Where is Chordpads Screen?

Post general topics related to Cubase Pro 8, Cubase Artist 8 and Cubase Elements 8 here.
Post Reply
zanshin777
New Member
Posts: 38
Joined: Wed May 03, 2017 12:45 pm
Contact:

Where is Chordpads Screen?

Post by zanshin777 » Mon Aug 27, 2018 1:39 pm

https://youtu.be/WFg185AOE14?t=10

Where is this screen?

Mine is minimized. No virtual keyboard etc.

User avatar
raino
Grand Senior Member
Posts: 3583
Joined: Tue Dec 21, 2010 2:41 am
Location: San Francisco
Contact:

Re: Where is Chordpads Screen?

Post by raino » Mon Aug 27, 2018 6:32 pm

Well he does talk fast & mumble a bit so it might be hard to hear. But it's in the Lower Zone, which he does mention in the video shortly after it starts.
rodger

Cubase Pro 10.0.30, Win10 Home, Halion6, BFD3, GPO, Komplete Ultimate 9, Waves Gold, Misc. other

i7 4771 Haswell Processor 3.5GHz, ADK LGA1150, 16GB RAM, GeForce GTX970, RME Fireface 400, 2x UAD-2

zanshin777
New Member
Posts: 38
Joined: Wed May 03, 2017 12:45 pm
Contact:

Re: Where is Chordpads Screen?

Post by zanshin777 » Wed Aug 29, 2018 6:55 pm

However mine looks like that. (look at the attachment)
Attachments
Chord Patds.JPG
(60.29 KiB) Not downloaded yet

User avatar
raino
Grand Senior Member
Posts: 3583
Joined: Tue Dec 21, 2010 2:41 am
Location: San Francisco
Contact:

Re: Where is Chordpads Screen?

Post by raino » Wed Aug 29, 2018 9:22 pm

Oh that's the floating Transport Bar. You can just close that if you want.

To see the Transport docked at the bottom - in the Project window's upper right corner there is a gear shaped icon, just to the left of that is a little down arrow. If you click the down arrow it will let you see the Transport at the bottom.
rodger

Cubase Pro 10.0.30, Win10 Home, Halion6, BFD3, GPO, Komplete Ultimate 9, Waves Gold, Misc. other

i7 4771 Haswell Processor 3.5GHz, ADK LGA1150, 16GB RAM, GeForce GTX970, RME Fireface 400, 2x UAD-2

zanshin777
New Member
Posts: 38
Joined: Wed May 03, 2017 12:45 pm
Contact:

Re: Where is Chordpads Screen?

Post by zanshin777 » Thu Sep 13, 2018 9:12 pm

How to get the chordpads view in the video I shared in the first post of mine?

User avatar
raino
Grand Senior Member
Posts: 3583
Joined: Tue Dec 21, 2010 2:41 am
Location: San Francisco
Contact:

Re: Where is Chordpads Screen?

Post by raino » Thu Sep 13, 2018 10:34 pm

zanshin777 wrote:
Thu Sep 13, 2018 9:12 pm
How to get the chordpads view in the video I shared in the first post of mine?
Please see my first response where that's answered.
rodger

Cubase Pro 10.0.30, Win10 Home, Halion6, BFD3, GPO, Komplete Ultimate 9, Waves Gold, Misc. other

i7 4771 Haswell Processor 3.5GHz, ADK LGA1150, 16GB RAM, GeForce GTX970, RME Fireface 400, 2x UAD-2

zanshin777
New Member
Posts: 38
Joined: Wed May 03, 2017 12:45 pm
Contact:

Re: Where is Chordpads Screen?

Post by zanshin777 » Mon Sep 17, 2018 11:17 am

Could you look at 3rd post in the thread?

My Visual Keyboard (Lower Zone) is narrower and different than the one in the video.

User avatar
raino
Grand Senior Member
Posts: 3583
Joined: Tue Dec 21, 2010 2:41 am
Location: San Francisco
Contact:

Re: Where is Chordpads Screen?

Post by raino » Mon Sep 17, 2018 8:19 pm

zanshin777 wrote:
Mon Sep 17, 2018 11:17 am
Could you look at 3rd post in the thread?

My Visual Keyboard (Lower Zone) is narrower and different than the one in the video.
That is not the Lower Zone, that is the Floating Transport Bar.

1. Close the Transport bar.
2. Open the Lower Zone
3. Select the Chordpads Tab in the Lower Zone.
rodger

Cubase Pro 10.0.30, Win10 Home, Halion6, BFD3, GPO, Komplete Ultimate 9, Waves Gold, Misc. other

i7 4771 Haswell Processor 3.5GHz, ADK LGA1150, 16GB RAM, GeForce GTX970, RME Fireface 400, 2x UAD-2

zanshin777
New Member
Posts: 38
Joined: Wed May 03, 2017 12:45 pm
Contact:

Re: Where is Chordpads Screen?

Post by zanshin777 » Tue Sep 18, 2018 10:29 am

I achieved to open "Chord Pads" at "Project - Chord Pads"

But I can not open "Lower Zone"

Because on my screen this part doesn't exist.
Attachments
Lower Zone.png
(324.1 KiB) Not downloaded yet

User avatar
raino
Grand Senior Member
Posts: 3583
Joined: Tue Dec 21, 2010 2:41 am
Location: San Francisco
Contact:

Re: Where is Chordpads Screen?

Post by raino » Tue Sep 18, 2018 8:10 pm

That looks like your Windows Zone Controls somehow got set to not be visible. Click the gear-shaped button in the upper right and set them to be visible.
rodger

Cubase Pro 10.0.30, Win10 Home, Halion6, BFD3, GPO, Komplete Ultimate 9, Waves Gold, Misc. other

i7 4771 Haswell Processor 3.5GHz, ADK LGA1150, 16GB RAM, GeForce GTX970, RME Fireface 400, 2x UAD-2

zanshin777
New Member
Posts: 38
Joined: Wed May 03, 2017 12:45 pm
Contact:

Re: Where is Chordpads Screen?

Post by zanshin777 » Fri Sep 21, 2018 2:58 pm

That "Gear Shaped Icon" also doesn't exist on my screen.

However when I right click that ribbon there are checklist so you can add new icons on that ribbon.

However when I add everything there still those "gear shaped icon" and "lower zone icon" don't exist. How to fix that?
Attachments
Everthing is on.JPG
(155.75 KiB) Not downloaded yet

User avatar
raino
Grand Senior Member
Posts: 3583
Joined: Tue Dec 21, 2010 2:41 am
Location: San Francisco
Contact:

Re: Where is Chordpads Screen?

Post by raino » Fri Sep 21, 2018 11:35 pm

Wow, that is odd. Never seen anything like that before.

Do the Zone Controls & Gear icon show up in other Windows like the Key Editor (they should)?

Right clicking like you did behaves the same as clicking the Gear icon. If you right-click is the item Windows Zone Controls checked so they are visible? If so the only thing I can think of is that you are not seeing them because you have more items selected to display than can be physically shown. Try setting a bunch of items to not display and see if the missing items show up. Also in the right-click list there is an item named Right Divider. Hover over the Toolbar where the divider is supposed to be and it should become visible while hovering. Drag it to the left so there is more room for items to the right of the divider.
rodger

Cubase Pro 10.0.30, Win10 Home, Halion6, BFD3, GPO, Komplete Ultimate 9, Waves Gold, Misc. other

i7 4771 Haswell Processor 3.5GHz, ADK LGA1150, 16GB RAM, GeForce GTX970, RME Fireface 400, 2x UAD-2

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests