probably elicenser problem... cubase pro 9.5 won´t load.

Post general topics related to Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 here.
Post Reply
nickez70
New Member
Posts: 11
Joined: Sat Feb 12, 2011 9:31 pm
Contact:

probably elicenser problem... cubase pro 9.5 won´t load.

Post by nickez70 »

Hi, I had to go back to Windows 7 Ultimate because Windows Pro 10 did not work well with my computer. I installed the Cubase 9.5 but when I tried to run it it failed. I got this message... "eLCC.exe- System fault
The program could not start because api-ms-win-crt-runtime-1-0.dll is missing on the computer. You can try to fix the problem by resetting the program."

Uninstalled the elicenser and downloaded a elicenser that fits with the windows 7 and updated it. When I tried to start Cubase it won´t start.
I get this message..."Application Cubase 9.5 has caused the following error: DCOM connection to program Synsopos.exe failed. Error: RPC-server not availible."

Is this a problem related to elicenser? When I click on Cubase the program start but quickly stops and I get the error code.

What can I do?

Thanks for any help.

Romantique Tp
External Moderator
Posts: 2877
Joined: Fri Aug 07, 2015 3:25 pm
Contact:

Re: probably elicenser problem... cubase pro 9.5 won´t load.

Post by Romantique Tp »

Install Microsoft .NET Framework 4.0
Fully update Windows 7
Install the latest eLicenser Control Center
Every time someone says "it must be easy to add/fix", a programmer dies.

Cubase Pro and Wavelab Pro (latest), Windows 7 Ultimate 64-bit, MSI Z87-G45 GAMING, i5 4690k, GeForce GTX 760, almost every Steinberg plugin and expansion, Trilian, Komplete 10, etc etc etc etc

nickez70
New Member
Posts: 11
Joined: Sat Feb 12, 2011 9:31 pm
Contact:

Re: probably elicenser problem... cubase pro 9.5 won´t load.

Post by nickez70 »

Thank you!

mojopfff
New Member
Posts: 2
Joined: Fri Dec 22, 2017 5:42 pm
Contact:

Re: probably elicenser problem... cubase pro 9.5 won´t load.

Post by mojopfff »

yee. same problem here... tryin to reinstall cubase and eLicens no

denysbiz
New Member
Posts: 2
Joined: Thu Jan 25, 2018 12:53 pm
Contact:

Re: probably elicenser problem... cubase pro 9.5 won´t load.

Post by denysbiz »

I installed Direct2D from Microsoft (Windows6.1-KB2670838-x64) and the problem gone.

User avatar
MRK_LAB
New Member
Posts: 44
Joined: Fri Mar 23, 2018 7:54 am
Location: Turin
Contact:

Re: probably elicenser problem... cubase pro 9.5 won´t load.

Post by MRK_LAB »

denysbiz wrote:
Thu Jan 25, 2018 12:56 pm
I installed Direct2D from Microsoft (Windows6.1-KB2670838-x64) and the problem gone.
Worked for me !
A BIG thank U mate !!!!!
:D
Daw Client i37100 - W7 - C9.5 - FXTeleport - SSD only
Sampler Server i5 - W7 - FXT - SSD only
Synth Server i7 - W8.1 - FXT - HDD only
HW - RME Digiface / RME Adi8 / Audient ASP 800 / Yamaha 03D / Spl Frontliner / GAP 73 / Clavia NM G1 / Virus TI2
Yamaha An1x / Matrix 1000 / Yamaha TX 81z / Roland mvs1 / Akai s3000XL / Oktava mk012 / Braingasm Deluxe 12
Bass Mari by Redivivus / Gtr Vantage 218T / Ibanez TSA-15H / Custom Cab (Warehouse ET65)
MONITOR Genelec / Focal / KRK 8400 / Powerplay ProXL / Audioscope 2813
...let's have a black celebration...

Yan_Jiznev
New Member
Posts: 25
Joined: Sat Aug 04, 2018 3:29 pm
Contact:

Re: probably elicenser problem... cubase pro 9.5 won´t load.

Post by Yan_Jiznev »

Please explain how to install Direct2D. I didn`t found any installer. Direct2D is a part of DirectX. Should I install latest version of DirectX or there is another way?

User avatar
Prock
Grand Senior Member
Posts: 3970
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: probably elicenser problem... cubase pro 9.5 won´t load.

Post by Prock »

Yan_Jiznev wrote:
Wed Aug 08, 2018 1:21 am
Please explain how to install Direct2D. I didn`t found any installer. Direct2D is a part of DirectX. Should I install latest version of DirectX or there is another way?
Try searching for KB2670838 as mentioned in previous posts. This is a Win 7 update.

Regards 8-)
PRock Studio

DAW: Cubase Pro 10.5.20, OS: Win 10 Pro x64, CPU: Intel Core i7 4700K @ 4.0GHz, RAM: 32GB/DDR4/2800MHz, Graphics: 4GB GeForce GTX 960, Mobo: MSI Z170A Gaming Pro Carbon, AI: PreSonus Studio 192 Mobile, Mic Preamp: PreSonus TubePre, Headphone Amp: PreSonus HP4, Studio Monitors: Mackie MR5, 3rd Party VSTs: GSi VB3-II, SampleTank 3, Amplitube 4, Miroslav Philharmonik 2, EZDrummer 2

https://soundcloud.com/prockstudio

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests