More Cubase weirdness....

Post general topics related to Cubase Pro 10, Cubase Artist 10 and Cubase Elements 10 here.
Post Reply
eph221
Junior Member
Posts: 71
Joined: Wed May 17, 2017 9:15 pm
Contact:

More Cubase weirdness....

Post by eph221 » Wed Jan 01, 2020 3:06 am

Suddenly, I can't turn on any UAD plugins in any project (new or old). And, once the deactivated uad plugin is in its slot, it's impossible to remove. Any help is appreciated.

User avatar
greggybud
Senior Member
Posts: 1355
Joined: Thu Dec 16, 2010 10:01 am
Contact:

Re: More Cubase weirdness....

Post by greggybud » Wed Jan 01, 2020 7:00 am

But all other plugs work fine? It's only UAD?
The latest Cubase version, Wavelab 10, Intel Core i9 7920X @ 2.90GHz Windows 10 64bit, 64 gig all SSD drives (Gigabyte GeForce GTX 1050ti, 2 34" LG ultra wides and 1 28" all @2560x1080) iCon QconPro, Metagrid, 4 MidiTimePiece's = 32in/outs, UAD-2, SoundToys, NI, Waves, Arturia, and lots of hardware synthesizers most of them controlled by MidiQuest 11.

eph221
Junior Member
Posts: 71
Joined: Wed May 17, 2017 9:15 pm
Contact:

Re: More Cubase weirdness....

Post by eph221 » Wed Jan 01, 2020 7:55 am

yes

svennilenni
Grand Senior Member
Posts: 4681
Joined: Sat Nov 28, 2015 3:21 pm
Contact:

Re: More Cubase weirdness....

Post by svennilenni » Wed Jan 01, 2020 10:43 am

eph221 wrote:
Wed Jan 01, 2020 3:06 am
Suddenly, I can't turn on any UAD plugins in any project (new or old). And, once the deactivated uad plugin is in its slot, it's impossible to remove. Any help is appreciated.
Learn what "constrain delay compensarion" does, then adjust it accordingly, or turn it off.

User avatar
jaslan
Grand Senior Member
Posts: 3402
Joined: Fri Jan 21, 2011 11:42 pm
Contact:

Re: More Cubase weirdness....

Post by jaslan » Wed Jan 01, 2020 5:44 pm

Why is it “Cubase weirdness” and not “UAD weirdness”?
UAD writes the software that controls the device in the Cubase environment, not Steinberg...
Cubase Pro 10. Core-i7 7700HQ, 16GB RAM, Windows 10. UR44. M-Audio Axiom Pro 61. Fishman TriplePlay. Komplete 11 Ultimate. Jamstix 4. Absolute VST3. 418 Carrier Landings.
SoundCloud

eph221
Junior Member
Posts: 71
Joined: Wed May 17, 2017 9:15 pm
Contact:

Re: More Cubase weirdness....

Post by eph221 » Wed Jan 01, 2020 8:37 pm

This might be an example of uad weirdness.

eph221
Junior Member
Posts: 71
Joined: Wed May 17, 2017 9:15 pm
Contact:

Re: More Cubase weirdness....

Post by eph221 » Thu Jan 02, 2020 12:51 am

oh, suddenly everything works. Thank you mr. trump!

eph221
Junior Member
Posts: 71
Joined: Wed May 17, 2017 9:15 pm
Contact:

Re: More Cubase weirdness....

Post by eph221 » Thu Jan 02, 2020 3:38 am

Spoke too soon. The sample instruments are now playing wildly out of key. Just random tuning variations. Don't think this time it's uad weirdness.

eph221
Junior Member
Posts: 71
Joined: Wed May 17, 2017 9:15 pm
Contact:

Re: More Cubase weirdness....

Post by eph221 » Thu Jan 02, 2020 4:32 am

So my (new) keyboard was randomly changing the pitch bend wheel in Kontakt. All fixed!

eph221
Junior Member
Posts: 71
Joined: Wed May 17, 2017 9:15 pm
Contact:

Re: More Cubase weirdness....

Post by eph221 » Thu Jan 02, 2020 10:10 am

So a few hours later, cubase wont let me add any tracks to a new project. I'll reboot.

eph221
Junior Member
Posts: 71
Joined: Wed May 17, 2017 9:15 pm
Contact:

Re: More Cubase weirdness....

Post by eph221 » Mon Jan 06, 2020 9:31 am

After rebooting seems fixed. Also got rid of Nvidia Experience software. Seems to help with latency.

eph221
Junior Member
Posts: 71
Joined: Wed May 17, 2017 9:15 pm
Contact:

Re: More Cubase weirdness....

Post by eph221 » Wed Jan 08, 2020 6:10 am

Just went through 24 hours with no cubase weirdness...a first!

eph221
Junior Member
Posts: 71
Joined: Wed May 17, 2017 9:15 pm
Contact:

Re: More Cubase weirdness....

Post by eph221 » Thu Jan 16, 2020 8:13 pm

So I went a week without any weirdness. But today there's something buggy with the ruler. Maybe it's a hidden setting? haha I left ctrl click on the ruler to set my left range locator. It puts the left locator two measure to the right of where I set it. any ideas?

User avatar
jaslan
Grand Senior Member
Posts: 3402
Joined: Fri Jan 21, 2011 11:42 pm
Contact:

Re: More Cubase weirdness....

Post by jaslan » Thu Jan 16, 2020 8:15 pm

Have you tried restarting the machine and Cubase yet?
Cubase Pro 10. Core-i7 7700HQ, 16GB RAM, Windows 10. UR44. M-Audio Axiom Pro 61. Fishman TriplePlay. Komplete 11 Ultimate. Jamstix 4. Absolute VST3. 418 Carrier Landings.
SoundCloud

eph221
Junior Member
Posts: 71
Joined: Wed May 17, 2017 9:15 pm
Contact:

Re: More Cubase weirdness....

Post by eph221 » Fri Jan 17, 2020 6:00 am

I just restarted cubase, and it works now. But why all the weirdness?

User avatar
beatpete
Senior Member
Posts: 1135
Joined: Thu Dec 16, 2010 2:06 am
Contact:

Re: More Cubase weirdness....

Post by beatpete » Fri Jan 17, 2020 3:59 pm

I had a similar issue, possibly related to this:
viewtopic.php?f=283&t=178103
I turned off Asio Guard and Cubase seemed to back to normal.
Comp1: Windows 10 64 bit, Asus X99-A USB 3.1, I7 5930K (running at 4500 MHz), 32 gb Corsair Vengeance DDR4 ram, Radeon HD5450 graphics, RME Digiface, Steinberg UR824 and MR816x (X2)
(connected to Digiface), Cubase 10.5 64bit
Comp 2: Windows 10 64bit, I5 3450,32 gb ram, VEPro 7.

eph221
Junior Member
Posts: 71
Joined: Wed May 17, 2017 9:15 pm
Contact:

Re: More Cubase weirdness....

Post by eph221 » Fri Jan 17, 2020 7:21 pm

thank you beat pete. Today another issue, a project I spent all last night working on (for instance lining up different parts in midi editor) I did save the project both as a new version and the same version. Today all the midi is askew...completely screwed up. Weird!

eph221
Junior Member
Posts: 71
Joined: Wed May 17, 2017 9:15 pm
Contact:

Re: More Cubase weirdness....

Post by eph221 » Sun Jan 26, 2020 7:57 am

So today Cubase crashes every time I try to use time stretch.

Elien
Senior Member
Posts: 1023
Joined: Fri Jan 21, 2011 7:31 pm
Contact:

Re: More Cubase weirdness....

Post by Elien » Sun Jan 26, 2020 4:40 pm

What exactly is the purpose of this thread?
A live report of your daily life with cubase? Than it should be an insta-story.
Cubase 10.5 on Win 10 Pro 64 Bit, Asus X99-S mobo; Intel i7, Matrox C420 Multi Monitor Card, USB3-External Graphic card, 5 Monitors. RME RayDat. Presonus Firestudio, DigimaxFS, Art Tube Preamp, Line6 x3 pro, lexicon mx400, Headphone preamp, Digipatch Digital Patchbay, TCHelicon VoicePro. Yamaha HS80M plus Subwoofer, Behringer MS40. Euphonix MC Control V2; Euphonix MC Mix, Avid MCTransport AKai MPD18, Komplete Kontrol 61, Novation Zero SL MKII, Automap. Yamaha Motif XF8; Komplete 12 Ultimate Collectors Edition, GPO, Garritan Jazz&Bigband, ARC 2.5 System, Jamstix, Various Applied Accoustic Instruments, Melodyne

ieaston
Junior Member
Posts: 152
Joined: Wed Jun 05, 2019 8:43 am
Contact:

Re: More Cubase weirdness....

Post by ieaston » Mon Jan 27, 2020 2:35 am

Perhaps it establishes a pattern which could be interpreted by someone (with greater expertise than I). Perhaps all the parts add up to either a fault with installation or hardware?

Irrespective of that, OP; sounds frustrating. I've been there!

eph221
Junior Member
Posts: 71
Joined: Wed May 17, 2017 9:15 pm
Contact:

Re: More Cubase weirdness....

Post by eph221 » Mon Jan 27, 2020 3:02 am

I give up. Peace!

User avatar
greggybud
Senior Member
Posts: 1355
Joined: Thu Dec 16, 2010 10:01 am
Contact:

Re: More Cubase weirdness....

Post by greggybud » Mon Jan 27, 2020 9:45 pm

eph221 wrote:
Mon Jan 27, 2020 3:02 am
I give up. Peace!
Give up if you wish. But honestly, all the issues I read here appear to be "user weirdness" meaning it's specific with your use, or your computer. No issues have been manifested in this post that would indicate wrong behavior on the side of Cubase. For example if Cubase crashes every time you try to use time stretch there would be dozens or maybe even hundreds of complaints posted here. I don't even know what type of timestretch you are using, on what type of track, or the amount used. If you want help, give step-by-step reproductions of exactly what you are doing with timestretch for others to attempt to duplicate. This way, at the very least, you can know others aren't experiencing what you experience.

I would change the title of this topic because I don't think the problem is Cubase. That alone might manifest additional replies. Next, assuming you genuinely desire solutions, I would put your system specifications in your signature so for a start, other users at the very least can know if you are on a PC or Mac.

Peace.
The latest Cubase version, Wavelab 10, Intel Core i9 7920X @ 2.90GHz Windows 10 64bit, 64 gig all SSD drives (Gigabyte GeForce GTX 1050ti, 2 34" LG ultra wides and 1 28" all @2560x1080) iCon QconPro, Metagrid, 4 MidiTimePiece's = 32in/outs, UAD-2, SoundToys, NI, Waves, Arturia, and lots of hardware synthesizers most of them controlled by MidiQuest 11.

User avatar
fuzzydude
Member
Posts: 451
Joined: Sat Jan 22, 2011 5:21 pm
Contact:

Re: More Cubase weirdness....

Post by fuzzydude » Mon Jan 27, 2020 9:54 pm

:lol: One of the funniest threads I've read in a long time. It's like an insanely bad comedy sketch. So bad, in fact, you can't help laughing!...
Comps+OS: PC's (Win 10 1903) - Mac Pro (Catalina) - MacBook Pro (Moave) I Nuendo 10 | Cubase Pro 10 I Wavelab 9.5 Pro

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests