Im losing my mind

Post general topics related to Cubase Pro 10, Cubase Artist 10 and Cubase Elements 10 here.
Post Reply
circleofsmoke
New Member
Posts: 14
Joined: Tue Apr 09, 2013 10:12 am
Contact:

Im losing my mind

Post by circleofsmoke » Wed Aug 21, 2019 1:17 pm

Ever since I upgraded to Cubase 10 Ive had nothing but trouble
Crashes as I quit - open a song then another song and crash!!
get endless warning dialogs about not registered this that the other
Just loaded Halion 6 and it told me it wasn't registered despite being so then crashed
Performed maintenance tasks with my elicencer several times updated to the latest version
No improvement whatsoever.
Its really put me off even opening the program
Any suggestion would be gratefully received

Is my elicener knackered?
Screen Shot 2019-08-21 at 13.13.38.png
(27.28 KiB) Not downloaded yet
Screen Shot 2019-08-21 at 13.03.49.png
Screen Shot 2019-08-21 at 10.54.49.png
Screen Shot 2019-08-21 at 13.13.38.png
(27.28 KiB) Not downloaded yet
Screen Shot 2019-08-21 at 13.03.49.png
(28.69 KiB) Not downloaded yet
Screen Shot 2019-08-21 at 10.54.49.png
(27.02 KiB) Not downloaded yet

circleofsmoke
New Member
Posts: 14
Joined: Tue Apr 09, 2013 10:12 am
Contact:

Re: Im losing my mind

Post by circleofsmoke » Wed Aug 21, 2019 1:39 pm

Just got Halion working but as soon as I quit I get more of the same elicenser dialogs "Application 'HALion Sonic Content Set GM' has caused the following error:

Application not registered
then have to click through the same dialog for every installed Library
Deep Sigh ....

User avatar
Hippo
Member
Posts: 453
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:08 pm
Contact:

Re: Im losing my mind

Post by Hippo » Wed Aug 21, 2019 1:47 pm

What version did you upgrade from?
Does that version still work?

Hippo
i9 9900k 32gig ram Steinberg UR44 Windows 10

Nickeldome
Member
Posts: 625
Joined: Thu Aug 07, 2014 1:06 pm
Contact:

Re: Im losing my mind

Post by Nickeldome » Wed Aug 21, 2019 2:03 pm

Make sure you have the latest version of elicenser software installed. Then run it as administrator and perform a maintenance task. When done close elicenser. Now start Cubase 10 and look if this solved the issue.
Cubase Pro - Wavelab Pro (always latest version) Windows 10 Pro 64bit / Asus TUF Mark 1 X299 / i9-7900X (at 4.3 GHZ) / 64GB RAM / Geforce GTX 1060 6G / System drive Samsung M.2 1TB 960Pro / Kontakt drives 3 x 1TB Samsung Evo / Project/Audio/Archive drive 10TB Seagate Ironwolf - Audio interface: Roland UA-1610 / External gear: Kawai MP11 / Kurzweil PC88 / Sequential Circuits Prophet 5 / Roland JV1080 / Roland D50 / Korg 01/W / Elka EK22 – Midi controllers: Roli Seabord Rise 49, SoundQuest 8port-SE / Nektar Panorama P1 / Roland Octopad II / Akai MPD18 - Main VST's: Kontakt 6 / Padshop Pro / Spectrasonics Omnisphere 2.6, Trillian & Keyscape / Arturia V-collection / FXpansion BFD 3 / Toontrack Superior Drummer 3
All time user of Cubase since Atari V2 (around 1990)

circleofsmoke
New Member
Posts: 14
Joined: Tue Apr 09, 2013 10:12 am
Contact:

Re: Im losing my mind

Post by circleofsmoke » Wed Aug 21, 2019 2:20 pm

Yes it was the elicenser, again!!!! - I have to say that I did do this when the crashes started and thought I had the most recent version but apparently not :|
this has been a background niggle for months until today it became ridiculous and I guess they have updated in between - you would think there would be a bit more effort to notify users or auto update. Moaning over deep relief its all behaving as it should :)

Thanks

circleofsmoke
New Member
Posts: 14
Joined: Tue Apr 09, 2013 10:12 am
Contact:

Re: Im losing my mind

Post by circleofsmoke » Wed Aug 21, 2019 2:23 pm

Hmm spoke too soon
It seems my licenser is too old :shock:

Maincat
Member
Posts: 388
Joined: Fri Dec 17, 2010 6:34 pm
Contact:

Re: Im losing my mind

Post by Maincat » Wed Aug 21, 2019 4:50 pm

circleofsmoke wrote:
Wed Aug 21, 2019 2:23 pm
Hmm spoke too soon
It seems my licenser is too old :shock:
If you have the older version of the dongle it is really worth you getting the latest version. When I changed (a while a go now), I noticed a distinct improvement in performance.
Steve
Cubase Pro 10.0.40, Windows 10 Pro 64 Bit Version 1903, 8 Gig RAM, AMD Phenom II 955 BE X4, 27" Acer LCD (X2), GX460, Steinberg UR242, Yamaha KX8, Nektar LX88, Shure SM58, Yamaha HS50Ms with Yamaha HS8M Sub., Yamaha HPH-MT7W Headphones, Kontakt 5.7.3, The Grand 3.1, Neo Soul Keys, Groove Agent 4, WaveLab Elements 9.5, ASUS Nexus 7 2013, Android 6.0, Cubase IC PRO and lots of other stuff.

vinark
Member
Posts: 562
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:24 pm

Re: Im losing my mind

Post by vinark » Wed Aug 21, 2019 5:01 pm

Try changing usb ports for the dongle.
And if it is usb3 port now, try usb2. And vice versa.
If on a hub, try without.

JohnfromSonar
Junior Member
Posts: 88
Joined: Fri Nov 24, 2017 11:14 pm
Contact:

Re: Im losing my mind

Post by JohnfromSonar » Wed Aug 21, 2019 6:07 pm

Unfortunately the dongle has a lifetime limit. I had to buy a new dongle a few months ago when my old one was not working right.

-steve-
External Moderator
Posts: 9004
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm

Re: Im losing my mind

Post by -steve- » Wed Aug 21, 2019 6:16 pm

JohnfromSonar wrote:
Wed Aug 21, 2019 6:07 pm
Unfortunately the dongle has a lifetime limit.
Is that really a factual assertion?
independent manufacturer rep
cubase pro, nuendo, and dorico pro; latest versions
windows pro 10 | i7-3770k | ga-77x-ud5h | 32 Gb | UR-RT2 | k-mix audio interface
hp spectre x360 2018 | 16 Gb

JohnfromSonar
Junior Member
Posts: 88
Joined: Fri Nov 24, 2017 11:14 pm
Contact:

Re: Im losing my mind

Post by JohnfromSonar » Wed Aug 21, 2019 7:39 pm

That is the way it worked for me. It was Steinberg that told me over the phone that dongles don't last forever.

User avatar
silhouette
Senior Member
Posts: 1280
Joined: Fri Jan 14, 2011 12:45 am
Contact:

Re: Im losing my mind

Post by silhouette » Wed Aug 21, 2019 10:34 pm

I can sympathise with circleofsmoke. I have had the crashing on shutdown. I still have the inability to open two successive projects in Cubase 10, which by the way I have had since Cubase 8! The new dongle I purchased did not make any difference to these issues and to be frank I have given up telling Steinberg about the latter issue as they clearly don't care, probably because not that many users complain about it or they can't solve the issue. I have got used to closing down Cubase before loading another project. However the new dongle did solve the licensing errors I had.

I still love using Cubase 10, but i do wonder whether it has got so complicated that the coders are no longer in control. Funnily enough Cubase 10 has been pretty stable for me as long as I abide by these unwritten rules. It does make me laugh when we are asked to fill in a survey as to what new features we would like to see in a future version of Cubase. Let's make it bigger and more complicated. Let's add new things that can go wrong and add to the confusion. You know what? I would just like to be able to use Cubase as it was intended to be used. I would like fewer functions. Functions that worked as they are supposed to work. I would like less flash and more substance - goodbye Loop Mash - and a more streamlined and functional workflow. I get by just using what I need and wishing that I could deselect all the stuff I don't want.

Yes I too have lost my mind. But often this is quite an interesting starting point for de-constructive creativity.
Intel core i7 5960X CPU 3.0 GHz 64bit 32 gig RAM - Windows 8.1 - AMD RadeonHD 7700 - RME Fireface UC - Cubase 8.5.20/9.0.1 - UAD Solo + Duo + Quad - Nektar Panorama P1 - Komplete 10 - All uhe - Adam AX7 + Adam Sub 8 - BFD3 - Alchemy - PSP - FabFilter - Fender Telecaster- Wudtone Strat - Gibson L4, 335,330L,175 -Ibanez PM100 - Musicman Silhouette - Warwick Thumb Bass - Kemper Profiling Amp -https://soundcloud.com/silhouette-17

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: GargoyleStudio, Manike, miketpianoman, mk1x86, Toronja and 6 guests