Wavelab 9.5.2 + AA Ruby = Crash

Post questions and find answers on our latest WaveLab releases here.
mindseyedub
New Member
Posts: 30
Joined: Wed Feb 09, 2011 3:57 pm
Contact:

Wavelab 9.5.2 + AA Ruby = Crash

Post by mindseyedub » Thu Mar 15, 2018 11:51 am

Hi,

With this last update, WL 9.5.2 is crashing everytime I try to render a file with just AA Ruby. This does not happen with WL 9.5 (before the update). It also works well with WL 9 and WL Elements 9.

How Can I revert to version 9.5 please?

OS: Win10 X64

Regards,

David

PG
Moderator
Posts: 6641
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: Wavelab 9.5.2 + AA Ruby = Crash

Post by PG » Thu Mar 15, 2018 12:43 pm

What is "AA Ruby"?
Philippe

User avatar
Raziel7
New Member
Posts: 18
Joined: Sun Dec 27, 2015 3:01 pm
Contact:

Re: Wavelab 9.5.2 + AA Ruby = Crash

Post by Raziel7 » Thu Mar 15, 2018 12:52 pm

PG wrote:
Thu Mar 15, 2018 12:43 pm
What is "AA Ruby"?
Acustica Audio Ruby is a VST. I have the same proglem with Acustica Audio Ivory 3 COMP3B and latest version of Wavelab.

PG
Moderator
Posts: 6641
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: Wavelab 9.5.2 + AA Ruby = Crash

Post by PG » Thu Mar 15, 2018 1:16 pm

We have seen 2 plugins so far that have a bug with 64 bit processing. Try to set 32 bit here, to see if that helps:
2018-03-15_13-15-22.png
(43.92 KiB) Not downloaded yet
Philippe

User avatar
Raziel7
New Member
Posts: 18
Joined: Sun Dec 27, 2015 3:01 pm
Contact:

Re: Wavelab 9.5.2 + AA Ruby = Crash

Post by Raziel7 » Thu Mar 15, 2018 1:44 pm

PG wrote:
Thu Mar 15, 2018 1:16 pm
We have seen 2 plugins so far that have a bug with 64 bit processing. Try to set 32 bit here, to see if that helps:
2018-03-15_13-15-22.png
In my case, disabling 64 bit processing not resolve the issue of crashing ...also in 9.5.20 there's some rendering problem with external VST (this is the thread were i've reported the issue viewtopic.php?f=244&t=133974 )

There's a way to return to a previuos update of 9.5 without uninstall?

PG
Moderator
Posts: 6641
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: Wavelab 9.5.2 + AA Ruby = Crash

Post by PG » Thu Mar 15, 2018 1:53 pm

You need to uninstall, but your preferences are preserved.
Philippe

mindseyedub
New Member
Posts: 30
Joined: Wed Feb 09, 2011 3:57 pm
Contact:

Re: Wavelab 9.5.2 + AA Ruby = Crash

Post by mindseyedub » Thu Mar 15, 2018 4:28 pm

Thanks PG,

I tried your suggestion but the crash is still happening (WaveLab Pro9_5.exe has stopped working). I can confirm that this plugin works fine on Cubase, S1 and Reaper.

This happened with WL latest update.

Thanks

David

mindseyedub
New Member
Posts: 30
Joined: Wed Feb 09, 2011 3:57 pm
Contact:

Re: Wavelab 9.5.2 + AA Ruby = Crash

Post by mindseyedub » Thu Mar 15, 2018 4:46 pm

Raziel7 wrote:
Thu Mar 15, 2018 12:52 pm
PG wrote:
Thu Mar 15, 2018 12:43 pm
What is "AA Ruby"?
Acustica Audio Ruby is a VST. I have the same proglem with Acustica Audio Ivory 3 COMP3B and latest version of Wavelab.
Same problem here with Acustica Audio Ivory 3 COMP3B.

cefshah
Junior Member
Posts: 56
Joined: Mon Jan 24, 2011 12:12 am
Contact:

Re: Wavelab 9.5.2 + AA Ruby = Crash

Post by cefshah » Mon Mar 19, 2018 8:05 am

mindseyedub wrote:
Thu Mar 15, 2018 11:51 am
Hi,

With this last update, WL 9.5.2 is crashing everytime I try to render a file with just AA Ruby. This does not happen with WL 9.5 (before the update). It also works well with WL 9 and WL Elements 9.

How Can I revert to version 9.5 please?

OS: Win10 X64

Regards,

David
I'm having this problem as well... but I have other plugin issues that are larger, so I left this alone for now.

AA Ruby is great!!! Just can't render it though!!

mindseyedub
New Member
Posts: 30
Joined: Wed Feb 09, 2011 3:57 pm
Contact:

Re: Wavelab 9.5.2 + AA Ruby = Crash

Post by mindseyedub » Sat Mar 31, 2018 11:50 am

Wavelab 9.5.25 update still no go..... Most Acustica Audio plugins Crash....

User avatar
Arionas
Junior Member
Posts: 96
Joined: Tue Oct 27, 2015 10:43 am
Contact:

Re: Wavelab 9.5.2 + AA Ruby = Crash

Post by Arionas » Sun Apr 08, 2018 12:33 am

The same here with most of the Acustica Audio plugins. Wavelab crashes during rendering. Didn’t happened this with previous Wavelab 9.5 versions
Cubase Pro 10 - Wavelab 9.5 - Nuendo 4 - Reaper 5 - Pro Tools 12 - Logic X - Harrison Mixbus
Mac Pro 4.1 - OSX 10.10.5 - RME Fireface 802

User avatar
Mauri
Senior Member
Posts: 1080
Joined: Thu Dec 16, 2010 3:17 am
Location: Adelaide AU
Contact:

Re: Wavelab 9.5.2 + AA Ruby = Crash

Post by Mauri » Tue Apr 10, 2018 1:38 pm

Arionas wrote:
Sun Apr 08, 2018 12:33 am
The same here with most of the Acustica Audio plugins. Wavelab crashes during rendering. Didn’t happened this with previous Wavelab 9.5 versions
Same here since the 9.5.20 update. I couldn't figure out what was going on 'til I saw this thread, have to render without AA plugins. I wonder if they're aware of this?
Cubase Pro 10 x64 with jBridge | WaveLab Elements 9.5 | i7 5930K @ 4.7GHz (stable) | ASUS X99 Pro | 32GB RAM | | W10 x64 Dual Boot on 2 SSDs plus 3 SSDs for samples and project/audio files | Fractal Design Define R5 case | Noctua NH-D15 | ASUS GeForce GT 730 2GB silent | Vox ToneLab SE | Mackie HR624 MKII | 2 x UAD2 Solo PCIe | RME HDSPe AIO | 2 x 24" LED monitors...

mindseyedub
New Member
Posts: 30
Joined: Wed Feb 09, 2011 3:57 pm
Contact:

Re: Wavelab 9.5.2 + AA Ruby = Crash

Post by mindseyedub » Wed Apr 11, 2018 2:40 pm

Mauri wrote:
Tue Apr 10, 2018 1:38 pm
Arionas wrote:
Sun Apr 08, 2018 12:33 am
The same here with most of the Acustica Audio plugins. Wavelab crashes during rendering. Didn’t happened this with previous Wavelab 9.5 versions
Same here since the 9.5.20 update. I couldn't figure out what was going on 'til I saw this thread, have to render without AA plugins. I wonder if they're aware of this?
I wrote to AA. They confirmed it and said it is a Wavelab issue :(

User avatar
Mauri
Senior Member
Posts: 1080
Joined: Thu Dec 16, 2010 3:17 am
Location: Adelaide AU
Contact:

Re: Wavelab 9.5.2 + AA Ruby = Crash

Post by Mauri » Thu Apr 12, 2018 7:47 am

mindseyedub wrote:
Wed Apr 11, 2018 2:40 pm

I wrote to AA. They confirmed it and said it is a Wavelab issue :(
Well, it is really AA issue as well because all (I have many) my other plugins work fine. It's a shame because the AA 'Aquamarine' is one of my favourites for mastering.

And, P.G. are you looking into this at all? Just asking... ;)!
Cubase Pro 10 x64 with jBridge | WaveLab Elements 9.5 | i7 5930K @ 4.7GHz (stable) | ASUS X99 Pro | 32GB RAM | | W10 x64 Dual Boot on 2 SSDs plus 3 SSDs for samples and project/audio files | Fractal Design Define R5 case | Noctua NH-D15 | ASUS GeForce GT 730 2GB silent | Vox ToneLab SE | Mackie HR624 MKII | 2 x UAD2 Solo PCIe | RME HDSPe AIO | 2 x 24" LED monitors...

PG
Moderator
Posts: 6641
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: Wavelab 9.5.2 + AA Ruby = Crash

Post by PG » Thu Apr 12, 2018 8:42 am

This is planned to be fixed in 9.5.30 (june)
Philippe

User avatar
Mauri
Senior Member
Posts: 1080
Joined: Thu Dec 16, 2010 3:17 am
Location: Adelaide AU
Contact:

Re: Wavelab 9.5.2 + AA Ruby = Crash

Post by Mauri » Thu Apr 12, 2018 4:33 pm

PG wrote:
Thu Apr 12, 2018 8:42 am
This is planned to be fixed in 9.5.30 (june)
8-)
Cubase Pro 10 x64 with jBridge | WaveLab Elements 9.5 | i7 5930K @ 4.7GHz (stable) | ASUS X99 Pro | 32GB RAM | | W10 x64 Dual Boot on 2 SSDs plus 3 SSDs for samples and project/audio files | Fractal Design Define R5 case | Noctua NH-D15 | ASUS GeForce GT 730 2GB silent | Vox ToneLab SE | Mackie HR624 MKII | 2 x UAD2 Solo PCIe | RME HDSPe AIO | 2 x 24" LED monitors...

User avatar
Arionas
Junior Member
Posts: 96
Joined: Tue Oct 27, 2015 10:43 am
Contact:

Re: Wavelab 9.5.2 + AA Ruby = Crash

Post by Arionas » Fri Apr 13, 2018 12:06 am

PG wrote:
Thu Apr 12, 2018 8:42 am
This is planned to be fixed in 9.5.30 (june)
Great, thanks!
Cubase Pro 10 - Wavelab 9.5 - Nuendo 4 - Reaper 5 - Pro Tools 12 - Logic X - Harrison Mixbus
Mac Pro 4.1 - OSX 10.10.5 - RME Fireface 802

zz0zz
New Member
Posts: 43
Joined: Tue Feb 01, 2011 12:08 am
Contact:

Re: Wavelab 9.5.2 + AA Ruby = Crash

Post by zz0zz » Sun Jun 24, 2018 11:45 pm

So where’s the update fix 9.5.30???

PG
Moderator
Posts: 6641
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: Wavelab 9.5.2 + AA Ruby = Crash

Post by PG » Mon Jun 25, 2018 6:56 am

Very soon...
Philippe

Kay Thomsen
Steinberg Employee
Posts: 72
Joined: Tue Aug 12, 2014 3:22 pm
Contact:

Re: Wavelab 9.5.2 + AA Ruby = Crash

Post by Kay Thomsen » Thu Jun 28, 2018 3:39 pm

Please try now with 9.5.30.

cheers
Kay

zz0zz
New Member
Posts: 43
Joined: Tue Feb 01, 2011 12:08 am
Contact:

Re: Wavelab 9.5.2 + AA Ruby = Crash

Post by zz0zz » Sat Jun 30, 2018 6:17 am

UPDATE 9.5.30 STILL CRASHES UPON RENDERING. Tried using Crimson Aqua and just crashes every time. Tried setting Wavelab to 32 bit processing but still crashes. 9.0 works fine. Wassup??? btw I'm on Win 10 pro

zz0zz
New Member
Posts: 43
Joined: Tue Feb 01, 2011 12:08 am
Contact:

Re: Wavelab 9.5.2 + AA Ruby = Crash

Post by zz0zz » Sat Jun 30, 2018 7:35 am

Uninstalled and rolled back to 9.5.15...................
WORKS!
Steinberg needs to address this!

User avatar
Justin P
Senior Member
Posts: 2410
Joined: Fri Aug 12, 2011 12:49 pm
Location: Milwaukee, WI USA
Contact:

Re: Wavelab 9.5.2 + AA Ruby = Crash

Post by Justin P » Sat Jun 30, 2018 1:11 pm

According to somebody in the WL Facebook group, this is still an issue in 9.5.30. See attachment:
Attachments
Screen Shot 2018-06-30 at 7.08.37 AM.png
(48.95 KiB) Not downloaded yet
https://www.mysteryroommastering.com/https://www.justincarlperkins.com/
https://www.facebook.com/groups/WaveLab/

iMac Pro 3.0GHz 10-Core • 64GB RAM • SSD for OS and audio • MacOS 10.14.6
Mac Mini 3.2 GHz Intel Core i7 (6-Core) • 32GB RAM • SSD for OS and audio • MacOS 10.14.6

RME AES HDSPe, MUTEC MC-3+ Smart Clock USB, Grace m905, Grace m900

zz0zz
New Member
Posts: 43
Joined: Tue Feb 01, 2011 12:08 am
Contact:

Re: Wavelab 9.5.2 + AA Ruby = Crash

Post by zz0zz » Sat Jun 30, 2018 6:34 pm

Justin P wrote:
Sat Jun 30, 2018 1:11 pm
According to somebody in the WL Facebook group, this is still an issue in 9.5.30. See attachment:
Yes that was me. The problem was not solved. It wasn’t mentioned either in the change log.

User avatar
Justin P
Senior Member
Posts: 2410
Joined: Fri Aug 12, 2011 12:49 pm
Location: Milwaukee, WI USA
Contact:

Re: Wavelab 9.5.2 + AA Ruby = Crash

Post by Justin P » Sat Jun 30, 2018 7:00 pm

zz0zz wrote:
Sat Jun 30, 2018 6:34 pm
Justin P wrote:
Sat Jun 30, 2018 1:11 pm
According to somebody in the WL Facebook group, this is still an issue in 9.5.30. See attachment:
Yes that was me. The problem was not solved. It wasn’t mentioned either in the change log.
I thought it might be. Kay had asked somebody on here to try Acustica plugins now in 9.5.30 which made me think they tried to fix it but if they did, it clearly didn't work.
https://www.mysteryroommastering.com/https://www.justincarlperkins.com/
https://www.facebook.com/groups/WaveLab/

iMac Pro 3.0GHz 10-Core • 64GB RAM • SSD for OS and audio • MacOS 10.14.6
Mac Mini 3.2 GHz Intel Core i7 (6-Core) • 32GB RAM • SSD for OS and audio • MacOS 10.14.6

RME AES HDSPe, MUTEC MC-3+ Smart Clock USB, Grace m905, Grace m900

Post Reply

Return to “WaveLab Pro 9 | WaveLab Elements 9”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests