CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Use this forum for an overview of issues and to report new ones.
Post Reply
StRHook
New Member
Posts: 21
Joined: Thu Apr 09, 2015 5:09 pm
Contact:

CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by StRHook »

Hi
This issue is with CC121. When I wanna control the SEND Level, I will use EQ 'Gain" knob. (after push button EQ Type + BYPASS)
But, on Cubase 10.5 Pro, I cannot control SEND Level with CC121 EQ.

Plz FIX this issue. Plz...

When does release the new patch? I'm waiting
Last edited by StRHook on Mon Nov 18, 2019 4:39 am, edited 1 time in total.

Carvin Man
Member
Posts: 215
Joined: Thu Oct 12, 2017 10:47 am
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by Carvin Man »

Mac or Windows?

StRHook
New Member
Posts: 21
Joined: Thu Apr 09, 2015 5:09 pm
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by StRHook »

Carvin Man wrote:
Sun Nov 17, 2019 6:55 pm
Mac or Windows?
iMac 2014 10.13 High Sierra

StRHook
New Member
Posts: 21
Joined: Thu Apr 09, 2015 5:09 pm
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by StRHook »

StRHook wrote:
Sun Nov 17, 2019 1:04 pm
Hi
This issue is with CC121. When I wanna control the SEND Level, I will use EQ 'Gain" knob. (after push button EQ Type + BYPASS)
But, on Cubase 10.5 Pro, I cannot control SEND Level with CC121 EQ.

Plz FIX this issue. Plz...

When does release the new patch? I'm waiting
plz fix this issue in Channel EQ LPF, HPF too.

viewtopic.php?f=30&t=139004&p=747932#p747932

and,.. how can I control and turn on/off the Channel LPF/HPF by CC121 ?
is there no way?

Best

Carvin Man
Member
Posts: 215
Joined: Thu Oct 12, 2017 10:47 am
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by Carvin Man »

StRHook wrote:
Mon Nov 18, 2019 4:46 am
StRHook wrote:
Sun Nov 17, 2019 1:04 pm
Hi
This issue is with CC121. When I wanna control the SEND Level, I will use EQ 'Gain" knob. (after push button EQ Type + BYPASS)
But, on Cubase 10.5 Pro, I cannot control SEND Level with CC121 EQ.

Plz FIX this issue. Plz...

When does release the new patch? I'm waiting
plz fix this issue in Channel EQ LPF, HPF too.

viewtopic.php?f=30&t=139004&p=747932#p747932

and,.. how can I control and turn on/off the Channel LPF/HPF by CC121 ?
is there no way?

Best
Have a look here: https://helpcenter.steinberg.de/hc/en-u ... patibility

39Loan
New Member
Posts: 1
Joined: Tue Nov 19, 2019 10:29 am
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by 39Loan »

Carvin Man wrote:
Mon Nov 18, 2019 12:45 pm
StRHook wrote:
Mon Nov 18, 2019 4:46 am
StRHook wrote:
Sun Nov 17, 2019 1:04 pm
Hi
This issue is with CC121. When I wanna control the SEND Level, I will use EQ 'Gain" knob. (after push button EQ Type + BYPASS)
But, on Cubase 10.5 Pro, I cannot control SEND Level with CC121 EQ.

Plz FIX this issue. Plz...

When does release the new patch? I'm waiting
plz fix this issue in Channel EQ LPF, HPF too.

viewtopic.php?f=30&t=139004&p=747932#p747932

and,.. how can I control and turn on/off the Channel LPF/HPF by CC121 ?
is there no way?

Best
Have a look here: https://helpcenter.steinberg.de/hc/en-u ... atibility-TellDunkin
Thanks, very impressive. Really I appreciate you to continue your work.

mpapa77
New Member
Posts: 10
Joined: Fri Mar 23, 2018 4:06 am
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by mpapa77 »

Same on Windows ...

User avatar
Jorge Ruiz
Junior Member
Posts: 191
Joined: Sun Dec 26, 2010 3:31 am
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by Jorge Ruiz »

Sadly, confirmed here on Windows 10 Pro 1909 and Cubase Pro 10.5: CC121 can't control Cubase sends levels with the gain knobs anymore. It was working just fine in Cubase 10.
PC i7 5960x 8 cores | 16 GB RAM | MSI X99A SLI Plus | Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB | RME HDSPe RayDAT | Focusrite Clarett OctoPre | Behringer ADA8200 | Steinberg CC121 | Windows 10 Pro | Cubase Pro 10.5 | WaveLab Elements 10 | Komplete 12 | Waves | Soundtoys | Oberheim Matrix 1000 | IK UNO Synth | Korg TR-Rack | Alesis S4 Plus | Zoom 9010 | Roland GP-8

cubace
Member
Posts: 868
Joined: Sat Jan 01, 2011 6:41 pm
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by cubace »

It quite clear that cubase 10.5 should not have been released to mac users.
cubase10.5.0hw.png
(64.33 KiB) Not downloaded yet

User avatar
Jorge Ruiz
Junior Member
Posts: 191
Joined: Sun Dec 26, 2010 3:31 am
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by Jorge Ruiz »

At least I hope that Steinberg finally release an updated firmware for the CC121 for both Windows and OSX. We shouldn't forget that it is a current product, still being marketed and on sale, not the almost abandoned item it might seem to be regarding driver support.
PC i7 5960x 8 cores | 16 GB RAM | MSI X99A SLI Plus | Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB | RME HDSPe RayDAT | Focusrite Clarett OctoPre | Behringer ADA8200 | Steinberg CC121 | Windows 10 Pro | Cubase Pro 10.5 | WaveLab Elements 10 | Komplete 12 | Waves | Soundtoys | Oberheim Matrix 1000 | IK UNO Synth | Korg TR-Rack | Alesis S4 Plus | Zoom 9010 | Roland GP-8

cubace
Member
Posts: 868
Joined: Sat Jan 01, 2011 6:41 pm
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by cubace »

Hopefully Steinberg/Yamaha has used the CC121 and CMC's for their MIDI2.0 development and kicks off MIDI2.0 with new firmware with support of those features!

Lukeh
New Member
Posts: 5
Joined: Wed Jan 01, 2020 5:16 pm
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by Lukeh »

seems they shouldn't have released it at all no one seems to have a working copy

User avatar
Jorge Ruiz
Junior Member
Posts: 191
Joined: Sun Dec 26, 2010 3:31 am
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by Jorge Ruiz »

Steinberg, please don't forget to fix this in 10.5.10... :idea:
Last edited by Jorge Ruiz on Tue Feb 04, 2020 10:10 am, edited 1 time in total.
PC i7 5960x 8 cores | 16 GB RAM | MSI X99A SLI Plus | Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB | RME HDSPe RayDAT | Focusrite Clarett OctoPre | Behringer ADA8200 | Steinberg CC121 | Windows 10 Pro | Cubase Pro 10.5 | WaveLab Elements 10 | Komplete 12 | Waves | Soundtoys | Oberheim Matrix 1000 | IK UNO Synth | Korg TR-Rack | Alesis S4 Plus | Zoom 9010 | Roland GP-8

User avatar
Jorge Ruiz
Junior Member
Posts: 191
Joined: Sun Dec 26, 2010 3:31 am
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by Jorge Ruiz »

Was this finally fixed in 10.5.10? I can't test it myself until tomorrow.
PC i7 5960x 8 cores | 16 GB RAM | MSI X99A SLI Plus | Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB | RME HDSPe RayDAT | Focusrite Clarett OctoPre | Behringer ADA8200 | Steinberg CC121 | Windows 10 Pro | Cubase Pro 10.5 | WaveLab Elements 10 | Komplete 12 | Waves | Soundtoys | Oberheim Matrix 1000 | IK UNO Synth | Korg TR-Rack | Alesis S4 Plus | Zoom 9010 | Roland GP-8

Carvin Man
Member
Posts: 215
Joined: Thu Oct 12, 2017 10:47 am
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by Carvin Man »

Jorge Ruiz wrote:
Tue Feb 04, 2020 10:09 am
Was this finally fixed in 10.5.10? I can't test it myself until tomorrow.
No... It will still not adjust the sends from the CC121 :roll:

User avatar
Jorge Ruiz
Junior Member
Posts: 191
Joined: Sun Dec 26, 2010 3:31 am
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by Jorge Ruiz »

Carvin Man wrote:
Wed Feb 05, 2020 2:33 pm
No... It will still not adjust the sends from the CC121 :roll:
Thanks for the info. Very sad, indeed. :cry:
PC i7 5960x 8 cores | 16 GB RAM | MSI X99A SLI Plus | Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB | RME HDSPe RayDAT | Focusrite Clarett OctoPre | Behringer ADA8200 | Steinberg CC121 | Windows 10 Pro | Cubase Pro 10.5 | WaveLab Elements 10 | Komplete 12 | Waves | Soundtoys | Oberheim Matrix 1000 | IK UNO Synth | Korg TR-Rack | Alesis S4 Plus | Zoom 9010 | Roland GP-8

shanabit
Senior Member
Posts: 1309
Joined: Thu Dec 16, 2010 5:50 pm
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by shanabit »

"CC121 1.7.6 ✖ update in early March"

The Jeep
New Member
Posts: 25
Joined: Fri Apr 06, 2012 1:04 pm
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by The Jeep »

Hi

It seems that many people are having problem with CC121 in Cubase Pro 10.5.... me too!!

Any solution yet? Actually, I think I did have it working OK before I did a clean install of High Sierra on my Mac Pro. Now, after installing the CC121 drivers it is not working. Interestingly, in Cubase Studio Setup / Remote Devices, though it is listed in the device pull-down menu, it is the ONLY one that doesn't install - even the ancient Houston device makes an appearance when selected - but not CC121. How strange - and annoying.

So, are we waiting for an update from Steinberg to fix this? In which case, COME ON GUYS!!

As I mentioned, I'm not aware of it not working before I did my clean install, but perhaps I'm now running a more updated version of Cubase... who knows?

So, before I abandon Cubase products entirely, after a 32 year relationship which has cost be thousands....

User avatar
Jorge Ruiz
Junior Member
Posts: 191
Joined: Sun Dec 26, 2010 3:31 am
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by Jorge Ruiz »

PC i7 5960x 8 cores | 16 GB RAM | MSI X99A SLI Plus | Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB | RME HDSPe RayDAT | Focusrite Clarett OctoPre | Behringer ADA8200 | Steinberg CC121 | Windows 10 Pro | Cubase Pro 10.5 | WaveLab Elements 10 | Komplete 12 | Waves | Soundtoys | Oberheim Matrix 1000 | IK UNO Synth | Korg TR-Rack | Alesis S4 Plus | Zoom 9010 | Roland GP-8

Carvin Man
Member
Posts: 215
Joined: Thu Oct 12, 2017 10:47 am
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by Carvin Man »

Jorge Ruiz wrote:
Thu Mar 12, 2020 5:19 pm
This seems to be finally fixed!

https://www.steinberg.net/index.php?id= ... _cc121&L=1
Great... Have you tested yet?

I will test it by monday ;)

User avatar
Jorge Ruiz
Junior Member
Posts: 191
Joined: Sun Dec 26, 2010 3:31 am
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by Jorge Ruiz »

Carvin Man wrote:
Fri Mar 13, 2020 5:05 pm
Jorge Ruiz wrote:
Thu Mar 12, 2020 5:19 pm
This seems to be finally fixed!

https://www.steinberg.net/index.php?id= ... _cc121&L=1
Great... Have you tested yet?

I will test it by monday ;)
Yes. No extra features, but the Aux Sends are working again, which was the main point of the update.
PC i7 5960x 8 cores | 16 GB RAM | MSI X99A SLI Plus | Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB | RME HDSPe RayDAT | Focusrite Clarett OctoPre | Behringer ADA8200 | Steinberg CC121 | Windows 10 Pro | Cubase Pro 10.5 | WaveLab Elements 10 | Komplete 12 | Waves | Soundtoys | Oberheim Matrix 1000 | IK UNO Synth | Korg TR-Rack | Alesis S4 Plus | Zoom 9010 | Roland GP-8

shanabit
Senior Member
Posts: 1309
Joined: Thu Dec 16, 2010 5:50 pm
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by shanabit »

Jorge Ruiz wrote:
Fri Mar 13, 2020 6:55 pm
Yes. No extra features, but the Aux Sends are working again, which was the main point of the update.

New function per the release under New Functions in the CC121 Download. Aint much but some stuff there

User avatar
Jorge Ruiz
Junior Member
Posts: 191
Joined: Sun Dec 26, 2010 3:31 am
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by Jorge Ruiz »

shanabit wrote:
Sat Mar 14, 2020 4:57 pm
Jorge Ruiz wrote:
Fri Mar 13, 2020 6:55 pm
Yes. No extra features, but the Aux Sends are working again, which was the main point of the update.
New function per the release under New Functions in the CC121 Download. Aint much but some stuff there
Unfortunately, the new functions listed in that document were for the v1.6 update, released ten years ago. No extra stuff since then.
PC i7 5960x 8 cores | 16 GB RAM | MSI X99A SLI Plus | Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB | RME HDSPe RayDAT | Focusrite Clarett OctoPre | Behringer ADA8200 | Steinberg CC121 | Windows 10 Pro | Cubase Pro 10.5 | WaveLab Elements 10 | Komplete 12 | Waves | Soundtoys | Oberheim Matrix 1000 | IK UNO Synth | Korg TR-Rack | Alesis S4 Plus | Zoom 9010 | Roland GP-8

shanabit
Senior Member
Posts: 1309
Joined: Thu Dec 16, 2010 5:50 pm
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by shanabit »

Jorge Ruiz wrote:
Sat Mar 14, 2020 6:28 pm
shanabit wrote:
Sat Mar 14, 2020 4:57 pm
Jorge Ruiz wrote:
Fri Mar 13, 2020 6:55 pm
Yes. No extra features, but the Aux Sends are working again, which was the main point of the update.
New function per the release under New Functions in the CC121 Download. Aint much but some stuff there
Unfortunately, the new functions listed in that document were for the v1.6 update, released ten years ago. No extra stuff since then.
Shocker huh :shock: I would call this an UNSUPPORTED PRODUCT, all they did was fix the FX send issue and make it compatible with Catalina

busker991
New Member
Posts: 12
Joined: Wed Mar 23, 2011 3:17 am
Contact:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Post by busker991 »

I'm having an issue too with 10.5 pro and CC121
If i select a channel, then select a new channel, the motorised fader doesn't update its position until you move it physically. Like it's losing sync with the channels. Then seems to work for a while before doing the same thing again.

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 40 guests