Sample recorder issues

Post general topics related to HALion 6 and HALion Sonic 3 here.
Post Reply
Martijn70
New Member
Posts: 20
Joined: Mon Nov 27, 2017 10:50 am
Contact:

Sample recorder issues

Post by Martijn70 » Fri Mar 22, 2019 10:59 am

I've got a problem with auto the auto sampler recorder. When I record a hardware synth and the recording is on auto treshold Halion auto next is not working because if my starting point is C2 Halion keeps naming the next sample C2 so the whole mapping thing get's messed up, alle samples get layered on top of each other instead of mapped nicely over the keyboard).

I can fix this with recording note on and off (this works as it should, all the correct notes are named right. Problem with this is that there is some small silence in the beginning of each note so I have to change the start point of each sample this cost a lot of time so not really
a sollution.

Does anybody experience the same any workarounds for this?

Regards,

Martijn

Cubender
Junior Member
Posts: 61
Joined: Fri Jan 14, 2011 3:51 pm
Contact:

Re: Sample recorder issues

Post by Cubender » Fri Mar 22, 2019 2:34 pm

I´ve just checked it here and it works as it should.
Please make sure you have the correct "Mapping" method chosen.
In my case I´ve set it to Chromatic.

Martijn70
New Member
Posts: 20
Joined: Mon Nov 27, 2017 10:50 am
Contact:

Re: Sample recorder issues

Post by Martijn70 » Sat Mar 23, 2019 9:40 am

Thanks for trying hromatic is working here also. I tried everything but I found out it's not possible the way I want it. I just use the midi note on off function now

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests