Midi instrument with audio output?

Discussions about VST Instruments and VST plug-ins from other manufacturers
Post Reply
Glaucus
New Member
Posts: 5
Joined: Mon Mar 02, 2015 9:27 am
Contact:

Midi instrument with audio output?

Post by Glaucus » Thu Mar 17, 2016 10:35 am

Hello,

i'm having a problem with midi recording. While i record, i'm in click and the timing sounds right. But when I listen to the recorded midi its off 1/16 and varies arbitrarily and just sounds cut off and synthetic. I've tried all the quantising options aviable, but they don't seem to do a lot. All i want is to have on record what I've heard myself playing. My Idea was to treat the VI (The Grand 3) as an audio source for that reason, but I haven't found a way to route it in a way it would work.

By the way, recording in the Grand 3 Standalone works just fine. It's as if Cubase 8 is live quantizing or something..

User avatar
Prock
Grand Senior Member
Posts: 3903
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: Midi instrument with audio output?

Post by Prock » Fri Mar 25, 2016 1:49 am

I am not an expert for this question but maybe you can find an idea here...

https://www.steinberg.net/nc/en/support ... ows#timing

Regards. 8-)
PRock Studio

DAW: Cubase Pro 10.5.10, OS: Win 10 Pro x64, CPU: Intel Core i7 4700K @ 4.0GHz, RAM: 32GB/DDR4/2800MHz, Graphics: 4GB GeForce GTX 960, Mobo: MSI Z170A Gaming Pro Carbon, AI: PreSonus Studio 192 Mobile, Mic Preamp: PreSonus TubePre, Headphone Amp: PreSonus HP4, Studio Monitors: Mackie MR5, 3rd Party VSTs: GSi VB3-II, SampleTank 3, Amplitube 4, Miroslav Philharmonik 2, EZDrummer 2

https://soundcloud.com/prockstudio

Post Reply

Return to “VST Instruments and Virtual Effects (general)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests