9.0.20 experience so far?

Post general topics related to Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 here.
Post Reply
SledDriver
Member
Posts: 329
Joined: Tue Jan 05, 2016 3:27 am
Contact:

9.0.20 experience so far?

Post by SledDriver »

Anyone seen any reason NOT to install .20 over .10?

Looks like a good spec, concentrating on fixing problems. How is it in practice?
DAW: Cubase Pro 11 since SL2 and previous, OS: Win 10 Pro x64 Build 20H2, CPU: Intel i7-8700K delidded O/C'd @ 5GHz (running at around 34°C on air!! in Cubase), RAM: 64GB/DDR4 @2666MHz, Mobo: Asus Prime Z370-A, M.2x1 + SSDx4, Graphics: GeForce GTX 1080Ti, 5 monitors, Audio Interface: FocusRite 18i20 Gen 2, Studio Monitors: Adam P11A+Sub8 with SonarWorks Reference 4 calibration, MidiSport 2x2, AlphaTrack, Lexicon reverb. VST’s include FabFilter suite, Waves, Syntorus, Eventide, R2, PositiveGrid, Focusrite Red, Softube, iZotope, Line 6 Helix, Nugen, PSP, SIR3. VSTi’s include Arturia V7, Addictive Keys, FXpansion, Kiev Legacy, MinimogueLuxus, MusicLab, Native Instruments, Sonivox, Spectrasonics, Spitfire Audio, Superior Drummer 3, BFD3, Synthogy, SpectraLayers Pro 7. Others include zPlane, jBridge, Sleepy-Time, Voxengo, YouLean Pro.

User avatar
silhouette
Senior Member
Posts: 1365
Joined: Fri Jan 14, 2011 12:45 am
Contact:

Re: 9.0.20 experience so far?

Post by silhouette »

I have had a number of freezes using various VSTis. Just doing a system restore to reinstate the old setting.
Intel core i7 5960X CPU 3.0 GHz 64bit 32 gig RAM - Windows 10 - AMD RadeonHD 7700 - RME Fireface UC - Cubase 10.5 - UAD Solo + Duo + Quad - Nektar Panorama P1 - Komplete 12 - All uhe - Adam AX7 + Adam Sub 8 - BFD3 - Alchemy - PSP - FabFilter - Fender Telecaster- Wudtone Strat - Gibson L4, 335x2,330L,175 -Ibanez PM100 - Musicman Silhouette x 3 - Warwick Thumb Bass - Kemper Profiling Amp -https://soundcloud.com/silhouette-17

Keith99
Member
Posts: 412
Joined: Sun Jan 23, 2011 11:16 pm
Contact:

Re: 9.0.20 experience so far?

Post by Keith99 »

Only strange thing I have had is the return of the percentage bar not showing anything when rendering down. That used to happen a few versions ago but was fixed but has now come back. Not a big show stopper though, you just have to wait and it will eventually finish,

User avatar
Whirly
Member
Posts: 379
Joined: Wed Dec 15, 2010 8:49 pm
Location: Oslo, Norway
Contact:

Re: 9.0.20 experience so far?

Post by Whirly »

Unfortunately, quite bad. For me 9.01 was the best Cubase version ever, but 9.02 came with serious resizing issues in the mixer. Unless this is getting fixed very soon (reset layout and deleting prefs are not permanently fixing the issue) I will be a very moody Cubase user in the time to come.
Cubase Pro 10.5 l Logic Pro 10.5 l Reason Suite 11
Macbook Pro l OSX 10.15 Catalina l 2.6 GHz i7 l 16 GB
Wavelab 7.2 l HALion 6 l Groove Agent 5 l Backbone
Focusrite Scarlett 2i2 l MR816x
Stuff I do: https://vimeo.com/190392395
Stuff I do: https://soundcloud.com/vbre/060320-1a

Barryjames
Junior Member
Posts: 78
Joined: Wed Aug 28, 2013 1:58 am
Contact:

Re: 9.0.20 experience so far?

Post by Barryjames »

performance spikes....pitchbend too sentive.....thinking of restoring 9.0.10....at least I could do midi without a performance spike and audio dropout or a vst working correctly.....dam would have to start all over again
2013 Apple Imac 2.9 8 gigs of ram El Captain 10.11.6 osx cubase 7.0 , cubase pro 9 presonus firebox

User avatar
Resonant Serpent
Junior Member
Posts: 78
Joined: Wed Apr 22, 2015 8:34 am
Contact:

Re: 9.0.20 experience so far?

Post by Resonant Serpent »

I'm not sure what to think about it yet. Under 8.0, I had a couple of crashes. Under 8.5 up through 9.1, I had zero crashes. Installed 9.2 this morning. Loaded a song I had been working for the past few days, then decided to get some lunch. When I came back an hour later, Cubase had frozen and crashed. The task manager wouldn't shut it down and I had to reboot. I usually leave it open all day and have no problems. I'm on Windows 7.
A deep chesty bawl echoes from rimrock to rimrock, rolls down the mountain, and fades into the far blackness of the night. It is an outburst of wild defiant sorrow, and of contempt for all the adversities of the world. - Aldo Leopold

beerbong
Member
Posts: 853
Joined: Thu Apr 07, 2011 6:06 pm
Contact:

Re: 9.0.20 experience so far?

Post by beerbong »

So far so good.. only tried a couple projects but seems good. Finally got midi devices working agian!!

Edit :
Somethings I noticed.. Chord track always plays when I start playback - then monitor the chords by clicking didn't seem to work I'm not sure why yet.
Last edited by beerbong on Fri Apr 28, 2017 5:02 am, edited 1 time in total.
BB - Intel Quad/RME/Nvidia Video, RME Raydat, Win10 Home
Cubase 8.5 64 bit / Cubase 9.5 / Wavelab Elements / Halion 6 / Padshop Pro

User avatar
Prock
Grand Senior Member
Posts: 3982
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: 9.0.20 experience so far?

Post by Prock »

No issues with 9.0.20 at all today.

I installed the update early this morning and Cubase has been running continuously since while I (on/off) worked a project. I must have mixdowned this project 15 times to get it right (to my ears). Again no issues. I have to say that this project is near completion so I really was not messing too much with adding/changing VSTs. Lots of small tweaks and edits though and, like I said, quite a few mixdowns. During this day long session I did not notice anything that made me think that I should not have installed it.

Regards 8-)
PRock Studio

DAW: Cubase Pro 11, OS: Win 10 Pro x64, CPU: Intel Core i7 4700K @ 4.0GHz, RAM: 32GB/DDR4/2800MHz, Graphics: 4GB GeForce GTX 960, Mobo: MSI Z170A Gaming Pro Carbon, AI: PreSonus Studio 192 Mobile, Mic Preamp: PreSonus TubePre, Headphone Amp: PreSonus HP4, Studio Monitors: Mackie MR5, 3rd Party VSTs: GSi VB3-II, SampleTank 3, Amplitube 4, Miroslav Philharmonik 2, EZDrummer 2

https://soundcloud.com/prockstudio

User avatar
Resonant Serpent
Junior Member
Posts: 78
Joined: Wed Apr 22, 2015 8:34 am
Contact:

Re: 9.0.20 experience so far?

Post by Resonant Serpent »

Every time I shut down Cubase, I get a "Cubase has stopped working" message from Windows. Never had that before.

Edited : Spelling.
Last edited by Resonant Serpent on Fri Apr 28, 2017 9:20 pm, edited 1 time in total.
A deep chesty bawl echoes from rimrock to rimrock, rolls down the mountain, and fades into the far blackness of the night. It is an outburst of wild defiant sorrow, and of contempt for all the adversities of the world. - Aldo Leopold

User avatar
orchetect
Member
Posts: 531
Joined: Fri Jan 14, 2011 1:28 am
Contact:

Re: 9.0.20 experience so far?

Post by orchetect »

Am I dreaming or are files saving faster now? I have a fairly large template and just working with 9.0.20 today Cubase seems to think for less time when triggering a save.
Steffan Andrews | Composer | Developer | website | imdb | gear list
System 1: 2019 Mac Pro - macOS 10.15.5 - 16-core - 192GB RAM - 8TB SSD - 580X
System 2: 2013 Mac Pro - macOS 10.14.6 - 3.5GHz 6-core - 64GB RAM - 4TB SSD - FirePro D500
DAWs: Cubase 11.0.0 | Dorico Pro 3.5 | Pro Tools Ultimate 2020.9

User avatar
silhouette
Senior Member
Posts: 1365
Joined: Fri Jan 14, 2011 12:45 am
Contact:

Re: 9.0.20 experience so far?

Post by silhouette »

Well I am back with 9.0.10 as I had 6 freezes in a row on my current project with 9.0.20. Having reinstalled .10 there have been no issues. Which does not lead me to think there are any problems with my set up. Given that I have had no issues in .10 I am staying there for the moment.
Intel core i7 5960X CPU 3.0 GHz 64bit 32 gig RAM - Windows 10 - AMD RadeonHD 7700 - RME Fireface UC - Cubase 10.5 - UAD Solo + Duo + Quad - Nektar Panorama P1 - Komplete 12 - All uhe - Adam AX7 + Adam Sub 8 - BFD3 - Alchemy - PSP - FabFilter - Fender Telecaster- Wudtone Strat - Gibson L4, 335x2,330L,175 -Ibanez PM100 - Musicman Silhouette x 3 - Warwick Thumb Bass - Kemper Profiling Amp -https://soundcloud.com/silhouette-17

SledDriver
Member
Posts: 329
Joined: Tue Jan 05, 2016 3:27 am
Contact:

Re: 9.0.20 experience so far?

Post by SledDriver »

Interesting. I must say .10 has been rock solid here. No crashes, and I can leave it idling for hours, then come back and carry on without a single glitch.
DAW: Cubase Pro 11 since SL2 and previous, OS: Win 10 Pro x64 Build 20H2, CPU: Intel i7-8700K delidded O/C'd @ 5GHz (running at around 34°C on air!! in Cubase), RAM: 64GB/DDR4 @2666MHz, Mobo: Asus Prime Z370-A, M.2x1 + SSDx4, Graphics: GeForce GTX 1080Ti, 5 monitors, Audio Interface: FocusRite 18i20 Gen 2, Studio Monitors: Adam P11A+Sub8 with SonarWorks Reference 4 calibration, MidiSport 2x2, AlphaTrack, Lexicon reverb. VST’s include FabFilter suite, Waves, Syntorus, Eventide, R2, PositiveGrid, Focusrite Red, Softube, iZotope, Line 6 Helix, Nugen, PSP, SIR3. VSTi’s include Arturia V7, Addictive Keys, FXpansion, Kiev Legacy, MinimogueLuxus, MusicLab, Native Instruments, Sonivox, Spectrasonics, Spitfire Audio, Superior Drummer 3, BFD3, Synthogy, SpectraLayers Pro 7. Others include zPlane, jBridge, Sleepy-Time, Voxengo, YouLean Pro.

msy
Member
Posts: 398
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:37 pm
Location: Sweden
Contact:

Re: 9.0.20 experience so far?

Post by msy »

Just installed the update (Cubase is running on Windows 7), no problems so far. :)
Cubase Pro 10.5.20 (and testing 11.0)
OS: Windows 10 (1903)
Soundcard: RME Digiface USB with ADA8200 + ARC USB
DAW: AMD Ryzen 3950x | ASUS Prime x570-P | 32GB DDR4 3600MHz | Intel p660 NVMe M.2 2TB | Samsung EVO SSD 250GB SATA | Sapphire Pulse Radeon RX 5700 XT (set to PCIE 3.0 in BIOS w/drivers Adrenaline v19.11.3)
Screen: Philips 439P9H (Curved SuperWide 32:10) @ 3840x1200
Computer related hardware: 2xUAD-2 Duo PCIE, BCF2000 (MCU), Nord Wave, Eurorack via ES3/ADAT
Other DAWs: Bitwig 3.3

User avatar
planarchist
Senior Member
Posts: 1878
Joined: Sat Sep 10, 2011 10:50 am
Location: UK.
Contact:

Re: 9.0.20 experience so far?

Post by planarchist »

No issues for me so far (I didnt have issues on 9.0.10 either).
Nic

Cubase Pro 10.5, Abs.Collec.3, i7 4770K 3.5GHz, 32 Gig RAM, Windows 10 Pro 64 bit, RME Digiface, Behringer ADA8200, S'berg Midex 8.
Cubase Pro 10.5. Abs.Collec.3, i7 920 2.67Ghz , 24Gig RAM, Windows 10 Pro 64 bit , Steinberg CI2+.

Cubase Elements 9.40 on Windows 10 Laptop, i7-2760QM 8Gig RAM, Sonic Port VX.
Cubasis 2.5 iPad Mini 4 64GB

My Cubase recorded songs here (also on most other streaming services).... https://open.spotify.com/artist/6rHmZY1IPskvtYL1Zzw6Vy

User avatar
jonwright
Junior Member
Posts: 185
Joined: Fri Apr 08, 2011 4:33 pm
Location: London
Contact:

Re: 9.0.20 experience so far?

Post by jonwright »

A few crashes here, unfortunately, even when simply unloading a VST.
www.jonathanwrightmusic.com
Cubase 11.0.0, macOS 10.15.7

vespesian
Member
Posts: 358
Joined: Fri Jun 14, 2013 1:58 am
Contact:

Re: 9.0.20 experience so far?

Post by vespesian »

Finding that 9.0.20 is "touchier" than previous version, esp. w vst's that employ internal oversampling; getting way more drop-outs than with 9.0.10, which seemed more tolerant of operating near the edge. Kind of a drag, tbh.

Wolfie2112
Junior Member
Posts: 165
Joined: Tue Jan 22, 2013 4:43 am
Contact:

Re: 9.0.20 experience so far?

Post by Wolfie2112 »

No problems here, so far no hiccups :|

I'm running the latest version of Sierra on a MacBook Pro with Windows slave (VEPro 5).

User avatar
Magnus_N
Junior Member
Posts: 172
Joined: Fri Mar 04, 2016 11:26 am
Contact:

Re: 9.0.20 experience so far?

Post by Magnus_N »

No problems at all, seems smoother somehow than .010. Also, I like the smaller scaling of the lower zone mixer.

/Magnus
Cubase Pro 10, Wavelab Elements 9.5, Windows 10, RME HDSP 9632, i7-6700K CPU @ 4.00 GHz, 32 GB RAM

User avatar
PMF
Junior Member
Posts: 119
Joined: Fri Dec 31, 2010 9:18 pm
Contact:

Re: 9.0.20 experience so far?

Post by PMF »

Everything working fine here too.
OK, I only installed it yesterday and the random crashes I used to have on 9.0.1 and 9.0.10 havent happened yet.
Hope it stays that way.
Multitrack/Mastering HW: ASUS P87 Plus, i7 4790 3.6GHZ, 32GB RAM, Graphics: Sapphire Radeon RX 550 4GB, HD SYS C: 0.5TB, Samsung evo 850, VSTi F: Seagate ST2000DX001, Data E:3TB, Seagate ST3000DM008, Backup/Image: 4TB Seagate ST4000DM005 x2, RME RayDat, 3 Focusrite Clarett Octopre, GAP Prem73 Pre, RME Quadmic II, OS WIN10 64bit 2004, Cubase Pro 10.5.20, Samplitude PRO-X4 15.4.1.645 64bit.

prolik
Junior Member
Posts: 51
Joined: Wed Oct 23, 2013 11:41 pm
Contact:

Re: 9.0.20 experience so far?

Post by prolik »

No problems so far.
It's been smooth ride since CS9 compared to dreadful CS8 (partially fixed in 8.5)
Can't tell much about new redraw fixes/coding; it might be slightly, slightly better.
Resizing Mixer seems more smooth now.
It's not the smoothest DAW out there but CS seems snappier then ever.

So, thumb up :)
Cubase 9 Pro, Cubase 8.5 Pro, WIN 7, Intel I5, Asus B85 Plus, 16GB RAM, Nvidia GTX 1050 Ti

User avatar
BinaryAudio
New Member
Posts: 14
Joined: Tue Dec 21, 2010 7:05 am
Contact:

Re: 9.0.20 experience so far?

Post by BinaryAudio »

I'm getting a lot of "Cubase Has Stopped Working" on shutdown of projects since this update. I wasn't seeing ANY of this behavior on 9.0.1.0. Not happy......after being plagued by this on 8.5, Cubase 9 seemed to fix it. Now on 9.0.2.0 it's back!
:x
Asus X570 | 16GB TeamGroup 3600MHz DDR4 RAM | AMD Ryzen 5900X CPU | Windows 10 64Bit | Cubase 10.5 & 11 PRO | RME Fireface UC | Access Virus TI | UAD-2 Quad x2

James K
Member
Posts: 883
Joined: Thu Dec 23, 2010 10:43 am
Contact:

Re: 9.0.20 experience so far?

Post by James K »

Cubase 9.10 was pretty good on the pc side of my mac and now with the update the playhead is as bad as on my mac side. Ugh Steinberg. Back to 9.10 on Windows 8.1
27 in - iMac 2011 , 16 Gigs RAM ,
Sierra Cubase Pro 10.5.12
98% of Steinberg Instruments
UR28M
CC121

User avatar
Steve Helstrip
Member
Posts: 900
Joined: Fri Jan 14, 2011 1:23 pm
Contact:

Re: 9.0.20 experience so far?

Post by Steve Helstrip »

Flawless so far. And they fixed the midi input assignment on imported tracks. :)
Hackintosh, 8700K / 4.8GHz, 16Gb, OSX10.14.4
MacBook Pro Retina (2015), i5, 8Gb, OSX10.14.4
Cubase Pro 10
Vienna Ensemble Pro 6
UAD-2 Octo, Focusrite Clarett Thunderbolt
Cubase user since 1989!

http://www.thethrillseekers.co.uk
http://www.twitter.com/stevehelstrip
http://www.facebook.com/thrillseekersofficial

bigsoundsgood
Junior Member
Posts: 179
Joined: Fri Dec 17, 2010 5:17 pm
Contact:

Re: 9.0.20 experience so far?

Post by bigsoundsgood »

No problems, neither GUI, crashing or whatever and can confirm, much snappier than ever. 2 year old projects loading much faster than before. Especially the loading of instruments which have heavy loads on data.
Cubase Pro 10.5.12.123, macOS 10.15.7
UR28M, iConnectMIDI4+, etc.
iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017)
3,5 GHz Intel Core i5
64 GB 2400 MHz DDR4
Cubase Junior Member since Atari

keyxmusic
Junior Member
Posts: 131
Joined: Sat Mar 05, 2016 6:03 am
Contact:

Re: 9.0.20 experience so far?

Post by keyxmusic »

I just find it so interesting that people's experiences of the exact same DAW are drastically different

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests