PSR S950

For users of legacy Steinberg Cubase software
Post Reply
zizzer
New Member
Posts: 5
Joined: Fri Oct 26, 2012 4:37 pm
Contact:

PSR S950

Post by zizzer » Fri Oct 26, 2012 4:47 pm

Hi everyone,

I am new on this forum and also in Cubase. I just work a few moths with it, and I love it! I have Cubase 6.5 and untill today also I worked with my Yamaha PSR S900 as an external instrument. But today I bought the Yamaha PSR S950 and I wanted to connect it to Cubase. Normally I could find my external instrument in the list of the Midi Device Manager. But the PSR S 950 is not in that list. I think because it is relatively new. My question is: Does anyone know how I can connect my new keyboard to Cubase? I searched the forum but couldn't find an answer.
Thanks in advance!

User avatar
JMCecil
Grand Senior Member
Posts: 3621
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:03 pm
Contact:

Re: PSR S950

Post by JMCecil » Fri Oct 26, 2012 4:59 pm

This probably isn't a huge help but just get some basics straight ..

You don't have to connect your keyboard as a MIDI device to use it with Cubase. You can still control it directly on the MIDI track by just selecting the correct MIDI port. The down side is you don't see the patch names in the and control names. But, you can still control them from the MIDI track, from the CC line.

However, I don't know if anyone has made a device map for the 950.
cpu:i7 6950x - RAM:128gb - OS:Win 10 - Interfaces:Lynx Aurora, Komplete Audio 6 - MIDI:Midisport 4x4, Quadra Thru
Steiny Suff: CMC:FD,CH,TP,QC,PD | Wavelab 9 | Cubase VST-32->9 | H5, GA4, HSO, Padshop Pro, Cubasis, iC Pro

zizzer
New Member
Posts: 5
Joined: Fri Oct 26, 2012 4:37 pm
Contact:

Re: PSR S950

Post by zizzer » Fri Oct 26, 2012 5:44 pm

Hi JMCecil,

Thanks for your quick reply. I'm not sure if I fully understand what you mean, but I will read it a few times and try it!

User avatar
JMCecil
Grand Senior Member
Posts: 3621
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:03 pm
Contact:

Re: PSR S950

Post by JMCecil » Fri Oct 26, 2012 10:24 pm

When you add a MIDI track, you can select a MIDI input and MIDI output + Channel. That track will control your keyboard. You don't need to select your keyboard as a MIDI Device.

The MIDI devices are just a convenience. To be honest I think they have become more of a nuisance. But, that's my opinion.
cpu:i7 6950x - RAM:128gb - OS:Win 10 - Interfaces:Lynx Aurora, Komplete Audio 6 - MIDI:Midisport 4x4, Quadra Thru
Steiny Suff: CMC:FD,CH,TP,QC,PD | Wavelab 9 | Cubase VST-32->9 | H5, GA4, HSO, Padshop Pro, Cubasis, iC Pro

User avatar
Strophoid
Grand Senior Member
Posts: 4648
Joined: Sun Dec 26, 2010 2:56 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: PSR S950

Post by Strophoid » Sat Oct 27, 2012 11:33 am

Indeed, I never bothered setting my MO6 up as external instrument. Setting up the midi IO on a midi track is easy enough for me :)
Software: Steinberg Cubase Pro 8 64-bit.
Hardware: Intel i5 6600, 16Gb DDR3, Win7 64-bit
Mackie Onyx 1620i - Steinberg Midex 8 - Steinberg CC121.

My humble contributions to what could be considered music.

zizzer
New Member
Posts: 5
Joined: Fri Oct 26, 2012 4:37 pm
Contact:

Re: PSR S950

Post by zizzer » Thu Nov 15, 2012 3:57 pm

I figured it out and it works,thanks for the replies!

Post Reply

Return to “Older Cubase versions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests