Auto record when I press play?

Post general topics related to Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 here.
Post Reply
User avatar
ggc
Senior Member
Posts: 1434
Joined: Thu Feb 17, 2011 6:17 am

Auto record when I press play?

Post by ggc » Sat Feb 11, 2017 7:42 pm

Hi=)

This has happened a couple of times now in C9...

I wonder if anybody knows how to correct it.. :

sometimes, when I press play via transport, space bar or controller, cubase automatically toggles the record button...

anybody else have this?

thx n have a nice weekend=)

edit: the auto record starts only when i press play and the cursor is at the start of the timeline (1.1.1.0)

Laurence Payne
Member
Posts: 318
Joined: Fri Dec 17, 2010 1:14 pm
Contact:

Re: Auto record when I press play?

Post by Laurence Payne » Sat Feb 11, 2017 10:07 pm

Maybe the Drop In function has got turned on?

User avatar
ggc
Senior Member
Posts: 1434
Joined: Thu Feb 17, 2011 6:17 am

Re: Auto record when I press play?

Post by ggc » Sat Feb 11, 2017 10:12 pm

what and where is the drop in function?

User avatar
peakae
Grand Senior Member
Posts: 3032
Joined: Sat Jan 05, 2013 8:15 pm
Location: Bedroom
Contact:

Re: Auto record when I press play?

Post by peakae » Sun Feb 12, 2017 12:00 am

Punch in, I would guess.
Cubase Pro 10, Wavelab Elements 9, I7 3770K , win10x64, 16Gb Ram, RME Raydat, Steinberg MR816x, Motu 828mkII, Behringer ADA8200, Yamaha moXF6, Steinberg UR242, Yamaha THR 10, Grace Design m900, CMC TP, CMC CH.

User avatar
ggc
Senior Member
Posts: 1434
Joined: Thu Feb 17, 2011 6:17 am

Re: Auto record when I press play?

Post by ggc » Sun Feb 12, 2017 1:12 pm

ah... thx..

no.. it was a glitch... after restarting the project this morning, the glitch was gone...

its ok now... soooo... idk.. whatevs:P

Oaken
New Member
Posts: 2
Joined: Fri Nov 09, 2018 12:04 pm
Contact:

Re: Auto record when I press play?

Post by Oaken » Mon Apr 29, 2019 6:59 pm

It happens to me in C10 now grrrr

User avatar
reberclark
Junior Member
Posts: 120
Joined: Wed Apr 25, 2018 8:53 pm
Contact:

Re: Auto record when I press play?

Post by reberclark » Tue Jul 23, 2019 8:02 pm

This just happened to me in C10
"In theory there is no difference between theory and practice, but in practice there is."

Cubase Pro 10.0.50, Finale 25.5
A whole bunch of VSTs

Windows 10 Pro 64 bit.

User avatar
reberclark
Junior Member
Posts: 120
Joined: Wed Apr 25, 2018 8:53 pm
Contact:

Re: Auto record when I press play?

Post by reberclark » Tue Jul 23, 2019 8:04 pm

EDIT: It just happened to me in C10. Somehow Punch in/out both got activated. I just deactivated them and all is well.
"In theory there is no difference between theory and practice, but in practice there is."

Cubase Pro 10.0.50, Finale 25.5
A whole bunch of VSTs

Windows 10 Pro 64 bit.

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: barricades, vudoo and 8 guests