Print a score with cubase 6 ?

For users of legacy Steinberg Cubase software
Post Reply
pmimran
New Member
Posts: 20
Joined: Tue Aug 02, 2011 1:41 pm
Contact:

Print a score with cubase 6 ?

Post by pmimran » Tue Aug 02, 2011 1:52 pm

Is there a way to print a score in cubase 6 ?

Thanks
Patrick

thinkingcap
Grand Senior Member
Posts: 6490
Joined: Tue Dec 21, 2010 3:27 pm

Re: Print a score with cubase 6 ?

Post by thinkingcap » Tue Aug 02, 2011 2:14 pm

pmimran wrote:Is there a way to print a score in cubase 6 ?

Thanks
Do you mean from Cubase 6 to paper? - Yes.
Cubase 5.1.1 (32bit) | Win 7 Pro x64 SP1 | RME Fireface UFX | RME Fireface 800 | Cubase Essential 5 | Win 7 Home Premium x64
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I just took off my thinkingcap, it got filled up with too much crap...

buhardilla
New Member
Posts: 42
Joined: Sat Dec 18, 2010 3:02 pm
Contact:

Re: Print a score with cubase 6 ?

Post by buhardilla » Tue Aug 02, 2011 2:46 pm

command+P and turn on your printer :mrgreen:
MacPro 3.3 GHz 6-CoreXeon, 32Gb RAM, OS 10.12.6 / RME PCIe AiO
Nuendo 8.0.1

Conman
Senior Member
Posts: 2148
Joined: Fri Dec 17, 2010 4:31 am

Re: Print a score with cubase 6 ?

Post by Conman » Tue Aug 02, 2011 3:36 pm

That's what the Score Editor's for. The manual is a must to read. See you in a couple of weeks.
Asus P6T deluxe; Core i7 920 2.67gHz; 12gig ram; Win7 Pro SP1; Roland Octa-Capture usb inteface; Cubase 6; and no 3rd party additions couple of hard drives PSU 750watt; NVidia GE Force 9600.
"An entrepreneur accepts that the world is the way that it is and goes about changing it rather than waiting for someone to make it easy for them."

User avatar
Split
Grand Senior Member
Posts: 5289
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:06 pm
Contact:

Re: Print a score with cubase 6 ?

Post by Split » Tue Aug 02, 2011 3:39 pm

Conman wrote:That's what the Score Editor's for. The manual is a must to read. See you in a couple of weeks.
That cats beginning to freak me out...man :lol:
??????Split
slightly uncertain principles


i7 2600k 16 gig C9 W7 64
3x24" monitors

and more stuff than a stuffy thing in stuffy land

User avatar
NorthWood MediaWorks
Senior Member
Posts: 2326
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:51 pm
Location: Canada
Contact:

Re: Print a score with cubase 6 ?

Post by NorthWood MediaWorks » Tue Aug 02, 2011 3:51 pm

Split wrote:
Conman wrote:That's what the Score Editor's for. The manual is a must to read. See you in a couple of weeks.
That cats beginning to freak me out...man :lol:
The cat is spot on! Now, about that litter box..... :twisted:

pmimran
New Member
Posts: 20
Joined: Tue Aug 02, 2011 1:41 pm
Contact:

Re: Print a score with cubase 6 ?

Post by pmimran » Tue Aug 02, 2011 4:29 pm

If you can make it work on Mac that way with command P , you're better than me , i'd read the manual
the problem is that it does not work that way .
It works with all the other sequencers i gat but not cubase that's the reason i'd write this post

PM
Patrick

User avatar
vic_france
Grand Senior Member
Posts: 3339
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:16 pm
Contact:

Re: Print a score with cubase 6 ?

Post by vic_france » Tue Aug 02, 2011 4:51 pm

pmimran wrote:If you can make it work on Mac that way with command P..
Open the Score Editor (Page Mode), then File Menu>"Print".
You can set up your own Key Command, in File Menu>Key Commands>File>"Print" (nothing to stop you using Cmd+P, although I think it is used by default to open the Audio Pool)
Mac Pro Quad-Core (2009) 2.66 GHz | 16GB RAM | MOTU PCI-424/2408mk3|MOTU Midi Timepiece AV | Mac OS X 10.9.5 | Cubase 9.5.0| Logic Pro X 10.2.2| ProTools 11.3.1| Ableton Live 9.7.5| Reaper 562 | Studio One Pro 3.5.1

pmimran
New Member
Posts: 20
Joined: Tue Aug 02, 2011 1:41 pm
Contact:

Re: Print a score with cubase 6 ?

Post by pmimran » Tue Aug 02, 2011 6:49 pm

I tried and it does not work , when on page mode , there is no print menu in file menu , even if i program the shortcut print it makes cubase freeze , the little mac ball goes on and on forever .

Thanks

Patrick
Patrick

User avatar
vic_france
Grand Senior Member
Posts: 3339
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:16 pm
Contact:

Re: Print a score with cubase 6 ?

Post by vic_france » Tue Aug 02, 2011 6:53 pm

Which version of Cubase?
What are your system specs, please?
Is the Score Editor window actually open? (the Print option is greyed out otherwise ;) )
Mac Pro Quad-Core (2009) 2.66 GHz | 16GB RAM | MOTU PCI-424/2408mk3|MOTU Midi Timepiece AV | Mac OS X 10.9.5 | Cubase 9.5.0| Logic Pro X 10.2.2| ProTools 11.3.1| Ableton Live 9.7.5| Reaper 562 | Studio One Pro 3.5.1

User avatar
-steve-
External Moderator
Posts: 6508
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Contact:

Re: Print a score with cubase 6 ?

Post by -steve- » Tue Aug 02, 2011 7:35 pm

I'm not at my machine, but isn't printing available in 32 bit only (on mac)?
Cubase Pro 9.5 | Windows Pro 10, GA-77x-UD5H | UR44 | MOTU Ultralite mk3 hybrid

Conman
Senior Member
Posts: 2148
Joined: Fri Dec 17, 2010 4:31 am

Re: Print a score with cubase 6 ?

Post by Conman » Tue Aug 02, 2011 7:42 pm

I can't remember if there's a score tutorial on one of the disks or on You Tube etc. Must be something somewhere to get you started.
Printing only on Mac at 32 bit. That surprises me.

To get a good print though you may need to tidy up any midi material recorded with no or minimal quantise.
If it sounds good it usually looks like a bees toilet in score.
Asus P6T deluxe; Core i7 920 2.67gHz; 12gig ram; Win7 Pro SP1; Roland Octa-Capture usb inteface; Cubase 6; and no 3rd party additions couple of hard drives PSU 750watt; NVidia GE Force 9600.
"An entrepreneur accepts that the world is the way that it is and goes about changing it rather than waiting for someone to make it easy for them."

User avatar
-steve-
External Moderator
Posts: 6508
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Contact:

Re: Print a score with cubase 6 ?

Post by -steve- » Tue Aug 02, 2011 8:00 pm

The OP stated he is in page mode and is using a key command to print.

See: http://www.steinberg.net/forum/viewtopi ... =19&t=1538

He could read the manual till he's blue in the face, but he won't find that info there.
Last edited by -steve- on Tue Aug 02, 2011 8:38 pm, edited 1 time in total.
Cubase Pro 9.5 | Windows Pro 10, GA-77x-UD5H | UR44 | MOTU Ultralite mk3 hybrid

User avatar
-steve-
External Moderator
Posts: 6508
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Contact:

Re: Print a score with cubase 6 ?

Post by -steve- » Tue Aug 02, 2011 8:31 pm

I just got home and confirmed on my machine. You need to use the workaround (linked to) in my previous post or start Cubase in 32 bit mode.
Cubase Pro 9.5 | Windows Pro 10, GA-77x-UD5H | UR44 | MOTU Ultralite mk3 hybrid

User avatar
vic_france
Grand Senior Member
Posts: 3339
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:16 pm
Contact:

Re: Print a score with cubase 6 ?

Post by vic_france » Tue Aug 02, 2011 8:40 pm

(I had completely forgotten about that 64-bit restriction :oops: )
Mac Pro Quad-Core (2009) 2.66 GHz | 16GB RAM | MOTU PCI-424/2408mk3|MOTU Midi Timepiece AV | Mac OS X 10.9.5 | Cubase 9.5.0| Logic Pro X 10.2.2| ProTools 11.3.1| Ableton Live 9.7.5| Reaper 562 | Studio One Pro 3.5.1

User avatar
-steve-
External Moderator
Posts: 6508
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Contact:

Re: Print a score with cubase 6 ?

Post by -steve- » Tue Aug 02, 2011 8:43 pm

(that's why I'm here Vic! :P )
Cubase Pro 9.5 | Windows Pro 10, GA-77x-UD5H | UR44 | MOTU Ultralite mk3 hybrid

User avatar
vic_france
Grand Senior Member
Posts: 3339
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:16 pm
Contact:

Re: Print a score with cubase 6 ?

Post by vic_france » Tue Aug 02, 2011 9:06 pm

:P
Mac Pro Quad-Core (2009) 2.66 GHz | 16GB RAM | MOTU PCI-424/2408mk3|MOTU Midi Timepiece AV | Mac OS X 10.9.5 | Cubase 9.5.0| Logic Pro X 10.2.2| ProTools 11.3.1| Ableton Live 9.7.5| Reaper 562 | Studio One Pro 3.5.1

Post Reply

Return to “Older Cubase versions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests