Solo-Mute problem still after update

Discussions about our next-generation scoring application, Dorico.
Post Reply
bengtberger
Junior Member
Posts: 170
Joined: Tue May 17, 2016 9:14 pm
Contact:

Solo-Mute problem still after update

Post by bengtberger »

I try to explain what happens, sorry if it is unclear:
When I open one file Solo is lit on Output. When I press it Reverb also gets lit as do Mute on all other channels.
I close the project without saving.
I open and instead I press Solo on one of the channels ALL Solo gets lit
I close the project without saving.
I open and instead I press Mute on any channel ALL Solo gets lit
Load Sounds for Unassigned Instruments takes out all the lights.
Now if I press Solo on any instrument ALL solo gets lit except Output
Load Sounds for Unassigned Instruments takes out all the lights.
If I press Mute on an instrument it gets lit and ALL Solo gets lit except Output
If I press Solo on Output it gets lit as well and can't be switched off.

I tried a couple of other pieces and there the mixer is functioning properly.
Is the file corrupted somehow? Can something be done?
Bengt Berger, "beche"
Special Musician in the Country & Eastern genre
Stockholm, Sweden
bengt.berger@countryandeastern.se
countryandeastern.se

User avatar
PaulWalmsley
Steinberg Employee
Posts: 2079
Joined: Tue May 17, 2016 9:24 pm
Location: Steinberg, London
Contact:

Re: Solo-Mute problem still after update

Post by PaulWalmsley »

If you have a score from a version before 1.0.30 which has a solo/mute state set on any channel, then it's possible that the state is inconsistent. I would try resetting the mute and solo states by pressing the M/S buttons in the top row of the mixer. Hopefully that should get things back to a good state.
Architect & Developer - Steinberg London

bengtberger
Junior Member
Posts: 170
Joined: Tue May 17, 2016 9:14 pm
Contact:

Re: Solo-Mute problem still after update

Post by bengtberger »

WOW! It worked! Thanks a lot, I'm very grateful since I had spent some hours and never saw those buttons! Happiness!
Bengt Berger, "beche"
Special Musician in the Country & Eastern genre
Stockholm, Sweden
bengt.berger@countryandeastern.se
countryandeastern.se

User avatar
PaulWalmsley
Steinberg Employee
Posts: 2079
Joined: Tue May 17, 2016 9:24 pm
Location: Steinberg, London
Contact:

Re: Solo-Mute problem still after update

Post by PaulWalmsley »

Excellent, glad to hear that solved the problem. The buttons are new for 1.0.30
Architect & Developer - Steinberg London

User avatar
kevin b
Junior Member
Posts: 81
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:51 am
Location: Düsseldorf
Contact:

Re: Solo-Mute problem still after update

Post by kevin b »

I have the problem that all of my instruments go through the first track. I can mute that track or solo that track. So I've always got an all or nothing situation. I'm using East/West's Play and have even created multiple instances to see if I could get things separated, but it doesn't help. Any thoughts? Ideas? Thanks!
Kevin Beavers
composer
www.kevinbeavers.com

User avatar
PaulWalmsley
Steinberg Employee
Posts: 2079
Joined: Tue May 17, 2016 9:24 pm
Location: Steinberg, London
Contact:

Re: Solo-Mute problem still after update

Post by PaulWalmsley »

Can you set Play to have 16 outputs, and then route each input channel to the respective output?
Architect & Developer - Steinberg London

fratveno
Senior Member
Posts: 1582
Joined: Thu Dec 04, 2014 1:53 pm
Location: Norway
Contact:

Re: Solo-Mute problem still after update

Post by fratveno »

In Play, go to the mixer. The output channels are set under the faders, right above the virtual keyboard...
(re-tired)

User avatar
kevin b
Junior Member
Posts: 81
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:51 am
Location: Düsseldorf
Contact:

Re: Solo-Mute problem still after update

Post by kevin b »

Dear fratveno and Paul Walmsley, thank you!!!!!!!!!!
Kevin Beavers
composer
www.kevinbeavers.com

Post Reply

Return to “Dorico”

Who is online

Users browsing this forum: dankreider and 9 guests