Can't Lock Project Window to Editor Window

Post general topics related to Cubase Pro 10, Cubase Artist 10 and Cubase Elements 10 here.
Post Reply
ohnow
New Member
Posts: 29
Joined: Thu Jan 28, 2016 7:33 pm
Contact:

Can't Lock Project Window to Editor Window

Post by ohnow »

Hello,
If I double click a MIDI event and the editor window appears at the bottom, I have the chain icon I can click to lock the upper and lower windows so they have the same zoom and move in the same amounts. When I try this with an audio event, the icon is not available. The manual says "You cannot activate Link Project and Lower Zone Editor Cursors if Independent Track Loop is active." I believe I found the independent track loop icon (next to the Play icon) and I've tried clicking it off and on but still no chain icon. Is there something else I'm missing?
Cubase 8.5 Pro, Groove Agent 4 SE, EZDrummer 2, UR44, Focal 65's, Roland TD-50 V-drums, Akai MPK Mini

Main Machine:
Studiocat Platinum Laptop, Win 10 Pro 64 bit v. 1790 build 16299.125, Sky/Kaby Lake Intel Core i7-7700K @4.20GHz, 32GB DDR4/2400 (2x16) RAM, NVIDIA GeForce GTX 1060, 500GB SSD Programs Drive, M.2 SSD: 250GB Projects drive, 500GB SSD Samples Drive

Backup Machine:
Dell Alienware 15 2016, Win 10 Home 64 bit v.1709 build 16299.248, INtel i7-6820HK @2.70Ghz, 32GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 1070, 1TB Programs Drive, 1TB Projects/Samples Drive

External Devices:
WD MyCloud 4TB NAS (Wireless), WD MyBook 4TB (plugged into NAS), Seagate SRD0NF2 4TB, Seagate SRD00F2 2TB, etc.

ohnow
New Member
Posts: 29
Joined: Thu Jan 28, 2016 7:33 pm
Contact:

Re: Can't Lock Project Window to Editor Window

Post by ohnow »

bump :)
Cubase 8.5 Pro, Groove Agent 4 SE, EZDrummer 2, UR44, Focal 65's, Roland TD-50 V-drums, Akai MPK Mini

Main Machine:
Studiocat Platinum Laptop, Win 10 Pro 64 bit v. 1790 build 16299.125, Sky/Kaby Lake Intel Core i7-7700K @4.20GHz, 32GB DDR4/2400 (2x16) RAM, NVIDIA GeForce GTX 1060, 500GB SSD Programs Drive, M.2 SSD: 250GB Projects drive, 500GB SSD Samples Drive

Backup Machine:
Dell Alienware 15 2016, Win 10 Home 64 bit v.1709 build 16299.248, INtel i7-6820HK @2.70Ghz, 32GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 1070, 1TB Programs Drive, 1TB Projects/Samples Drive

External Devices:
WD MyCloud 4TB NAS (Wireless), WD MyBook 4TB (plugged into NAS), Seagate SRD0NF2 4TB, Seagate SRD00F2 2TB, etc.

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 22714
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Can't Lock Project Window to Editor Window

Post by Martin.Jirsak »

Hi,

This feature is available for the Key- and Drum Editors only.
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

ohnow
New Member
Posts: 29
Joined: Thu Jan 28, 2016 7:33 pm
Contact:

Re: Can't Lock Project Window to Editor Window

Post by ohnow »

Thanks a bunch Martin, that was driving me crazy!
Cubase 8.5 Pro, Groove Agent 4 SE, EZDrummer 2, UR44, Focal 65's, Roland TD-50 V-drums, Akai MPK Mini

Main Machine:
Studiocat Platinum Laptop, Win 10 Pro 64 bit v. 1790 build 16299.125, Sky/Kaby Lake Intel Core i7-7700K @4.20GHz, 32GB DDR4/2400 (2x16) RAM, NVIDIA GeForce GTX 1060, 500GB SSD Programs Drive, M.2 SSD: 250GB Projects drive, 500GB SSD Samples Drive

Backup Machine:
Dell Alienware 15 2016, Win 10 Home 64 bit v.1709 build 16299.248, INtel i7-6820HK @2.70Ghz, 32GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 1070, 1TB Programs Drive, 1TB Projects/Samples Drive

External Devices:
WD MyCloud 4TB NAS (Wireless), WD MyBook 4TB (plugged into NAS), Seagate SRD0NF2 4TB, Seagate SRD00F2 2TB, etc.

ohnow
New Member
Posts: 29
Joined: Thu Jan 28, 2016 7:33 pm
Contact:

Re: Can't Lock Project Window to Editor Window

Post by ohnow »

Update: I learned by accident the window lock icon does appear if an audio event is selected and a user chooses Audio-Hitpoints-Create Slices. It doesn't seem to appear any other time. The manual, page 73 says "You can link cursors and zoom factors of the project zone and the Key Editor, Drum Editor, and the Audio Part Editor in the lower zone. Link Project and Lower Zone Editor Cursors is not available in the Sample Editor.". So it seems it was intended for the window lock function to work in the Audio Editor?
Cubase 8.5 Pro, Groove Agent 4 SE, EZDrummer 2, UR44, Focal 65's, Roland TD-50 V-drums, Akai MPK Mini

Main Machine:
Studiocat Platinum Laptop, Win 10 Pro 64 bit v. 1790 build 16299.125, Sky/Kaby Lake Intel Core i7-7700K @4.20GHz, 32GB DDR4/2400 (2x16) RAM, NVIDIA GeForce GTX 1060, 500GB SSD Programs Drive, M.2 SSD: 250GB Projects drive, 500GB SSD Samples Drive

Backup Machine:
Dell Alienware 15 2016, Win 10 Home 64 bit v.1709 build 16299.248, INtel i7-6820HK @2.70Ghz, 32GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 1070, 1TB Programs Drive, 1TB Projects/Samples Drive

External Devices:
WD MyCloud 4TB NAS (Wireless), WD MyBook 4TB (plugged into NAS), Seagate SRD0NF2 4TB, Seagate SRD00F2 2TB, etc.

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 22714
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Can't Lock Project Window to Editor Window

Post by Martin.Jirsak »

Hi,

Audio Part Editor Is a different editor than Sample Editor (Audio Events editor).
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: James K, jusitnromano and 6 guests