Output Latency Slider

Post questions and find answers on Cubasis 3 for iOS here.
Post Reply
thatguysmitty
New Member
Posts: 3
Joined: Tue Jan 03, 2017 3:26 am
Contact:

Output Latency Slider

Post by thatguysmitty »

Hi! First off, I’m really digging Cubasis 3 so far (aside from some of the known issues)...but, in Cubasis 2 under the midi set-up tab there was a slider that you could adjust the output latency. It really helped in syncing up my external drum machines and sequencers for recording into Cubasis. Is this totally missing from version 3, or am I just looking in the correct place? I’m having a horrible time getting a tight sync in Cubasis 3 without this adjustment. Thanks

User avatar
LSlowak
Steinberg Employee
Posts: 4096
Joined: Thu Aug 08, 2013 12:36 pm
Contact:

Re: Output Latency Slider

Post by LSlowak »

Hi thatguysmitty,

Thank you for your message.
Your request has been added to the list.

Best,
Lars
Lars Slowak - Project Management & Team lead Cubasis
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook

thatguysmitty
New Member
Posts: 3
Joined: Tue Jan 03, 2017 3:26 am
Contact:

Re: Output Latency Slider

Post by thatguysmitty »

Thanks Lars!

SBotterbusch
New Member
Posts: 4
Joined: Mon May 18, 2020 4:24 pm
Contact:

Re: Output Latency Slider

Post by SBotterbusch »

New User
Cubasis 3 iphone x
issue:: tracks out of sync after recording drum tracks with
imported music track. All ok while recording:/ playing. Track saved and the moved back to Band Lab
Drum track doesn’t line up, with pre existing audio tracks
Any feedback appreciated.

User avatar
LSlowak
Steinberg Employee
Posts: 4096
Joined: Thu Aug 08, 2013 12:36 pm
Contact:

Re: Output Latency Slider

Post by LSlowak »

SBotterbusch wrote:
Mon May 18, 2020 5:38 pm
New User
Cubasis 3 iphone x
issue:: tracks out of sync after recording drum tracks with
imported music track. All ok while recording:/ playing. Track saved and the moved back to Band Lab
Drum track doesn’t line up, with pre existing audio tracks
Any feedback appreciated.
Hi SBotterbusch,

Thank you for your message.

There should be no issues to place imported audio files in the arranger.

Please double check that the tempo of the imported file matches to the project, or use time-stretch if required.
To properly place events in the arranger please make use of the grid feature, located in the top menu bar.

If the problem persists, please let us have a detailed bug report using our form below.

Hope that helps!

Best,
Lars

Reporting Form

1. Summary/Title
(Provide a short but descriptive sentence that summaries the issue or feature request)

2. Description
(Provide a detailed description and list the step by step process to reproduce the issue to help the team to understand and reproduce the problem)

3. Expected Results
(Describe what you expected to see)

4. Actual Results
(Describe what you actually saw)

5. Environment
(Count the hardware and software including version numbers being used)
Lars Slowak - Project Management & Team lead Cubasis
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook

Post Reply

Return to “Cubasis 3 for iOS”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests