no signal from lanes using midi New/Stacked

For users of legacy Steinberg Cubase software
Post Reply
DaveBest
New Member
Posts: 6
Joined: Thu May 30, 2013 5:15 am
Contact:

no signal from lanes using midi New/Stacked

Post by DaveBest » Thu May 30, 2013 5:33 am

Hi folks,

Running 6.5 on Windows 7.
When I load an instrument and record using midi New Parts/Stacked and loop, the new lanes with midi data are created,
but only the last lane created will play sounds.
If i show lanes and select another lane, nothing sounds. If i delete the last lane, nothing sounds.
If I create tracks from lanes, same issue.
I've tried with trillian, retrologue, ect. no luck

When I do the same thing with halion sonic and load drums, it works great.

Any suggestions are appreciated !

thx,
Dave

DaveBest
New Member
Posts: 6
Joined: Thu May 30, 2013 5:15 am
Contact:

Re: no signal from lanes using midi New/Stacked

Post by DaveBest » Sat Jun 01, 2013 8:05 am

A little more detail:
When I loop record midi with New Parts/Mixed Stack(no mute) , I can hear all the lanes, and can solo any of them.
With New Parts/Stacked I can only hear the last lane recorded.
Does anyone else have this issue, or does this work as advertised?
I must be missing something obvious.

Dave

User avatar
jaslan
Grand Senior Member
Posts: 3323
Joined: Fri Jan 21, 2011 11:42 pm
Contact:

Re: no signal from lanes using midi New/Stacked

Post by jaslan » Sat Jun 01, 2013 2:30 pm

This is the standard behavior for New Lanes loop recording. It mutes the old parts (hence the "no mute" option).
Use the mute tool (the X) to unmute them. The mute/unmute attribute is carried with the part anywhere you move it.
HTH
J.L.
Cubase Pro 10. Core-i7 7700HQ, 16GB RAM, Windows 10. UR44. M-Audio Axiom Pro 61. Fishman TriplePlay. Komplete 11 Ultimate. Jamstix 4. Absolute VST3. 418 Carrier Landings.
SoundCloud

DaveBest
New Member
Posts: 6
Joined: Thu May 30, 2013 5:15 am
Contact:

Re: no signal from lanes using midi New/Stacked

Post by DaveBest » Fri Jun 07, 2013 12:54 am

D'oh ! Thanks Jaslan.

Post Reply

Return to “Older Cubase versions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests