Interface problem

Post general topics related to Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 here.
Post Reply
Men
New Member
Posts: 19
Joined: Wed Jun 28, 2017 8:59 pm
Contact:

Interface problem

Post by Men » Tue Oct 30, 2018 8:28 pm

Hello all!
    I have a computer with a Windows 10 Pro system, worth Cubase 9.5 Pro. Everything works fine, but recently there was a problem with the interface (see photo). Sometimes the problem goes away after the DAW restarts.
    Can someone say what the problem may be?
Attachments
Screenshot_2.jpg
(385.86 KiB) Not downloaded yet
Screenshot_1.jpg
(366.12 KiB) Not downloaded yet

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 18088
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Interface problem

Post by Martin.Jirsak » Tue Oct 30, 2018 10:05 pm

Hi,

I'm afraid only Trash Cubase Preferences (Cubase Safe Start Mode) can solve this issue properly.
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

Men
New Member
Posts: 19
Joined: Wed Jun 28, 2017 8:59 pm
Contact:

Re: Interface problem

Post by Men » Tue Oct 30, 2018 10:29 pm

Hi,

What is Trash Cubase Preferences (Cubase Safe Start Mode)?

svennilenni
Grand Senior Member
Posts: 3759
Joined: Sat Nov 28, 2015 3:21 pm
Contact:

Re: Interface problem

Post by svennilenni » Tue Oct 30, 2018 10:38 pm

Men wrote:
Tue Oct 30, 2018 10:29 pm
Hi,

What is Trash Cubase Preferences (Cubase Safe Start Mode)?
http://lmgtfy.com/?q=Cubase+safe+start
http://lmgtfy.com/?q=Trash+cubase+preferences

lordExtra
Junior Member
Posts: 198
Joined: Sun Jan 08, 2017 8:46 am
Contact:

Re: Interface problem

Post by lordExtra » Wed Oct 31, 2018 5:36 pm

Before you trash the prefs, try changing the colours back through

Preferences > UserInterface > MixConsoleRackColours

Looking at the above, you should notice that there's apparently no colours set, with just alpha checker marks in the boxes.

Now set custom colours for inserts, sends etc to you liking. Doing it yourself, you'll probably like it better anyway.
HP z820, dual 6core Xeon 2643v3 3.5GHz, 64GB, AMD FirePro 5100, Samsung 850pro, UAD Octo PCIe, 2x RME Raydat, Cubase Pro 9.5.41, Windows 10 LTSB N

Men
New Member
Posts: 19
Joined: Wed Jun 28, 2017 8:59 pm
Contact:

Re: Interface problem

Post by Men » Thu Nov 01, 2018 2:40 pm

Thank you all for the answers. But nothing opens when I press Ctrl + Shift + Alt.. for start Safe STart Mode

Men
New Member
Posts: 19
Joined: Wed Jun 28, 2017 8:59 pm
Contact:

Re: Interface problem

Post by Men » Sat Nov 10, 2018 6:44 pm

I did it right, but the problem did not go away ...

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 18088
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Interface problem

Post by Martin.Jirsak » Sun Nov 11, 2018 8:50 pm

Hi,

Are you sure you were in the Safe Start Mode? Did you see the "Already Registered" message?
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

Men
New Member
Posts: 19
Joined: Wed Jun 28, 2017 8:59 pm
Contact:

Re: Interface problem

Post by Men » Mon Nov 12, 2018 2:57 pm

H!

Yes of course!

wanderer
New Member
Posts: 39
Joined: Thu Apr 12, 2012 6:08 pm
Contact:

Re: Interface problem

Post by wanderer » Mon Nov 12, 2018 4:07 pm

HI Men [and Martin please take note],
Myself and a few others have brought up the problem [as shown in screenshot 1] in other posts. This has been with us since 9.5.30. I thought SB might have tried to fix this since last May but no luck in this maintenance update. IT IS NOT a preferences problem - It is a graphics problem. Some say it is related to Intel hd3000 running on Windows 10. I am no programmer so I do not know the details but it does seem peculiar to me that I have so many different programs from different vendors on my computer but it is only Steinberg's Cubase that has this graphics glitch. I can make it go away by replacing the graphics2d.dll file in the program folder with an earlier version but this comes with another glitch in editing audio. Please, please fix.
ASUS A53 Laptop. Intel Core i7 2670M. Intel HD Graphics 3000. Windows 10 Home [1903].
Cubase Pro 10.0.40; Cubase Pro 9.5.50; Wavelab Pro 9.5.50; Halion 6.3.10

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 18088
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Interface problem

Post by Martin.Jirsak » Mon Nov 12, 2018 4:19 pm

Hi,

Could you try to experiment with a graphic card drivers, please? Newer, older...?
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

Men
New Member
Posts: 19
Joined: Wed Jun 28, 2017 8:59 pm
Contact:

Re: Interface problem

Post by Men » Mon Nov 12, 2018 8:57 pm

wanderer wrote:
Mon Nov 12, 2018 4:07 pm
HI Men [and Martin please take note],
Myself and a few others have brought up the problem [as shown in screenshot 1] in other posts. This has been with us since 9.5.30. I thought SB might have tried to fix this since last May but no luck in this maintenance update. IT IS NOT a preferences problem - It is a graphics problem. Some say it is related to Intel hd3000 running on Windows 10. I am no programmer so I do not know the details but it does seem peculiar to me that I have so many different programs from different vendors on my computer but it is only Steinberg's Cubase that has this graphics glitch. I can make it go away by replacing the graphics2d.dll file in the program folder with an earlier version but this comes with another glitch in editing audio. Please, please fix.
I have version 9,5,41. and the same problem.
And how to experiment with graphics?

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests