Odd Performance meter reading?

For users of legacy Steinberg Cubase software
Post Reply
Lord Havelock
New Member
Posts: 13
Joined: Tue Jun 07, 2011 10:12 am
Contact:

Odd Performance meter reading?

Post by Lord Havelock » Fri Dec 07, 2012 12:48 pm

With only one track in a project my performance meter gives an 'average load' reading of about 95%. That can't be right surely! I have a great machine (sorry, not updated that stuff - will do asap).
Any ideas? I can't seem to find anything on this in the manual.
Thanks
Haverlockman

User avatar
The dman
Member
Posts: 366
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:13 pm
Contact:

Re: Odd Performance meter reading?

Post by The dman » Fri Dec 07, 2012 12:52 pm

I've been running a lot of different projects and that happened to me once. The asio meter shot up to about 95% and wouldn't move and I had to force close C7.
Cubase 8.5.15 x64 Windows 10 Home
ASUS P8Z68-V GEN3/ i72600k / G.SKILL Ripjaw (4 x 4GB)/SeaSonic X750 Gold PSU/ RME HDSP 9652 / UAD2Quad// Alphatrack/ Alesis HD24XR

http://www.woodstockschoolofmusic.com/

http://www.davedaltonmusic.com

Lord Havelock
New Member
Posts: 13
Joined: Tue Jun 07, 2011 10:12 am
Contact:

Re: Odd Performance meter reading?

Post by Lord Havelock » Fri Dec 07, 2012 1:22 pm

This isn't he asio meter. The new performance meter gives three scales:
- average load (which in my case is at about 95% - see image)
- real-time peak
- disk

I've shut down and restarted and it sits at the same level. And as you cans see, there is a red strip at the right indicating a problem. If I click on this it goes away.

Any ideas?

Thanks for input so far. Can someone else try this?

Cheers

PS. I've uploaded an image on a word doc to show what I mean.

Lord Havelock
New Member
Posts: 13
Joined: Tue Jun 07, 2011 10:12 am
Contact:

Re: Odd Performance meter reading?

Post by Lord Havelock » Fri Dec 07, 2012 1:23 pm

Oh! No doc. Sorry, I haven't worked posting stuff out yet.
Thanks

User avatar
The dman
Member
Posts: 366
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:13 pm
Contact:

Re: Odd Performance meter reading?

Post by The dman » Fri Dec 07, 2012 1:29 pm

The performance meter and the asio meter are the same. I've seen the red stripe too and will check it out later
Cubase 8.5.15 x64 Windows 10 Home
ASUS P8Z68-V GEN3/ i72600k / G.SKILL Ripjaw (4 x 4GB)/SeaSonic X750 Gold PSU/ RME HDSP 9652 / UAD2Quad// Alphatrack/ Alesis HD24XR

http://www.woodstockschoolofmusic.com/

http://www.davedaltonmusic.com

Lord Havelock
New Member
Posts: 13
Joined: Tue Jun 07, 2011 10:12 am
Contact:

Re: Odd Performance meter reading?

Post by Lord Havelock » Fri Dec 07, 2012 4:34 pm

Thanks dman. Look forward to your views on this.

Post Reply

Return to “Older Cubase versions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests