UI glitch

Post general topics related to HALion 6 and HALion Sonic 3 here.
Post Reply
misohoza
Member
Posts: 868
Joined: Sun Oct 05, 2014 12:18 am
Contact:

UI glitch

Post by misohoza » Thu Feb 09, 2017 2:55 pm

Just installed Halion 6.

What happened to tab buttons?
(sound, zone, edit...)

Shall I trash the preferences?
UI.PNG
(175.22 KiB) Not downloaded yet
UI 2.PNG
(169.59 KiB) Not downloaded yet
Last edited by misohoza on Thu Feb 09, 2017 3:02 pm, edited 2 times in total.
Win 10 Home, 64 bit, 8 gb ram,
Cubase Pro 9, Wavelab Pro 9, Halion 6, Dorico,
NI Komplete 10 Ultimate, Ozone 7,
UR 44

The Sarge
Member
Posts: 308
Joined: Wed Dec 28, 2011 7:35 pm
Contact:

Re: UI glitch

Post by The Sarge » Thu Feb 09, 2017 2:57 pm

could you please post this issue again in this area, thx ?
viewforum.php?f=265
i7-3770k, CubasePro8.5 und Pro10, M-Audiophile2496, 2x Midisport2x4, E-MU Orbit + PlanetEarth + Orbit3 + Mo´Phatt + Proteus1-3, Roland M-VS1 + JV1010 inkl.Asia + MC303, Yamaha QS300 + RM1x, Nubert nuPro A-200,
NI KOMPLETE12UCE + MASCHINE Mk2, Korg Legacy+Analog Collection inkl. MS-20Controller, Arturia V-Collection6, Absolute VST Sound Collection4, u-he Diva & Zebra & HiVE2 & Bazille & ACE & Repro1+5, Reveal Sound Spire, air AIEP3complete, Carbon Electra, VirtualCZ
how horny is that then ^^

misohoza
Member
Posts: 868
Joined: Sun Oct 05, 2014 12:18 am
Contact:

Re: UI glitch

Post by misohoza » Thu Feb 09, 2017 3:07 pm

Just did. Needs to be approved yet.
Win 10 Home, 64 bit, 8 gb ram,
Cubase Pro 9, Wavelab Pro 9, Halion 6, Dorico,
NI Komplete 10 Ultimate, Ozone 7,
UR 44

misohoza
Member
Posts: 868
Joined: Sun Oct 05, 2014 12:18 am
Contact:

Re: UI glitch

Post by misohoza » Thu Feb 09, 2017 10:38 pm

Any troubleshooting tips?

Tried reinstalling and trashing preferences.
That didn't fix it.
Win 10 Home, 64 bit, 8 gb ram,
Cubase Pro 9, Wavelab Pro 9, Halion 6, Dorico,
NI Komplete 10 Ultimate, Ozone 7,
UR 44

User avatar
Home Studio 87
Member
Posts: 785
Joined: Wed Dec 15, 2010 9:32 pm
Contact:

Re: UI glitch

Post by Home Studio 87 » Thu Feb 09, 2017 11:17 pm

have same trouble
Gigabyte GA-X99P-SLI / Intel Corei7 6800k / 32 Go DDR4 / 4x SSD / Win 10 Pro x64 / UAD Apollo Twin USB / UAD2 Satellite Octo USB / UAD2 Octo PCIe / Cubase Pro 10 / VEP6 / D-Touch Cubase / Console 1 / 24 Ch X-Touch / CMC Controllers / iPad 2&3 Lemur / Komplete Kontrol S61 MK2 /

jovemprogramador
New Member
Posts: 49
Joined: Thu Aug 15, 2013 7:43 pm
Contact:

Re: UI glitch

Post by jovemprogramador » Fri Feb 10, 2017 5:39 am

have same trouble

misohoza
Member
Posts: 868
Joined: Sun Oct 05, 2014 12:18 am
Contact:

Re: UI glitch

Post by misohoza » Sun Feb 12, 2017 12:27 pm

@Home Studio 87 and jovemprogramador

Did you manage to solve this?

Tried with a clean install of Windows and it's still the same.
Win 10 Home, 64 bit, 8 gb ram,
Cubase Pro 9, Wavelab Pro 9, Halion 6, Dorico,
NI Komplete 10 Ultimate, Ozone 7,
UR 44

User avatar
Home Studio 87
Member
Posts: 785
Joined: Wed Dec 15, 2010 9:32 pm
Contact:

Re: UI glitch

Post by Home Studio 87 » Sun Feb 12, 2017 5:41 pm

No still the same graphic problem and I can see it on a lot of image posted on the HALion6 & HALion Sonic 3 forum :(
Gigabyte GA-X99P-SLI / Intel Corei7 6800k / 32 Go DDR4 / 4x SSD / Win 10 Pro x64 / UAD Apollo Twin USB / UAD2 Satellite Octo USB / UAD2 Octo PCIe / Cubase Pro 10 / VEP6 / D-Touch Cubase / Console 1 / 24 Ch X-Touch / CMC Controllers / iPad 2&3 Lemur / Komplete Kontrol S61 MK2 /

User avatar
ggc
Senior Member
Posts: 1434
Joined: Thu Feb 17, 2011 6:17 am

Re: UI glitch

Post by ggc » Sun Feb 12, 2017 5:54 pm

looks like a windows 10 issue...

..maybe...

and i quote:

Feb. 07, 2017 /
Nvidia/Intel HD/AMD Display Issues after Windows 10 Update

Windows 10 update issues have involved numerous users, the problems including no Wi-Fi on Windows 10, no sound, black screen, screen flickering and the Windows 10 display issues. We’ve listed top solutions workable to fix those issues and you can try them. This post is focusing on the display errors after Windows 10 update and the solution to easily fix the Windows 10 display issues.

Note: A display card is also called a video card, a display adapter, a video adapter, a graphics adapter, or a graphics card.

The most common Windows 10 display issues are:

You get the error message “You may experience problems with the display” from computer when installing Windows 10.

The system’s display output crashes after Windows 10 automatically updates the Nvidia graphics card drivers via Windows Update.

You get poor image rendering after Windows 10 upgrade.

You get stuttering issues when playing video games on Windows 10, especially when playing 3D games.

Windows 10 having problems getting the display driver installed.

A graphics problem has been detected.

Windows 10 not detecting graphics card.

GPU not detected after Windows 10 update.

The GPU driver is not working after installing Windows 10, or the video card is not detected on Windows 10.

Weird lines are all over the computer screen, or you get black screen after Windows 10 update.

After setup Windows 10 in PC video card not found.

In fact, Microsoft has warned you the problems with an Advanced Micro Devices (AMD) graphics when the Windows 10 Technical Preview came out. No matter you are using the Intel (R) HD graphics card, the Nvidia graphics, or the AMD Graphics, try the method below to fix graphics problems.

Are you all on windows 10?

User avatar
Home Studio 87
Member
Posts: 785
Joined: Wed Dec 15, 2010 9:32 pm
Contact:

Re: UI glitch

Post by Home Studio 87 » Sun Feb 12, 2017 5:58 pm

I never had this problem with any plugin I have (Steinberg / UAD / SoundToys etc...) exept HALion 6 & HALion Sonic 3. never had this for example with HALion 5 & HALion Sonic2.......
Gigabyte GA-X99P-SLI / Intel Corei7 6800k / 32 Go DDR4 / 4x SSD / Win 10 Pro x64 / UAD Apollo Twin USB / UAD2 Satellite Octo USB / UAD2 Octo PCIe / Cubase Pro 10 / VEP6 / D-Touch Cubase / Console 1 / 24 Ch X-Touch / CMC Controllers / iPad 2&3 Lemur / Komplete Kontrol S61 MK2 /

jovemprogramador
New Member
Posts: 49
Joined: Thu Aug 15, 2013 7:43 pm
Contact:

Re: UI glitch

Post by jovemprogramador » Mon Feb 13, 2017 1:56 am

My Windows graphics drivers is ok, only Halion 6 has this problem, Halion 5 was fine.

User avatar
kimbo72
Junior Member
Posts: 113
Joined: Thu Jan 29, 2015 6:11 pm
Location: Rotterdam
Contact:

Re: UI glitch

Post by kimbo72 » Mon Feb 13, 2017 2:20 am

I have the same kind of problem.
But then above de 8 encoders there are sometime no names just empty.
Halion 6 is just buggy i have many times craches.
Yamaha PSR-S970, Akai touch, NI komplete kontrol 61, Yamaha EZ-220.
Steinberg: Cubase 9, Halion 5, Halionsonic 2, Groove agent 4, Padshop pro, Hypnotic dance, Dark planet and Triebwerk.
Desktop I7 6950, 16 GB ram,MSI GTX 1080

Spitfire460
New Member
Posts: 12
Joined: Sun Feb 07, 2016 6:11 pm
Contact:

Re: UI glitch

Post by Spitfire460 » Thu Feb 16, 2017 7:34 am

Hi,

i have the same trouble, too.

Ulli

P.S.
"....my Windows graphics drivers is ok, only Halion 6 has this problem, Halion 5 is fine...

Spitfire460
New Member
Posts: 12
Joined: Sun Feb 07, 2016 6:11 pm
Contact:

Re: UI glitch

Post by Spitfire460 » Fri Feb 17, 2017 2:49 pm

Hallo,

i can´t find the folder c:/Programdata/Steinberg/Halion 6/sub prets/editor.

The folder c:\user\admin\AppData\Roaming\steinberg\halion6\sub prests with the folder "editor" i´ve still found and renamed in "Old Folder".

fuztec25
New Member
Posts: 2
Joined: Wed Apr 06, 2011 9:19 am
Contact:

Re: UI glitch

Post by fuztec25 » Tue Apr 18, 2017 11:32 am

Same here guys... Windows 10 Home Premium x64

Video glitch problems: no writings on tabs!!!
Long time user of HALion since v3 and always upgraded with no hassles at all. V3 up to v5 worked flawlessly (v5 even into same Windows 10 version i'm using now).

fuztec25

Puma0382
Senior Member
Posts: 1802
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:11 pm
Contact:

Re: UI glitch

Post by Puma0382 » Tue Apr 18, 2017 12:46 pm

System 1:- Win10 64bit, Gigabyte H81M m/board, Intel i7 4790 3.6Ghz, 16Gb RAM, NVIDIA GTX 750 Ti, 2 x 22" HD monitors; Steinberg UR44; Cubase Pro v10.5, WaveLab Pro v10, Studio One v4.5.4, Addictive Drums 2, Komplete 12, StylusRMX

System 2:- Win10 32bit, Q6600 2.4 Ghz, 4Gb RAM, NVIDIA GeForce 8400 GS, Delta 1010LT; Cubase Pro v8.0.40, WaveLab Pro v9.1.0, Komplete10, StylusRMX

IanE
New Member
Posts: 2
Joined: Sun Sep 03, 2017 12:32 pm
Contact:

Re: UI glitch

Post by IanE » Sun Mar 18, 2018 12:50 pm

This worked for my setup with missing text in Halion 6 - updating to latest Intel 4000 driver with manual install thru Device Manager (rather than using last update from HP)

https://www.howtogeek.com/343287/how-to ... computers/

jovemprogramador
New Member
Posts: 49
Joined: Thu Aug 15, 2013 7:43 pm
Contact:

Re: UI glitch

Post by jovemprogramador » Sun Apr 29, 2018 4:50 pm

Nothing Steinberg? Is a great problem, in Cakewalk Sonar the bug does not occur, only in Cubase, product of Steinberg and standalone exe.

jovemprogramador
New Member
Posts: 49
Joined: Thu Aug 15, 2013 7:43 pm
Contact:

Re: UI glitch

Post by jovemprogramador » Mon Apr 30, 2018 2:11 pm

Tip: open Native Instruments Kontakt inside Cubase before using Halion and the UI glitch is gone, NI knows screen config?

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest