How to disable "snap track heights"?

Post general topics related to Cubase Pro 10, Cubase Artist 10 and Cubase Elements 10 here.
Post Reply
Drewcipher
Junior Member
Posts: 60
Joined: Wed May 09, 2018 9:59 pm
Location: Toronto, Canada
Contact:

How to disable "snap track heights"?

Post by Drewcipher »

Does anybody know how to permanently disable "snap track heights"? I've recently moved from 8.5 to 10 and recall disabling this globally in the past. Now it seems to default to it, even when I've turned it off in the toolbar on the arrange page.

Drives me nuts...

Thanks!
--
Cubase Pro 10.5 | Windows 10 Home (64 bit) | i7-6700 3.4 GHz | 32 GB RAM | Samsung 970 EVO Plus NVMe system drive | Audient id44 interface | UAD-2 Duo | Komplete Ultimate 10 | Waves 11 Diamond

Forum newbie, Cubase veteran (user since 2002)

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 25043
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: How to disable "snap track heights"?

Post by Martin.Jirsak »

Hi,

Do you mean menu Edit > Enlarge Selected Track?
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

Drewcipher
Junior Member
Posts: 60
Joined: Wed May 09, 2018 9:59 pm
Location: Toronto, Canada
Contact:

Re: How to disable "snap track heights"?

Post by Drewcipher »

Hi Martin,

No, that's different. Snap track heights is on the bottom right corner of the arrange window, just above the vertical zoom control and it makes your track heights snap to preset heights when you resize them.
--
Cubase Pro 10.5 | Windows 10 Home (64 bit) | i7-6700 3.4 GHz | 32 GB RAM | Samsung 970 EVO Plus NVMe system drive | Audient id44 interface | UAD-2 Duo | Komplete Ultimate 10 | Waves 11 Diamond

Forum newbie, Cubase veteran (user since 2002)

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 25043
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: How to disable "snap track heights"?

Post by Martin.Jirsak »

Hi,

OK, I see.

When is it enabled then? I have just tried. Is it right, it's enabled after Cubase restart? This is how does it behave on my side here. And I can confirm it wasn't like this in Cubase 8.0.x.

I reported it to Steinberg CAN-23073.
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

Drewcipher
Junior Member
Posts: 60
Joined: Wed May 09, 2018 9:59 pm
Location: Toronto, Canada
Contact:

Re: How to disable "snap track heights"?

Post by Drewcipher »

Hi Martin,

I just saw your reply - don't seem to be getting response notifications for some reason. I couldn't tell you exactly when it's on, but it seems like I am CONSTANTLY disabling it, even when I have already done it in a given project. It just seems to revert to this. Seems like such a small thing but it's such an impediment to my workflow.

Thanks for reporting it! :)
--
Cubase Pro 10.5 | Windows 10 Home (64 bit) | i7-6700 3.4 GHz | 32 GB RAM | Samsung 970 EVO Plus NVMe system drive | Audient id44 interface | UAD-2 Duo | Komplete Ultimate 10 | Waves 11 Diamond

Forum newbie, Cubase veteran (user since 2002)

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests