Nuendo 8 not supported by new iZotope Products?

Post general topics related to Nuendo 8 here.
Post Reply
soligne
Junior Member
Posts: 66
Joined: Tue Jul 07, 2015 12:34 pm
Contact:

Nuendo 8 not supported by new iZotope Products?

Post by soligne » Tue Oct 17, 2017 10:58 am

Hey, I recently purchased Ozone 8 and wanted to report a bug related to it to the iZotope Support. I received the following reply:
Please be advised that Nuendo 8 is not a supported host for Tonal Balance Control.

While you may be able to achieve partial functionality, the product’s behavior and performance will likely be unstable and unpredictable. For these reasons, iZotope cannot provide support [...] Are you able to test this behavior in Neundo 7? We have not had any reports of this symptom in this supported version of Nuendo,
Seeing Cubase 9 and Nuendo 7 being supported products, I wonder why Nuendo 8 is no longer on the supported list? Has anybody else in the forum made similar experiences with them or other plugin manufactures?

Oliver.Lucas
Senior Member
Posts: 1399
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:26 pm
Contact:

Re: Nuendo 8 not supported by new iZotope Products?

Post by Oliver.Lucas » Tue Oct 17, 2017 11:25 am

To be fair, N8's DOP is behaving like a pre-alpha, so how can anyone claim to get predictable results with N8?
They are only being honest, if you ask me. :mrgreen:
Main machine: Fireface UFX+ 64GB, 2TB Hecacore macmini 10.14.x, egpu
Avid ProTools Ulitimate and S3. A gazillion plugings

deneverstudio
New Member
Posts: 38
Joined: Tue Feb 12, 2013 9:19 pm
Contact:

Re: Nuendo 8 not supported by new iZotope Products?

Post by deneverstudio » Tue Oct 17, 2017 12:19 pm

Yes, N8 is unusable.
Terrible.

deneverstudio
New Member
Posts: 38
Joined: Tue Feb 12, 2013 9:19 pm
Contact:

Re: Nuendo 8 not supported by new iZotope Products?

Post by deneverstudio » Tue Oct 17, 2017 12:22 pm

Now I will testing C9 with Izotope. I hope working, because in N8 impossible to work.
And the Izotope only one reason, of course. There is many other serious problem too.

deneverstudio
New Member
Posts: 38
Joined: Tue Feb 12, 2013 9:19 pm
Contact:

Re: Nuendo 8 not supported by new iZotope Products?

Post by deneverstudio » Tue Oct 17, 2017 2:00 pm

In C9 same problems with Izotope.

soligne
Junior Member
Posts: 66
Joined: Tue Jul 07, 2015 12:34 pm
Contact:

Re: Nuendo 8 not supported by new iZotope Products?

Post by soligne » Tue Oct 17, 2017 2:25 pm

Actually aside from the DOP issues in the current Nuendo 8 version (which I agree depending on your work can be significant) I'm coming along with Nuendo 8 pretty well.

The bug I reported to iZotope had something to do with wrong Plugin Delay Compensation on Inserts, so I think them telling me that they can't support me on Nuendo 8 is a pretty strange move.

User avatar
Fredo
External Moderator
Posts: 2495
Joined: Tue Dec 14, 2010 11:20 am
Contact:

Re: Nuendo 8 not supported by new iZotope Products?

Post by Fredo » Wed Oct 18, 2017 12:17 pm

There is a list of issues with Izotope plugins which suddenly became problematic within N8.
(And there are much severe issues than the DOP/Connect-problem)
As far as I heard, Izotope is doing their very best to fix them.
Until then, they rightly communicate that their pluginsa re not gauranteed ot run properly in N8.

*flower* happens. Not only at Steinberg HQ.

Fredo

deneverstudio
New Member
Posts: 38
Joined: Tue Feb 12, 2013 9:19 pm
Contact:

Re: Nuendo 8 not supported by new iZotope Products?

Post by deneverstudio » Wed Oct 18, 2017 1:47 pm

But in C9, Izotope does not work too.
And in N7 too.
Anyway, sometimes work in N8 and N7 and C9.
So, incomprehensible, what is happening.

chetd
Junior Member
Posts: 53
Joined: Sat Apr 14, 2012 5:21 pm
Contact:

Re: Nuendo 8 not supported by new iZotope Products?

Post by chetd » Mon May 21, 2018 2:20 pm

Wait a minute, Izotope is now telling me things should be fine with NU8 ?

I'm on NU7, and seriously considering the sale now going on at Steinberg to upgrade to 8. Mostly, so I can use Izotope w/o issues that exist with it and NU7.

Anyone using Izotope & NU in a stable way?

chetd
Junior Member
Posts: 53
Joined: Sat Apr 14, 2012 5:21 pm
Contact:

Re: Nuendo 8 not supported by new iZotope Products?

Post by chetd » Tue May 22, 2018 6:28 pm

Anyone? on Ozone 7 use in Nuendo generally at this point in time ??

twelvetwelve
Member
Posts: 908
Joined: Wed Dec 15, 2010 9:35 pm
Contact:

Re: Nuendo 8 not supported by new iZotope Products?

Post by twelvetwelve » Tue May 22, 2018 6:44 pm

Running iZotope products with Nuendo 8.2 just fine. They are known to take up FLS slots (viewtopic.php?t=134715) but that's an ongoing issue with them.

Romantique Tp
External Moderator
Posts: 2877
Joined: Fri Aug 07, 2015 3:25 pm
Contact:

Re: Nuendo 8 not supported by new iZotope Products?

Post by Romantique Tp » Tue May 22, 2018 7:31 pm

Running the latest version of Izotope's plugins on Nuendo 8 is officially supported by their company. There could be a few issues with Ozone 7 (I've not tested), so it's a good idea to update to Ozone 8.
Every time someone says "it must be easy to add/fix", a programmer dies.

Cubase Pro and Wavelab Pro (latest), Windows 7 Ultimate 64-bit, MSI Z87-G45 GAMING, i5 4690k, GeForce GTX 760, almost every Steinberg plugin and expansion, Trilian, Komplete 10, etc etc etc etc

chetd
Junior Member
Posts: 53
Joined: Sat Apr 14, 2012 5:21 pm
Contact:

Re: Nuendo 8 not supported by new iZotope Products?

Post by chetd » Tue May 22, 2018 7:53 pm

Dang, I meant to say Ozone 8, my bad. Thanks for the comments folks.
Hope this thread update helps others to be confident w Ozone 8 as well.

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests