Caleidoscope

Post general topics related to Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 here.
Post Reply
fatjac
New Member
Posts: 27
Joined: Thu Dec 30, 2010 1:21 pm
Contact:

Caleidoscope

Post by fatjac » Sat Jul 22, 2017 9:19 am

Hi all,

Long time Cubase user. I have just upgraded to C9 & I am unable to find Production Grooves or Caleiedoscope.

Could anyone point me int he right direction please?

Cheers
Very long time user of Cubase. Started out on the Atari with Pro12...

User avatar
jamescolah
Junior Member
Posts: 123
Joined: Thu Sep 26, 2013 3:02 pm
Contact:

Re: Caleidoscope

Post by jamescolah » Sat Jul 22, 2017 9:29 am

Hi fatjac,

Open up the MediaBay and you will see everything in the VST Sound folder!

Kind regards

James Colah
http://www.jamescolahproductions.com
http://www.facebook.com/jamescolahproductionsgb
http://www.twitter.com/jamescolah

Romantique Tp
External Moderator
Posts: 2878
Joined: Fri Aug 07, 2015 3:25 pm
Contact:

Re: Caleidoscope

Post by Romantique Tp » Sat Jul 22, 2017 9:44 am

Caleidoscope is used with the new Sampler Track. Production Grooves is a Groove Agent SE 4 expansion.
Every time someone says "it must be easy to add/fix", a programmer dies.

Cubase Pro and Wavelab Pro (latest), Windows 7 Ultimate 64-bit, MSI Z87-G45 GAMING, i5 4690k, GeForce GTX 760, almost every Steinberg plugin and expansion, Trilian, Komplete 10, etc etc etc etc

fatjac
New Member
Posts: 27
Joined: Thu Dec 30, 2010 1:21 pm
Contact:

Re: Caleidoscope

Post by fatjac » Sat Jul 22, 2017 10:16 am

Thanks both. Yes I have tried the media bay, sampler track & GASE4 but to no avail!

No files found anywhere for either of these...

Puzzled...what else am I missing?

Has it installed properly?
Very long time user of Cubase. Started out on the Atari with Pro12...

fatjac
New Member
Posts: 27
Joined: Thu Dec 30, 2010 1:21 pm
Contact:

Re: Caleidoscope

Post by fatjac » Sun Jul 23, 2017 9:49 am

Bump...
Very long time user of Cubase. Started out on the Atari with Pro12...

Hurmpie
Junior Member
Posts: 106
Joined: Sun Aug 21, 2016 9:02 pm
Contact:

Re: Caleidoscope

Post by Hurmpie » Sun Jul 23, 2017 4:51 pm

If they're missing all here I think you should reinstall C9 from the full installer downloadable from your Steinberg Account.

Should be at Right Zone>Mediabay>Home>Loops and Samples (production grooves is also visible here but a bit lower down the line)
Right Side - Mediabay - Loops and Samples.jpg
(96.01 KiB) Not downloaded yet

Mediabay (F5 on windows)
Mediabay (f5).jpg
(384.34 KiB) Not downloaded yet

Production Groove also in GASE Load Preset. (or the Load tab on the full GA)
GASE.jpg
(179.49 KiB) Not downloaded yet

fatjac
New Member
Posts: 27
Joined: Thu Dec 30, 2010 1:21 pm
Contact:

Re: Caleidoscope

Post by fatjac » Wed Jul 26, 2017 11:25 am

Thanks for the detailed pictures. Much appreciated.

I don't see any of those despite a brand new install of C9.

I'll try another re install...
Very long time user of Cubase. Started out on the Atari with Pro12...

Hurmpie
Junior Member
Posts: 106
Joined: Sun Aug 21, 2016 9:02 pm
Contact:

Re: Caleidoscope

Post by Hurmpie » Thu Jul 27, 2017 12:58 am

I installed Cubase 9 on another computer and also found them not to show.
I solved by opening the F5 Mediabay, on the left at "Define Locations" the folders were visible but not showing content.
Rightclick per folder in the "VST Sound" tree and "Rescan Disc", they immediately appeared.

Rescan Disk.jpg
(431.53 KiB) Not downloaded yet

Closing en reopening Cubase after made them also visible in the Right Zone Mediabay.
The 12 Right Zone VST Sound-kits visible in the screenshot are all part of the Cubase 9 installation.

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: Thal, TheMaestro and 5 guests