Undo while recording

For users of legacy Steinberg Nuendo software
Post Reply
Uplift Productions
New Member
Posts: 36
Joined: Wed Apr 13, 2011 10:24 pm
Contact:

Undo while recording

Post by Uplift Productions »

I used to be able to undo while tracking in V4.....(I like to edit and trim while I track).

Is there a way to get the feature back?

Uplift Productions
New Member
Posts: 36
Joined: Wed Apr 13, 2011 10:24 pm
Contact:

Re: Undo while recording

Post by Uplift Productions »

really???? No one?

Uplift Productions
New Member
Posts: 36
Joined: Wed Apr 13, 2011 10:24 pm
Contact:

Re: Undo while recording

Post by Uplift Productions »

115 views and no one wants to help me out.......awesome.

fenderchris
Senior Member
Posts: 1516
Joined: Mon Dec 20, 2010 7:30 pm
Location: Planet Palmer
Contact:

Re: Undo while recording

Post by fenderchris »

Edit / Undo Record, or just delete the part.

I just press Undo on my control surface.
Chris

OS: Windows-10 Pro 64-bit v.2004.
PC: i910th Gen, 64GB ram, SSD drives.
Screens: LG 4K 3440x1440, AG-Neovo 1280x1024 (x2).
Hardware: RME FireFace UFX, MR816CSX (x2), SmartAV Tango-1 + 12-fader expansion, MOTU Midi Express 128, UAD-2 Quad, Lexicon PCM-91, Lexicon MPX-550, TC-Fireworx, Roland V-Drums TD-20X, Nektar Panorama P1.
Software: Nuendo-8.1.10, Wavelab-Elements-9.5, Halion-6, Halion Sonic 3, Cubase iCPro for iPhone and Android (killed by its parents at birth).

Elf
New Member
Posts: 5
Joined: Thu Mar 31, 2011 5:12 am
Contact:

Re: Undo while recording

Post by Elf »

I really miss it too. I do a lot of editing on the fly while recording and this really slows things down.

Uplift Productions
New Member
Posts: 36
Joined: Wed Apr 13, 2011 10:24 pm
Contact:

Re: Undo while recording

Post by Uplift Productions »

fenderchris wrote:Edit / Undo Record, or just delete the part.

I just press Undo on my control surface.
You can't do that while "record enabled" which is what I like doing.

Any MODS that care to comment on this feature that has disappeared?

StudioRay
New Member
Posts: 44
Joined: Wed Mar 23, 2011 11:20 pm
Contact:

Re: Undo while recording

Post by StudioRay »

Sorry I can't offer any help - but I'd like to chime in that this really bothers me as well!
Ray
www.studioray.net


Nuendo 6.04 + NEK, and 5.5.5 and 3.2.1.1153, Wavelab 4, Win 7 64 bit, i7-2600 3.4Ghz, 32Gb Ram, UAD-2, RME Multiface, Motu MTPAV

Uplift Productions
New Member
Posts: 36
Joined: Wed Apr 13, 2011 10:24 pm
Contact:

Re: Undo while recording

Post by Uplift Productions »

Can I get a mod to answer my question??? I want to know when this is going to be fixed.

Uplift Productions
New Member
Posts: 36
Joined: Wed Apr 13, 2011 10:24 pm
Contact:

Re: Undo while recording

Post by Uplift Productions »

will this feature be addressed in a 5.? update?

User avatar
Rotund
Member
Posts: 619
Joined: Fri May 25, 2012 8:37 pm
Contact:

Re: Undo while recording

Post by Rotund »

This bothers me too...not sure what happened there. I like to clean up heads and tails of previous takes while I'm tracking new stuff. Just don't make a mistake or...
Inboard:
Win7Pro 64Bit, i7 3770k, Gigabyte Z77-UHD5, 12gb Corsair (1600Mhz), Nuendo+Nek 6.5, Reaper 4.591, Samplitude Pro X2, Studio One 3.5, CD Architect 5.2, RME Raydat, UAD PCIe Quad+Duo.

Outboard:
Moog Model D (Vintage), Sub 37, Minitaur, Slim Phatty, DSI OB-6 Desktop, Prophet Rev2 8 Voice, Roland Integra 7, SE-02, Korg Prologue 16, Triton Le, Boss Dr. Rhythm DR-55, Sound Gizmo.

User avatar
ffg
Member
Posts: 643
Joined: Fri Dec 17, 2010 6:46 pm
Contact:

Re: Undo while recording

Post by ffg »

Yes, very annoying change to functionality. I'm all for new features, but not if it means we lose old, valued ones.
best wishes

David

I'm going to to let the situation mature...

Nuendo 10.3
Cubase 10.5
MacPro 3.3 6-core OSX 10.12
Macbook Pro OSX 10.14
RME Fireface 802
RME Fireface 800
Audient ID14

User avatar
skillet
Member
Posts: 511
Joined: Mon May 19, 2014 9:55 pm
Contact:

Re: Undo while recording

Post by skillet »

For what it's worth this can only be still when out of record in Cubase 9.5. You can undo punch in and out audio records that you did while playing as long as you came out of record on the track. Pro Tools hosed me a few times when I went into record and I pressed undo and it cleared my last record and it wasn't in the undo cue. I'd imagine Steinberg removed this feature for much the same reason.
macOS 10.14.6 | Mac Pro (Late 2013) | Processor: 3.5 Ghz 6-Core Intel Xeon E5 | Memory: 32 GB 1866 Mhz DDR3 ECC

Cubase 10.5.20 | Nuendo 10.2 | WaveLab Pro 10 | Pro Tools 20.3 | Logic 10.4.8

Audio Interface: Steinberg UR44 | MIDI Interface:MOTU MIDI Timepiece AV; MIDIMan 1x1 | MIDI Keyboard: Alesis QS8.2; Kork Nano Key | Control Surface: MCU (Mackie Control Universal); Korg Nano Kontrol; PreSonus FaderPort; Shuttle Pro 2; CC 121; FD Fader Controller; Softube Console 1

Post Reply

Return to “Older Nuendo versions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests