, nice sub menus there now for both VST Connect Pro & SE. All instantiates and routes like a charm, expect for one odd glitch I'm having:

Mac Pro, Yosemite & Logitech Pro webcam C920 http://www.logitech.com/en-us/product/h ... 20?crid=34

The Logictech camera output looks like digital garble on the VST pro video screen, fuzzy, static random green lines etc. Meanwhile the camera works very well on Yosemite & a host of other applications including Skype, Messages, ScreenFlow, iMovie etc. Perhaps some driver compatibility issue here but VST Connect Pro seems to hate the Logitech camera.

Meanwhile on a MacBook Air /Yosemite, VST Connect is very happy with the built-in FaceTime HD camera.
Oh, sorry. We can reproduce that problem with that webcam. But the problem only occurs with VST Connect Performer running in 64 bit. It works with 32 bit. We'll fix it. Thanx :)

Have a nice day,
Michael.
Michael Spork, Developer
Hamburg, Germany

profdraper
Member
Posts: 213
Joined: Sat Sep 27, 2014 10:31 pm
Location: Brisbane, Australia
Contact:

Re: Now available: VST Connect Pro 3

Post by profdraper » Sun Mar 08, 2015 9:26 pm

Oh thanks so much for the reply Michael. Appreciated.
PC: Dell T7910 dual Xeon, Win10Pro 1903, 64GB, Samsung SSDs & RAID. Displays: Dell U3419W & BenQ SW2700PT, RTX 2080Ti, Decklink MiniMon 4k. Audio: Thunderbolt 2, RME UFX+ & ADI-8, UAD-2 quad PCIe. MIDI: Presonus FaderPort 16, NI Komplete Kontrol S61, Ableton Push. Apps: Nuendo 10.1, Wavelab Pro 9.5, Pro Tools Ultimate 2019.6, Ableton Live Suite 10.1, DaVinci Resolve Studio 16.

PAsUser
New Member
Posts: 6
Joined: Sun Feb 08, 2015 11:57 pm
Contact:

Re: Now available: VST Connect Pro 3

Post by PAsUser » Tue Mar 10, 2015 11:53 pm

Hi,
I already had installed VST Connect Pro 2 on my Cubase 8 64 bit, and now I have downloaded and tried to install VST Connect Pro 3. The installation process went fine, but most of the selections on both the Pro and the SE menu are grayed out. I can create and remove VST Connect, but the rest is gray.
When using "Create VST" in the PRO meny, it does not create what it is supposed to. It does not insert VST Connect Pro plugin in Inserts in the VST Connect track. I cannot find VST Connect Pro under the Network for insert, thus I cannot get the VST Connect Pro 3 menu at all.

Are there any prereqisits I missed out on? Please advice

Pål

Puma0382
Senior Member
Posts: 1746
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:11 pm
Contact:

Re: Now available: VST Connect Pro 3

Post by Puma0382 » Thu Mar 12, 2015 10:32 am

If Matthias doesn't get to telling you before me, he's announced there is now a new build of VST Connect Pro 3 just uploaded that may be worth checking out, for your issue...
http://www.steinberg.net/forums/viewtop ... 35#p440335

Bob
System 1:- Win10 64bit, Gigabyte H81M m/board, Intel i7 4790 3.6Ghz, 16Gb RAM, NVIDIA GTX 750 Ti, 2 x 22" HD monitors; Steinberg UR44; Cubase Pro v10.0.40, WaveLab Pro v9.5.50, Studio One v4.5.3, Addictive Drums 2, Komplete 12, StylusRMX

System 2:- Win10 32bit, Q6600 2.4 Ghz, 4Gb RAM, NVIDIA GeForce 8400 GS, Delta 1010LT; Cubase Pro v8.0.40, WaveLab Pro v9.1.0, Komplete10, StylusRMX

3seas
New Member
Posts: 31
Joined: Sat Dec 07, 2013 3:15 pm
Contact:

Re: Now available: VST Connect Pro 3

Post by 3seas » Fri Mar 13, 2015 3:36 am

version 3.0.2 has not had its version number updated in the user interface, on Windows uninstall list, it does show it as being version 3.0.2. (re: VST Connect 3.0.2 windows 64 bit) And yes I did restart the computer...

PAsUser
New Member
Posts: 6
Joined: Sun Feb 08, 2015 11:57 pm
Contact:

Re: Now available: VST Connect Pro 3

Post by PAsUser » Sun Mar 15, 2015 11:51 pm

I reloaded an earlier disk image with no older VST Connect Pro installed. Then installed 3.0.2 ->It installed ok, and also configures the interface.

Does this version (3.0.2) work with the ipad performer now?. When I try to connect VST Connect Performer for iPad, I get "Sombody tries to connect you, but uses an incompatible version". I have installed the latest version (2.0.30.15). Is this the correct version. All of this worked ok in Cubase 7.5 :-(

Post Reply

Return to “VST Connect”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests