Focusrite Stops When Computer Idle

Find topics on computers, studios and music-related hardware.
Post Reply
gavinian
New Member
Posts: 18
Joined: Sat Aug 30, 2014 11:45 pm
Contact:

Focusrite Stops When Computer Idle

Post by gavinian »

I just had MB and CPU replaced a few weeks ago. No reinstall was needed and everything is basically as it was before replacement.. except my Focusrite 4ch USB now stops working if I walk away from the computer for a half hour or more.
It seems to be a Cubase problem because it still works on other pc audio if I don't have Cubase open.
My Steinberg UR22II doesn't do it, just the Focusrite.

Focusrite support has suggested many tweaks, which I have done, but nothing changes.

They thought it might be a Cubase issue, so just asking for suggestions ?
Thanks

User avatar
Glenn
Member
Posts: 408
Joined: Sun Dec 19, 2010 3:51 am
Location: Oslo, Norway
Contact:

Re: Focusrite Stops When Computer Idle

Post by Glenn »

if I got a new MB I would absolutely do a re-install of my system
Cubase 10.5 PRO latest build, Windows 10 PRO 64bit build 2004, RME Hammerfall 96/52, Ryzen 3900x, Asus X-470 Mainboard 32GB ram, Samsung 970 NVME M.2 PRO, 2x UAD-2 Quad, Benchmark DAC-1, Apogee AD16, Millenia 4 HV3D, SSL XLogic Alpha, Universal Audio LA 610, Focusrite ISA428, Avalon AD2022, Brauner Phantom, Shure, Sennheiser EVO series, AKG C414, Electro Voice RE-20, JZ Blackhole and then some

User avatar
Scab Pickens
Senior Member
Posts: 1879
Joined: Thu Dec 16, 2010 7:27 am
Location: Davenport, IA USA
Contact:

Re: Focusrite Stops When Computer Idle

Post by Scab Pickens »

Glenn wrote:
Fri Mar 20, 2020 4:57 am
if I got a new MB I would absolutely do a re-install of my system
Yeah, I would definitely think so. Just asking for trouble. And the amazing thing is … nobody even knows what this mysterious operating system is! :?

Or, for that matter, what is the "Focusrite 4ch USB" ? :roll:
Windows 10 | Cubase Pro 10.5 | WaveLab Elements 8 | Dorico 3 SE | Focusrite Pro 40

Smith1379
New Member
Posts: 1
Joined: Wed Apr 01, 2020 10:15 am
Contact:

Re: Focusrite Stops When Computer Idle

Post by Smith1379 »

Scab Pickens wrote:
Fri Mar 20, 2020 5:08 am
Glenn wrote:
Fri Mar 20, 2020 4:57 am
if I got a new MB I would absolutely do a re-install of my system
Yeah, I would definitely think so. Just asking for trouble. And the amazing thing is … nobody even knows what this mysterious operating system is! :?
mcdvoice login
Or, for that matter, what is the "Focusrite 4ch USB" ? :roll:
ya so true sir ... facing same kind of issues

Post Reply

Return to “Computer/Studio Hardware & Setup”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests