Wavelab 10.0.40 GUI less sluggish with plugins

Post questions and find answers on our latest WaveLab releases here.
Post Reply
tobymusic
New Member
Posts: 9
Joined: Fri Jun 06, 2014 7:18 pm
Contact:

Wavelab 10.0.40 GUI less sluggish with plugins

Post by tobymusic »

Sorry if this is another thread on an already discussed topic, but I couldn't find the previous threads so I started a new one.

I also suffered the problem, that the GUI in Wavelab Pro 10 would almost freeze up as soon as I open a plugin window. The plugins I use are those most common in the industry - Waves, Sonnox (Sony Oxford), Plugin-Alliance, UAD, iZotope, McDSP, IK Multimedia and more. I'm running a 2013 Mac Pro (so it does have a GPU) with 64GB of RAM and Mojave (10.14.6).

I tried the latest version and for me the latest Version (10.0.40) does bring some improvements here. Waves plugins especially seem to work better for me now, which is a great, iZotope also seems to work. I still need more time to find out, if a combination of clip, track and master plugins will affect this.

What still does not work for me are the Sonox plugins (Sony Oxford) and anything McDSP. As soon as I bring the limiter or the EQ up the GUI is back to almost frozen - it gets updated may twice a second then. Is there any hope for these in the future - or any kind of feedback I could send to Sonox? Their plugins are especially useful in mastering.

Post Reply

Return to “WaveLab Pro 10 | WaveLab Elements 10”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests