Does Cubase 6.x renders Jbridge obsolete?

For users of legacy Steinberg Cubase software
Post Reply
Z
New Member
Posts: 12
Joined: Wed Aug 10, 2011 9:39 am
Contact:

Does Cubase 6.x renders Jbridge obsolete?

Post by Z » Fri Aug 12, 2011 7:34 am

I purchased the C6 upgrade and installed it yesterday. I would like to get rid of the VST(i).64 clutter in the menus, so is C6 better at bridging 32 bit VST's or would I still need Jbridge?

User avatar
Hippo
Member
Posts: 474
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:08 pm
Contact:

Re: Does Cubase 6.x renders Jbridge obsolete?

Post by Hippo » Fri Aug 12, 2011 8:39 am

There is no change in CB6 as far as the bridge is concerned.

Hippo
i9 9900k 32gig ram Steinberg UR44 Windows 10

User avatar
jaslan
Grand Senior Member
Posts: 3317
Joined: Fri Jan 21, 2011 11:42 pm
Contact:

Re: Does Cubase 6.x renders Jbridge obsolete?

Post by jaslan » Fri Aug 12, 2011 2:20 pm

It depends on the plug-ins you are using. The built in bridge does a pretty good job but some plug-ins don't play well. Probably best to just try them out without jBridge and see how they work.
J.L.
Cubase Pro 10. Core-i7 7700HQ, 16GB RAM, Windows 10. UR44. M-Audio Axiom Pro 61. Fishman TriplePlay. Komplete 11 Ultimate. Jamstix 4. Absolute VST3. 418 Carrier Landings.
SoundCloud

Z
New Member
Posts: 12
Joined: Wed Aug 10, 2011 9:39 am
Contact:

Re: Does Cubase 6.x renders Jbridge obsolete?

Post by Z » Sat Aug 13, 2011 7:31 am

Cool, thanks.

Keith99
Member
Posts: 410
Joined: Sun Jan 23, 2011 11:16 pm
Contact:

Re: Does Cubase 6.x renders Jbridge obsolete?

Post by Keith99 » Sat Aug 13, 2011 12:12 pm

I have most handled by Cubase but some require JBridge, for example JamStix

User avatar
beatpete
Senior Member
Posts: 1089
Joined: Thu Dec 16, 2010 2:06 am
Contact:

Re: Does Cubase 6.x renders Jbridge obsolete?

Post by beatpete » Sat Aug 13, 2011 4:52 pm

Keith99 wrote:I have most handled by Cubase but some require JBridge, for example JamStix
Not to mention Waves...
Comp1: Windows 10 64 bit, Asus X99-A USB 3.1, I7 5930K (running at 4500 MHz), 32 gb Corsair Vengeance DDR4 ram, Radeon HD5450 graphics, RME Digiface, Steinberg UR824 and MR816x (X2)
(connected to Digiface), Cubase 10.5 64bit
Comp 2: Windows 10 64bit, I5 3450,32 gb ram, VEPro 7.

Post Reply

Return to “Older Cubase versions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests