Audio Hardware Setup bug fixed in C9???

Post general topics related to Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 here.
Post Reply
User avatar
AlakaLazlo
Member
Posts: 204
Joined: Thu Dec 16, 2010 12:44 am
Contact:

Audio Hardware Setup bug fixed in C9???

Post by AlakaLazlo » Sat Dec 10, 2016 7:31 pm

Can anyone tell me if the audio hardware setup bug from C8/8.5 has been fixed in C9?


FYI, the hardware setup panel in C8.5 vanishes making it impossible to route headphones. The running the utility to adjust buffers rings it back, until you exit Cubase at which point it's gone again. Bug/issue report below:
viewtopic.php?f=226&t=75715&p=566177&hi ... up#p566177

Steinberg has know about this for months (from me and others) but there is no mentio of it being fixed in the update notes.

If it's actually been fixed, I'll probably pop for C9 now (despite my general disappointment with this "update"), just to alleviate this problem in my set-up.

Thanks in advance!
Moog IIP, One, and MiniMoog, Dot.Com 110, Cubase 10.0.5, Ableton Live 9.6/64, W10 Pro/64, i75820/GAX99SLI/16Gigs HyperX 2133, 3xSSD, 2xMR816, MidiExpress128, Novation SL61MKII, and SL41MkII, Slate Raven MTI2, HR824s, NS10Ms, Komplet10, Omnisphere 2.5, RMX, Trilian, MMV, Z3ta+, Axon AX50, Variax (heavily customized) JTV69S (the Hexstainocaster) and 700... Hi, I'm Al, and I'm a gear addict...

User avatar
AlakaLazlo
Member
Posts: 204
Joined: Thu Dec 16, 2010 12:44 am
Contact:

Re: Audio Hardware Setup bug fixed in C9???

Post by AlakaLazlo » Wed Dec 14, 2016 8:47 pm

Bump... Anyone???
Moog IIP, One, and MiniMoog, Dot.Com 110, Cubase 10.0.5, Ableton Live 9.6/64, W10 Pro/64, i75820/GAX99SLI/16Gigs HyperX 2133, 3xSSD, 2xMR816, MidiExpress128, Novation SL61MKII, and SL41MkII, Slate Raven MTI2, HR824s, NS10Ms, Komplet10, Omnisphere 2.5, RMX, Trilian, MMV, Z3ta+, Axon AX50, Variax (heavily customized) JTV69S (the Hexstainocaster) and 700... Hi, I'm Al, and I'm a gear addict...

lucky95
Junior Member
Posts: 53
Joined: Wed Dec 10, 2014 10:33 pm
Contact:

Re: Audio Hardware Setup bug fixed in C9???

Post by lucky95 » Wed Dec 14, 2016 9:59 pm

Is this your issue:

https://vimeo.com/145863946

User avatar
Casual-T
New Member
Posts: 20
Joined: Thu May 05, 2011 4:07 pm
Contact:

Re: Audio Hardware Setup bug fixed in C9???

Post by Casual-T » Thu Dec 15, 2016 6:43 pm

lucky95 wrote:Is this your issue:

https://vimeo.com/145863946
Actually, he's referring to the "Audio Hardware Setup" option arbitrarily disappearing from the "Devices Menu"...

viewtopic.php?f=31&t=96537

viewtopic.php?f=31&t=58605

This has been a long standing (and, as of yet, unaddressed) issue. I, also, would be very interested in whether or not this issue has been resolved in Cubase 9, since it might be a "feature" that could persuade me to purchase the new version (I'm on 8.5.2).
T - Composer/Producer/Musician - and all 'round dandy chap!!

=================
www.casual-t.com
=================

User avatar
Casual-T
New Member
Posts: 20
Joined: Thu May 05, 2011 4:07 pm
Contact:

Re: Audio Hardware Setup bug fixed in C9???

Post by Casual-T » Fri Dec 23, 2016 9:16 pm

@AlakaLazlo... Looks like the latest MR816 driver update fixed the issue... I installed the new driver yesterday, and it seems to be working (so far).

viewtopic.php?f=31&t=108787

Hope this helps!
T - Composer/Producer/Musician - and all 'round dandy chap!!

=================
www.casual-t.com
=================

User avatar
Mrhehon
Member
Posts: 333
Joined: Fri Oct 21, 2011 2:02 am
Location: Valencia Spain.
Contact:

Re: Audio Hardware Setup bug fixed in C9???

Post by Mrhehon » Fri Dec 23, 2016 10:30 pm

Casual-T wrote:@AlakaLazlo... Looks like the latest MR816 driver update fixed the issue... I installed the new driver yesterday, and it seems to be working (so far).

viewtopic.php?f=31&t=108787

Hope this helps!
Yes it does help. I´d given up on this and had not noticed a new tools release.
You get a big thank you from me.
Windows 10 pro
Cubase Pro 10
PC i7 920@2.67 GHz (10 years old but still doing it for me) 16GB ram
2xMR816 CSX FireWire Audio Interfaces
CC121 controller
Nektar P6

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests