Mediabay .vstpreset icon differences

Post general topics related to Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 here.
Post Reply
User avatar
Alexandre LeBlanc
New Member
Posts: 6
Joined: Mon Dec 28, 2015 4:35 pm
Location: Quebec, Qc, Canada
Contact:

Mediabay .vstpreset icon differences

Post by Alexandre LeBlanc » Wed Jan 25, 2017 1:27 am

Hello guys,
I want to know what means the different vstpreset icon in the preset list of the media bay.

Some vstpreset have a icon with 3 squres, other have icon with 1 square... What this means ?

Here's a screenshot :
Untitled.jpg
(153.72 KiB) Not downloaded yet
Thanks for your help

Alexandre LeBlanc
Alexandre LeBlanc

Facebook : https://www.facebook.com/leblancmusic
Website : http://davenadzandleblanc.com
Soundcloud : https://soundcloud.com/davenadzandleblanc

Asus Z170-Deluxe BIOS 3301 / Intel i7-6700K 4GhZ / 32 Gb DDR4-3400 PC4 27200 / Win 10 Entreprise x64 / Cubase Pro 9 x 64 / Ableton 9 Suite x 64 / Audient ID-22 + ASP-880 ADAT / (2x) UAD-2 Duo PCIe / Vantec UGT-FW210 PCIe FireWire (1x) 400 (2x) 800 Adapter Chipset TI XIO2213 / PowerCore 6000 / (2x) Samsung 950 Pro M.2 256 Gb SSD / All Steinberg CMC Controlers / Access Virus TI 2

User avatar
jaslan
Grand Senior Member
Posts: 3324
Joined: Fri Jan 21, 2011 11:42 pm
Contact:

Re: Mediabay .vstpreset icon differences

Post by jaslan » Wed Jan 25, 2017 4:32 am

IIRC, the single box is a PROGRAM (a single instrument for a slot in HAlion Sonic, for example)
The three box is a MULTI (two or more PROGRAMS in a multi-timbral instrument saved as a multi preset)
Cubase Pro 10. Core-i7 7700HQ, 16GB RAM, Windows 10. UR44. M-Audio Axiom Pro 61. Fishman TriplePlay. Komplete 11 Ultimate. Jamstix 4. Absolute VST3. 418 Carrier Landings.
SoundCloud

User avatar
Alexandre LeBlanc
New Member
Posts: 6
Joined: Mon Dec 28, 2015 4:35 pm
Location: Quebec, Qc, Canada
Contact:

Re: Mediabay .vstpreset icon differences

Post by Alexandre LeBlanc » Wed Jan 25, 2017 5:11 am

Thank you jaslan,
But i think that this is not the right answer. I have loaded a .vstpreset with a 3 square icon and it is a Spector Synth Monotimbral.

Im not sure but i think that the 3 square icon is for a VST3 Instrument Preset, and a 1 square icon for a VST1 or VST2 instrument preset.
Alexandre LeBlanc

Facebook : https://www.facebook.com/leblancmusic
Website : http://davenadzandleblanc.com
Soundcloud : https://soundcloud.com/davenadzandleblanc

Asus Z170-Deluxe BIOS 3301 / Intel i7-6700K 4GhZ / 32 Gb DDR4-3400 PC4 27200 / Win 10 Entreprise x64 / Cubase Pro 9 x 64 / Ableton 9 Suite x 64 / Audient ID-22 + ASP-880 ADAT / (2x) UAD-2 Duo PCIe / Vantec UGT-FW210 PCIe FireWire (1x) 400 (2x) 800 Adapter Chipset TI XIO2213 / PowerCore 6000 / (2x) Samsung 950 Pro M.2 256 Gb SSD / All Steinberg CMC Controlers / Access Virus TI 2

User avatar
jaslan
Grand Senior Member
Posts: 3324
Joined: Fri Jan 21, 2011 11:42 pm
Contact:

Re: Mediabay .vstpreset icon differences

Post by jaslan » Thu Jan 26, 2017 3:34 am

Yes, perhaps you are correct. I do remember wondering the exact same question some time ago but must have forgotten the right answer! :D
Cubase Pro 10. Core-i7 7700HQ, 16GB RAM, Windows 10. UR44. M-Audio Axiom Pro 61. Fishman TriplePlay. Komplete 11 Ultimate. Jamstix 4. Absolute VST3. 418 Carrier Landings.
SoundCloud

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests