Program Change functionality for VST3

All feature requests and suggestions for upcoming releases of Cubase Pro 8, Cubase Artist 8 and Cubase Elements 8 can be posted here.
Locked
User avatar
Elektrobolt
Senior Member
Posts: 1334
Joined: Wed Jan 12, 2011 5:12 am
Location: A wet blue oblate spheroid spinning around a fiery bright yellow dwarf at 107,000 km/h.
Contact:

Program Change functionality for VST3

Post by Elektrobolt » Sun Feb 01, 2015 9:57 pm

Program Change functionality for VST3 to mirror the MIDI Program Change event?
"Remember that we live only in the present, in this fleeting instant; all the rest of our life is either past and gone, or not yet revealed."

Arne Scheffler
Steinberg Employee
Posts: 68
Joined: Thu Dec 16, 2010 11:12 am
Contact:

Re: Program Change functionality for VST3

Post by Arne Scheffler » Tue Feb 03, 2015 10:02 pm

Already in there.

User avatar
Elektrobolt
Senior Member
Posts: 1334
Joined: Wed Jan 12, 2011 5:12 am
Location: A wet blue oblate spheroid spinning around a fiery bright yellow dwarf at 107,000 km/h.
Contact:

Re: Program Change functionality for VST3

Post by Elektrobolt » Wed Feb 04, 2015 5:05 am

I had absolutely no idea. :oops: And that is outstanding! :)

Care to elaborate a bit, so that I can have e.g. Retrologue or Padshop change to a different preset?
"Remember that we live only in the present, in this fleeting instant; all the rest of our life is either past and gone, or not yet revealed."

Arne Scheffler
Steinberg Employee
Posts: 68
Joined: Thu Dec 16, 2010 11:12 am
Contact:

Re: Program Change functionality for VST3

Post by Arne Scheffler » Wed Feb 04, 2015 7:07 pm

It's in the SDK. The plug-in still needs to implement it. And as far as I know Retrologue and Padshop don't support it.

User avatar
Elektrobolt
Senior Member
Posts: 1334
Joined: Wed Jan 12, 2011 5:12 am
Location: A wet blue oblate spheroid spinning around a fiery bright yellow dwarf at 107,000 km/h.
Contact:

Re: Program Change functionality for VST3

Post by Elektrobolt » Thu Feb 05, 2015 5:53 am

Well, that does it! ;)

I request for a move of this post to the "feature requests and suggestions" for all Steinberg's VST Instruments that does not currently support this functionality.

Since I own HALion, HALion Sonic, Padhop Pro & HALion Symphonic Orchestra from Steinberg, them especially. :)
"Remember that we live only in the present, in this fleeting instant; all the rest of our life is either past and gone, or not yet revealed."

Altostratus
Member
Posts: 245
Joined: Tue Dec 06, 2011 12:52 pm
Contact:

Re: Program Change functionality for VST3

Post by Altostratus » Tue Mar 10, 2015 3:19 pm

I've just run into this when trying to send PC to VEP over VST3. Why has this been dropped from VST3?
MASTER: Cubase Pro 10.0.20, iMac 27 2015 i7 4.0 (17,1) 24gb RAM, OS X 10.14.3, RME Fireface UC. SLAVE: Mac Pro 2009 Quad 2.66 (4,1), 28gb RAM, OS X 10.11.6, Vienna Ensemble Pro 6, samples on OWC Accelsior SSD.

Arne Scheffler
Steinberg Employee
Posts: 68
Joined: Thu Dec 16, 2010 11:12 am
Contact:

Re: Program Change functionality for VST3

Post by Arne Scheffler » Tue Mar 10, 2015 7:33 pm

Again, this is not dropped from the VST3 spec. The plug-in needs to implement this by providing a list of presets to Cubase.

Locked

Return to “Feature Requests and Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest