Remove this bug. Please!

Post general topics related to Cubase Pro 10, Cubase Artist 10 and Cubase Elements 10 here.
Post Reply
User avatar
Anatomix
New Member
Posts: 30
Joined: Thu Aug 15, 2013 12:19 pm
Contact:

Remove this bug. Please!

Post by Anatomix » Tue Nov 20, 2018 11:16 am

Why in case of a choice, an audio file in the working Cubase 10 window, the line "Edit in Wavelab" in the Audio menu, remains not activated.
To cause audio editing from Cubase 10, now it is possible only in case of Wavelab launched in the background. That is in fact Wavelab shall be always launched along with Cubase now. But it is a nonsense! Remove this bug. Please!
Anatoliy Anyn
Home Studio
Moscow, Russia

User avatar
Reflection
Member
Posts: 254
Joined: Wed Aug 17, 2011 9:17 pm
Contact:

Re: Remove this bug. Please!

Post by Reflection » Tue Nov 20, 2018 11:47 am

It works ok on my system.
im still on wavelab 9.

Can you post more info about your software versions and setup.
os: win 10 64bit (latest). Cubase pro 9.5.41, 10.0.5
Hw: maximus viii hero 1151, I7 K6700, 16gb ram, nvida GTX 1070.
Sound: A&H Gsr-24M. Otari mtr-90mk2, Mx-55.
Dsp: uad-2. Powercore.
Daw control: Nektar Panorama p4, A&H Gsr-24M

User avatar
Anatomix
New Member
Posts: 30
Joined: Thu Aug 15, 2013 12:19 pm
Contact:

Re: Remove this bug. Please!

Post by Anatomix » Tue Nov 20, 2018 12:10 pm

Windows 10 64bit, Cubase Pro 9.5.41, 10.0.5, Wavelab 9.5.35
HW:Asus Prime Z270-A? i7-7700K, 32gb ram, nVidia 1050Ti
Sound: RME UCX
Dsp: UAD-2 Quad PCI-E
DC: Steinberg CC121
Anatoliy Anyn
Home Studio
Moscow, Russia

User avatar
Reflection
Member
Posts: 254
Joined: Wed Aug 17, 2011 9:17 pm
Contact:

Re: Remove this bug. Please!

Post by Reflection » Tue Nov 20, 2018 12:13 pm

Thx, im going to alter my win registry and see if I can force the same behavour.
os: win 10 64bit (latest). Cubase pro 9.5.41, 10.0.5
Hw: maximus viii hero 1151, I7 K6700, 16gb ram, nvida GTX 1070.
Sound: A&H Gsr-24M. Otari mtr-90mk2, Mx-55.
Dsp: uad-2. Powercore.
Daw control: Nektar Panorama p4, A&H Gsr-24M

User avatar
Anatomix
New Member
Posts: 30
Joined: Thu Aug 15, 2013 12:19 pm
Contact:

Re: Remove this bug. Please!

Post by Anatomix » Tue Nov 20, 2018 12:20 pm

P.S.
Before upgrade installation everything worked as appropriate. However, I didn't check it after the last updates: 9.5.40, and 9.5.41.
On 9.5.35, everything was OK! Now I can't understand in what the reason as on 9.5.41, occurs most too.
Anatoliy Anyn
Home Studio
Moscow, Russia

User avatar
Reflection
Member
Posts: 254
Joined: Wed Aug 17, 2011 9:17 pm
Contact:

Re: Remove this bug. Please!

Post by Reflection » Tue Nov 20, 2018 12:32 pm

I think it is likely a fault in the registry.
Since it works when both programs are running and not when wavelab is closed.

Have you updated windows as well?
os: win 10 64bit (latest). Cubase pro 9.5.41, 10.0.5
Hw: maximus viii hero 1151, I7 K6700, 16gb ram, nvida GTX 1070.
Sound: A&H Gsr-24M. Otari mtr-90mk2, Mx-55.
Dsp: uad-2. Powercore.
Daw control: Nektar Panorama p4, A&H Gsr-24M

User avatar
Anatomix
New Member
Posts: 30
Joined: Thu Aug 15, 2013 12:19 pm
Contact:

Re: Remove this bug. Please!

Post by Anatomix » Tue Nov 20, 2018 12:38 pm

Yes, there are last updates and Windows and video cards and RME!
Anatoliy Anyn
Home Studio
Moscow, Russia

User avatar
Anatomix
New Member
Posts: 30
Joined: Thu Aug 15, 2013 12:19 pm
Contact:

Re: Remove this bug. Please!

Post by Anatomix » Tue Nov 20, 2018 12:41 pm

Error in the register! Whether it means what I should reinstall, Wavelab or Cubase?
Anatoliy Anyn
Home Studio
Moscow, Russia

User avatar
Reflection
Member
Posts: 254
Joined: Wed Aug 17, 2011 9:17 pm
Contact:

Re: Remove this bug. Please!

Post by Reflection » Tue Nov 20, 2018 1:16 pm

I can manage to block access from registry or change adresses so I get same behavour. There are some options to screw it up.
But im using wavelab 9. So it can still be something with your W9.5.35 and C10.0.5 combo that is causing this.

Try a repair install of wavelab and see if rewriting/updating the registry will make it visible for cubase.
Next would be to do the same for Cubase.
And finaly try and dump your preferences and see if that will do the trick.

If this dosent work. There is also the option of uninstalling and cleaning out the registry. to make it all a fresh install. But I dont think you will have to take it that far.
os: win 10 64bit (latest). Cubase pro 9.5.41, 10.0.5
Hw: maximus viii hero 1151, I7 K6700, 16gb ram, nvida GTX 1070.
Sound: A&H Gsr-24M. Otari mtr-90mk2, Mx-55.
Dsp: uad-2. Powercore.
Daw control: Nektar Panorama p4, A&H Gsr-24M

User avatar
Anatomix
New Member
Posts: 30
Joined: Thu Aug 15, 2013 12:19 pm
Contact:

Re: Remove this bug. Please!

Post by Anatomix » Tue Nov 20, 2018 1:34 pm

@Reflection.
Many thanks for an involvement! Everything was solved reinstallation of Wavelab. Probably the problem was really in the register.
Once again, thanks!
Anatoliy Anyn
Home Studio
Moscow, Russia

User avatar
Reflection
Member
Posts: 254
Joined: Wed Aug 17, 2011 9:17 pm
Contact:

Re: Remove this bug. Please!

Post by Reflection » Tue Nov 20, 2018 1:38 pm

Happy to help! :)
os: win 10 64bit (latest). Cubase pro 9.5.41, 10.0.5
Hw: maximus viii hero 1151, I7 K6700, 16gb ram, nvida GTX 1070.
Sound: A&H Gsr-24M. Otari mtr-90mk2, Mx-55.
Dsp: uad-2. Powercore.
Daw control: Nektar Panorama p4, A&H Gsr-24M

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: psmk31452 and 0 guests