No audio in 'Preview' in Audio Processing

For users of legacy Steinberg Nuendo software
Post Reply
Ramiah
New Member
Posts: 3
Joined: Thu Dec 16, 2010 6:02 am
Contact:

No audio in 'Preview' in Audio Processing

Post by Ramiah » Sun Apr 01, 2012 8:33 pm

While applying EQ, I am unable to hear audio when I click on the Preview button, while the audio is heard while playback etc. I am connecting to an RME Fireface 800 through the Mac Mini Server 2011 Firewire 800 port and am running Nuendo 5.5.2.359 on OSX Lion 10.7.3!
Ramiah

User avatar
Domilik
Member
Posts: 413
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:58 am
Contact:

Re: No audio in 'Preview' in Audio Processing

Post by Domilik » Sun Apr 01, 2012 8:45 pm

Can you hear audio in media-bay? Can you hear audio when listen to a clip via listen-tool (9)?
If not, check the volume-fader in media-bay, then check control-room-settings.
Nuendo 7 | Win7 x64, Intel i7 6700k, Asus Z170-A | RME Fireface 802 | RME Babyface | Focusrite Saffire Pro 40 | Yamaha 01v96i | JBL LSR4328 | Tannoy Revial 6 | Avid S3 | Mackie Control Universal | X-Keys Joystick | BCR 2000 | Novation Nocturn | Pro Tools 12 HD

Ramiah
New Member
Posts: 3
Joined: Thu Dec 16, 2010 6:02 am
Contact:

Re: No audio in 'Preview' in Audio Processing

Post by Ramiah » Mon Apr 02, 2012 2:38 am

Domillk

Thank you for your immediate response. I confess i am a total beginner. I opened Media Bay. I do no see the file in question after a search. Thus I do not know what to play where in the Media Bay! I know where the file is. I am able to play it in the folder called Audio where the NPR and the original files are located. However, when I open the file in Nuendo, apply the plug-in GEC-10 Eq, I am unable to hear the sound when I hit the preview, though there is channel volume indication!
Ramiah

User avatar
MattiasNYC
Grand Senior Member
Posts: 3615
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:27 am
Contact:

Re: No audio in 'Preview' in Audio Processing

Post by MattiasNYC » Mon Apr 02, 2012 3:07 am

Are you perhaps not monitoring correctly when previewing?

Check the manual on "control room preferences" and "Use Phones Channel as Preview Channel".....

Just a thought...
Nuendo 7.1.4 / Lynx TWO-B / Windows 10 Pro 64-bit / Ryzen 1700 3.7GHz (oc) / 16GB Corsair Vengeance DDR4@3200MHz / Nvidia GTX 660 / ASUS x370-A mobo/ 500GB WD Blue system drive / Crucial BX100 250GB SSD media / spinners for library/backup ::::: iZotope RX / Phoenixverb Surround / DaVinci Resolve / Faderport / Applied Acoustics UltraAnalog / my pet pony Frank

Ramiah
New Member
Posts: 3
Joined: Thu Dec 16, 2010 6:02 am
Contact:

Re: No audio in 'Preview' in Audio Processing

Post by Ramiah » Mon Apr 02, 2012 3:57 am

Domillk and Lydiot

Thank you both for your suggestions. I figured it out. I chose VST Connections under 'Devices'. Then, after making choices for 'Input' and 'Output', I selected the required outputs of my system under 'Studio'. Now I am able to hear the Preview of the Plug-in EQ GEC-10!

Thank you both once again!

I am unable to search for this file under Media Bay and play it as suggested by Domillk! How do I add the folder where the file is in the Media Bay?

Ramiah
Ramiah

User avatar
MattiasNYC
Grand Senior Member
Posts: 3615
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:27 am
Contact:

Re: No audio in 'Preview' in Audio Processing

Post by MattiasNYC » Mon Apr 02, 2012 4:11 am

Look for "Define Locations section" in the manual.
Nuendo 7.1.4 / Lynx TWO-B / Windows 10 Pro 64-bit / Ryzen 1700 3.7GHz (oc) / 16GB Corsair Vengeance DDR4@3200MHz / Nvidia GTX 660 / ASUS x370-A mobo/ 500GB WD Blue system drive / Crucial BX100 250GB SSD media / spinners for library/backup ::::: iZotope RX / Phoenixverb Surround / DaVinci Resolve / Faderport / Applied Acoustics UltraAnalog / my pet pony Frank

Post Reply

Return to “Older Nuendo versions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests