[FR] Adjustable minimum LEDs light intensity

All about Steinberg's Advanced Integration Controller CC121.
commandcom
New Member
Posts: 6
Joined: Thu Dec 16, 2010 6:34 pm
Contact:

[FR] Adjustable minimum LEDs light intensity

Post by commandcom » Sat Dec 18, 2010 11:12 pm

Hello!

Hoping that this (quite famous) request doesn't get lost due to the recent forum upgrade!

Please, make it configurable as in NI's Kore controller, so we can work in low light enviroments and actually see the buttons.

Thanks!
PC Side: Latest Nuendo / Win XP SP3 | Mac Side: Latest Cubase / Latest Mac OS

User avatar
Keres
Junior Member
Posts: 119
Joined: Fri Dec 17, 2010 7:55 am
Contact:

Re: [FR] Adjustable minimum LEDs light intensity

Post by Keres » Mon Dec 20, 2010 7:37 am

+++ :!: Often I like to work in near-darkness, so being able to see the CC121 buttons under such conditions would be very helpful.
C6.0.7/ CC121/ XP 32 SP2/ 2xDelta 1010

spyder
Member
Posts: 252
Joined: Thu Dec 16, 2010 5:25 pm
Location: UK
Contact:

Re: [FR] Adjustable minimum LEDs light intensity

Post by spyder » Tue Dec 21, 2010 6:22 pm

Yes, I would agree. However, it was on the other forum for a long time, so I would assume it is a difficult thing for Steinberg to achieve.
Win 10 64 bit, Cubase 10.0.15 Wavelab Elements 9.5.50, CC121, RME FF800, Kontakt 5, Omnisphere 2, EWSO, SupDr2, CH, Pianoteq, 8dio, Ozone, Ethera

misnoma
Junior Member
Posts: 80
Joined: Sun Jan 02, 2011 11:00 pm
Contact:

Re: [FR] Adjustable minimum LEDs light intensity

Post by misnoma » Sun Jan 02, 2011 11:02 pm

yes please i vote for this too.
Cubase Pro 10, Windows10. RME 9632.

Guest

Re: [FR] Adjustable minimum LEDs light intensity

Post by Guest » Sun Jan 02, 2011 11:43 pm

Hello

+1
and
change the EQ assignment to the Cubase one :!:

Cheers

Tompa
Junior Member
Posts: 98
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:25 pm
Contact:

Re: [FR] Adjustable minimum LEDs light intensity

Post by Tompa » Thu Jan 20, 2011 11:59 pm

+1 :)
OS X 10.11.6 El Capitan| i7 iMac 27" Intel 3.4 Ghz| 32 GB RAM 1600 DDR3 | 1.12Tb Fusion drive|WD By Book 3Tb | WD Elements 2Tb |
Cubase pro 9.0.1 | Focusrite Liquid Saffire 56| Wavelab Elements 9| CC 121 | Mackie MR8

Leggy
New Member
Posts: 41
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:27 pm
Contact:

Re: [FR] Adjustable minimum LEDs light intensity

Post by Leggy » Fri Jan 21, 2011 10:56 pm

Yes please. Lights on!
Rob Lord
Stylophonic Music Productions Ltd
www.roblord.com

wavcatcher
Junior Member
Posts: 185
Joined: Thu Dec 16, 2010 8:31 am
Contact:

Re: [FR] Adjustable minimum LEDs light intensity

Post by wavcatcher » Tue Feb 08, 2011 9:45 pm

Another user wanting to see the CC121 in a dim studio here!
~Chris
Wavetrap
Sound Design | Audio Recording & Mixing
--------------------------------------------------------
Macbook Pro i7 17" 8GB RAM, and Macbook Pro Retina 15" 16GB Ram and 512GB SSD | RME UCX | Metric Halo 2882 2dexpanded | Kush GainTrain | Steinberg CC121 | Logic 9, Nuendo 6 + NEK, Wavelab 8, PT10.3.6, Reason 7, NI Komplete Ultimate 9. Omnisphere. GRM Tools, Waves, Izotope, Sonnox, + standard & esoteric plug ins. | Moog & Access Synths, Guitars and FX. Coffee and Motorbikes.

User avatar
Sunshy
Member
Posts: 747
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:08 pm
Contact:

Re: [FR] Adjustable minimum LEDs light intensity

Post by Sunshy » Wed Feb 09, 2011 11:21 pm

Well, LEDs are "not dimable" so I'm not sure what the solution would be.
N 8.3 Cubase 10
Intel Core I7-3930K Sandy Bridge 3.8, 64 GB Corsair RAM, Itel 330 Series SSD Drive for OS, Win 10 Pro 64 bit
RME UFX, UR28M, CC 121, Blackmagic Intensity Pro

wavcatcher
Junior Member
Posts: 185
Joined: Thu Dec 16, 2010 8:31 am
Contact:

Re: [FR] Adjustable minimum LEDs light intensity

Post by wavcatcher » Thu Feb 10, 2011 12:52 am

Ok, well I guess "LED"S aren't dimmable but the "functionality" is what we are after here.

During power up you can see the lights on a CC121 go from brighter to dimmer in intensity.
I'd like to all the buttons to be dimly lit by default so that you can see the controller in a dark studio.

That is what everyone is asking for here. And since all the lights are lit up on the CC121 in most promo shots it gives the impression to a buyer that that is the default powered-on state. It isn't.

Surely this can be done though as I watch the CC121 go thru several intensities of being lit up each time I turn the unit on!
~Chris
Wavetrap
Sound Design | Audio Recording & Mixing
--------------------------------------------------------
Macbook Pro i7 17" 8GB RAM, and Macbook Pro Retina 15" 16GB Ram and 512GB SSD | RME UCX | Metric Halo 2882 2dexpanded | Kush GainTrain | Steinberg CC121 | Logic 9, Nuendo 6 + NEK, Wavelab 8, PT10.3.6, Reason 7, NI Komplete Ultimate 9. Omnisphere. GRM Tools, Waves, Izotope, Sonnox, + standard & esoteric plug ins. | Moog & Access Synths, Guitars and FX. Coffee and Motorbikes.

Leggy
New Member
Posts: 41
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:27 pm
Contact:

Re: [FR] Adjustable minimum LEDs light intensity

Post by Leggy » Thu Feb 10, 2011 9:49 am

Well yes that would be ideal ie dimly lit all the time and more brightly lit when you activate a button to show you what is happening BUT if that proves too difficult, I'd settle for all the lights fully on which would allow me to see them in a dark studio. At least having this as a preference would be helpful.


Rob
Rob Lord
Stylophonic Music Productions Ltd
www.roblord.com

uarte
Member
Posts: 608
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:51 pm
Contact:

Re: [FR] Adjustable minimum LEDs light intensity

Post by uarte » Sat Feb 12, 2011 8:18 pm

+1 to this thread. I don't own a CC121 yet, but I'm now looking at it as a serious replacement for my Alphatrack. This feature would definitely be a plus from the perspective of a potential new customer.

User avatar
Keres
Junior Member
Posts: 119
Joined: Fri Dec 17, 2010 7:55 am
Contact:

Re: [FR] Adjustable minimum LEDs light intensity

Post by Keres » Tue Feb 15, 2011 8:56 am

As mentioned above, I often work with very low-level or even no ambient lighting. Under such conditions I'm finding that the lack of illumination of the CC121's buttons seriously compromises its usefulness, the basic problem being that with the exception of the jog wheel, I simply cannot easily see what I am reaching for or pressing.

It then becomes safer and surer to use the mouse instead, which for the time being somewhat negates the point of owning the thing in the first place.

I remain very disappointed with this aspect of the unit, and believe I have been mislead by the advertising, which shows the buttons brightly lit.

Prospective owners should be made aware of this shortcoming by suitable amendment to the specification set out on the relevant Steinberg web pages.
C6.0.7/ CC121/ XP 32 SP2/ 2xDelta 1010

Chris Young
New Member
Posts: 29
Joined: Thu Dec 16, 2010 1:37 am
Contact:

Re: [FR] Adjustable minimum LEDs light intensity

Post by Chris Young » Sun Feb 27, 2011 3:32 pm

Sunshy wrote:Well, LEDs are "not dimable" so I'm not sure what the solution would be.

Well of course they are. Less current, less light.
i7 , 8 Gb , Win 7 64 bit, MOTU Ultralite Mk3 hybrid, CC121, Roland VG-99, GR-20, Cubase 5.5, 6

Karl
Junior Member
Posts: 163
Joined: Sun Jan 23, 2011 8:32 am
Contact:

Re: [FR] Adjustable minimum LEDs light intensity

Post by Karl » Mon Feb 28, 2011 1:15 pm

Many, myself included, asked for this in the old forum. Still would like to have this. +1 on this.
Studio system-i5 750, Intel X25 SSD, 3 Raid 0 arrays (2 for streaming sample players, 1 for projects), 16 gig ram, Win7 Pro 64 bit, RME Multiface and Digiface, Cubase 4.5 and C6, NI Komplete 7, Omnisphere, Trillian, EWQL Symphonic Gold/Colosuss, BFD 2, Jamstix, Waves mercury pack, lots of mic's....yada yada yada.... see my equipment list at...

Reference Point Recording Equipment List

Reference Point Recording

BigDog
New Member
Posts: 5
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:48 pm
Contact:

Re: [FR] Adjustable minimum LEDs light intensity

Post by BigDog » Fri Mar 11, 2011 6:01 pm

+1

I agree with this 100%............especially since I'm getting a little older every day!
Windows 7 HP 64 bit/Q6600 quad core PC...6g ram
Cubase6...HSO...UAD1..MR816x/CC121../Axiom 49
ProteusX.....ViOne........BFD2......

Tompa
Junior Member
Posts: 98
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:25 pm
Contact:

Re: [FR] Adjustable minimum LEDs light intensity

Post by Tompa » Mon Mar 14, 2011 11:33 pm

+ 1 Again I agree to 100% :)
OS X 10.11.6 El Capitan| i7 iMac 27" Intel 3.4 Ghz| 32 GB RAM 1600 DDR3 | 1.12Tb Fusion drive|WD By Book 3Tb | WD Elements 2Tb |
Cubase pro 9.0.1 | Focusrite Liquid Saffire 56| Wavelab Elements 9| CC 121 | Mackie MR8

Gr8h8m
Junior Member
Posts: 102
Joined: Fri Jan 07, 2011 10:08 am
Contact:

Re: [FR] Adjustable minimum LEDs light intensity

Post by Gr8h8m » Mon Mar 21, 2011 3:31 am

well if its genuinely impossible to have them on dim, and some don't ever light, could we have the option of having them all just on?

Karl
Junior Member
Posts: 163
Joined: Sun Jan 23, 2011 8:32 am
Contact:

Re: [FR] Adjustable minimum LEDs light intensity

Post by Karl » Wed Mar 23, 2011 6:31 am

Gr8h8m wrote:well if its genuinely impossible to have them on dim, and some don't ever light, could we have the option of having them all just on?
You can tell it's possible when you power it on and it cycles all the buttons through several levels of brightness.

C'mon SB, this really should not be a difficult thing to do! :idea:
Studio system-i5 750, Intel X25 SSD, 3 Raid 0 arrays (2 for streaming sample players, 1 for projects), 16 gig ram, Win7 Pro 64 bit, RME Multiface and Digiface, Cubase 4.5 and C6, NI Komplete 7, Omnisphere, Trillian, EWQL Symphonic Gold/Colosuss, BFD 2, Jamstix, Waves mercury pack, lots of mic's....yada yada yada.... see my equipment list at...

Reference Point Recording Equipment List

Reference Point Recording

cenk
Junior Member
Posts: 64
Joined: Thu Jan 13, 2011 2:36 pm
Contact:

Re: [FR] Adjustable minimum LEDs light intensity

Post by cenk » Sat Mar 26, 2011 12:35 pm

I thought lights were always on before I've strated using it. I am also sometimes working in low-light and I need to put my mobile phone's screen's light on to CC121 in order to see the buttons! That should be not be the right way :) Please Steinway, publish a software or firmware update for the lights of CC121. As everyone mentioned here it should be possible because when we turn on CC121 all buttons are lighted and they are fading out level by level.

Thanks!
Cenk
Software: Windows 8 (64 bit), Cubase 7 (64 bit), Vienna Ensemble Pro, Steinberg VSTs, East West Play VSTs 64 bit

Hardware: Intel i7 3.4 Ghz CPU, 32GB DDR3 Memory, Steinberg/Yamaha MR816X DSP Sound Card & CC121 Controller, M-Audio Keystation, Event Reference Monitors, Rode NT2-A

User avatar
MusicJohn
New Member
Posts: 18
Joined: Tue Jan 04, 2011 3:16 pm
Contact:

Re: [FR] Adjustable minimum LEDs light intensity

Post by MusicJohn » Wed Mar 30, 2011 12:15 pm

I also would like this feature and had stated this on the old forum.
I cannot ever recall having any official statement from Steinberg stating it could or could not be done.

Please can we therefore have some sort of official response as whether this is being looked into or even if it is possible?
PC i7-930, 6GB ram, Gigabyte EX58 UD5, W7x64, Cubase 7, Wavelab 7, Yamaha n12, Yamaha KX-61, Steinberg MR816x, CC121, CMC-PD, CMC FD, Universal Audio UAD1x2 +UAD2Solo, Line 6 Pod XT 2.0 Yamaha HS80monitors, Rode K2, NT2A, NT1A
IK Multimedia Software Synths, Native Instruments Komplete, EastWest Play VOP, Gypsy and Fab Four.
(Yamaha AW2400+mlan16, Fostex X-26, Tascam 488mk2)

User avatar
Keres
Junior Member
Posts: 119
Joined: Fri Dec 17, 2010 7:55 am
Contact:

Re: [FR] Adjustable minimum LEDs light intensity

Post by Keres » Thu Mar 31, 2011 7:52 am

As I mentioned in another post, with Cubase not playing and a track/channel selected with no eq or other inserts and not in R/W mode, it is possible for all 28 buttons to remain unlit, the only illumination on the entire panel then being the blue power/ready LED.

This is not my idea of good design.
C6.0.7/ CC121/ XP 32 SP2/ 2xDelta 1010

Gr8h8m
Junior Member
Posts: 102
Joined: Fri Jan 07, 2011 10:08 am
Contact:

Re: [FR] Adjustable minimum LEDs light intensity

Post by Gr8h8m » Mon Apr 11, 2011 11:06 am

Please please sort this out!

Bach
Member
Posts: 332
Joined: Fri Dec 17, 2010 11:47 am
Contact:

Re: [FR] Adjustable minimum LEDs light intensity

Post by Bach » Sat Jun 04, 2011 8:11 am

One more vote for this feature from a new CC121 user!
Cubase 8.0.3/8.5, Wavelab 7.2.1, Halion Symphonic Orchestra, Halion 5,Halion Sonic 2, Virtual Guitarist 2, Neo Soul Keys
PC (specialized Audio DAW from Scan): Intel i74930, 3.4Ghz, Asus P9X79, 32GB RAM, ASUS GT610 Silent PCI-E
Audio Interface: RME UFX
Laptop: MacBook Pro i7 2.2 8GB RAM, OSX 10.10
Motif XF8
CC121

paulito
Junior Member
Posts: 62
Joined: Thu Dec 16, 2010 1:08 am
Contact:

Re: [FR] Adjustable minimum LEDs light intensity

Post by paulito » Mon Jun 06, 2011 11:11 pm

Yes, would be indeed very nice to have the cc121 illuminated all the time....

Regards,
Paul
Cubase 7 - Macbook Pro i5, 8GB Ram -MacOS 10.8.2 - Yamaha n12 - CC121 - Lot's of Plugins -

Post Reply

Return to “Steinberg CC121”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests