Midi Sync out offset ?

Post general topics related to Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 here.
Post Reply
le_barde
New Member
Posts: 36
Joined: Thu Mar 10, 2011 10:35 pm
Contact:

Midi Sync out offset ?

Post by le_barde »

Hello there,

I can't find out there if it's possible to set a midi sync out signal with an offset to compensate the audio buffer size.
Working with a lot of analog devices now needing a sync signal, and it works great so far, except that I really have to
take my soundcard buffer all the way down to have no delay between the inputs and the DAW out.

I like to put my buffer size a little larger to be able to put a good amount of processing.
Ableton has this function in the midi sync preferences, but can't find anything similar in Cubase.

Thanks for your inputs :)

User avatar
Prock
Grand Senior Member
Posts: 3969
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: Midi Sync out offset ?

Post by Prock »

Just wondering if the "Track Delay" function would do what you need?

Regards 8-)
PRock Studio

DAW: Cubase Pro 10.5.20, OS: Win 10 Pro x64, CPU: Intel Core i7 4700K @ 4.0GHz, RAM: 32GB/DDR4/2800MHz, Graphics: 4GB GeForce GTX 960, Mobo: MSI Z170A Gaming Pro Carbon, AI: PreSonus Studio 192 Mobile, Mic Preamp: PreSonus TubePre, Headphone Amp: PreSonus HP4, Studio Monitors: Mackie MR5, 3rd Party VSTs: GSi VB3-II, SampleTank 3, Amplitube 4, Miroslav Philharmonik 2, EZDrummer 2

https://soundcloud.com/prockstudio

le_barde
New Member
Posts: 36
Joined: Thu Mar 10, 2011 10:35 pm
Contact:

Re: Midi Sync out offset ?

Post by le_barde »

Unfortunately not. Thanks for that thought, but the track delay is useful only when you send out midi keyboard data to a specific channel.

I'm sending the SYNC out signal, not midi keyboard data.. the SYNC doesn't seem to be able the be offset.
That function is in the Transport menu -> Project sync setup.
In ableton it is possible, or with 3rd party plugins but for CV Clocks.
Last edited by le_barde on Mon Dec 09, 2019 10:30 pm, edited 1 time in total.

le_barde
New Member
Posts: 36
Joined: Thu Mar 10, 2011 10:35 pm
Contact:

Re: Midi Sync out offset ?

Post by le_barde »

Any guess ?
I believe many people with large projects that can't run with too low latency values have to do something to compensate.

le_barde
New Member
Posts: 36
Joined: Thu Mar 10, 2011 10:35 pm
Contact:

Re: Midi Sync out offset ?

Post by le_barde »

Got myself a workaround if anybody is interested :
https://www.youtube.com/watch?v=fG90TCri0_g&t=4s

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests