How to route audio back to mixer?

For users of legacy Steinberg Cubase software
Post Reply
xxxNikRyan
New Member
Posts: 2
Joined: Mon Aug 27, 2012 10:45 pm
Contact:

How to route audio back to mixer?

Post by xxxNikRyan »

I'm using the Presonus StudioLive 16.0.2 with Cubase Elements 6. Im wondering how to set up the VST Connections in order to route the recorded audio back to my studiolive so I can add compression, EQ, etc after the fact. Any advice helps!

thinkingcap
Grand Senior Member
Posts: 6459
Joined: Tue Dec 21, 2010 3:27 pm

Re: How to route audio back to mixer?

Post by thinkingcap »

xxxNikRyan wrote:I'm using the Presonus StudioLive 16.0.2 with Cubase Elements 6. Im wondering how to set up the VST Connections in order to route the recorded audio back to my studiolive so I can add compression, EQ, etc after the fact. Any advice helps!
As explained in the Cubase manual. VST Connections create Cubase output busses, which should at the same time be inputs on the Presonus.
Cubase 5.1.1 (32bit) | Win 7 Pro x64 SP1 | RME Fireface UFX | RME Fireface 800 | Cubase Essential 5 | Win 7 Home Premium x64
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I just took off my thinkingcap, it got filled up with too much crap...

xxxNikRyan
New Member
Posts: 2
Joined: Mon Aug 27, 2012 10:45 pm
Contact:

Re: How to route audio back to mixer?

Post by xxxNikRyan »

I actually just figured it out. Thanks anyway! Stuck with another question/problem. How do I get the freshly EQ and compressed track BACK to the DAW where it'll stay how I tweaked it?

thinkingcap
Grand Senior Member
Posts: 6459
Joined: Tue Dec 21, 2010 3:27 pm

Re: How to route audio back to mixer?

Post by thinkingcap »

xxxNikRyan wrote:I actually just figured it out. Thanks anyway! Stuck with another question/problem. How do I get the freshly EQ and compressed track BACK to the DAW where it'll stay how I tweaked it?
Probably the same way you get any other signal from your mixer to Cubase. I´d recommend Reading the mixer´s manual. I won´t do it for you...
Cubase 5.1.1 (32bit) | Win 7 Pro x64 SP1 | RME Fireface UFX | RME Fireface 800 | Cubase Essential 5 | Win 7 Home Premium x64
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I just took off my thinkingcap, it got filled up with too much crap...

Post Reply

Return to “Older Cubase versions”

Who is online

Users browsing this forum: Dailo Diazgranados and 4 guests