VriAudio Sound issue

For users of legacy Steinberg Cubase software
Post Reply
BuckW
New Member
Posts: 44
Joined: Wed Jan 02, 2013 5:39 pm
Contact:

VriAudio Sound issue

Post by BuckW » Thu Sep 19, 2013 10:32 pm

I can no long listen to my segments when trying to make changes to my vocals. The small speaker is checked on the top left hand corner. When the curser is shown I should be able to left click on that segment and hear sound. Use use a Mac.

Buck
Cubase 9.0.20
Mac Pro (new), 32GB ram, 6 core, 1TB internal SSD
MacBook Pro, 8GB ram, 750GB internal
Audio interface: MR816x

thinkingcap
Grand Senior Member
Posts: 6459
Joined: Tue Dec 21, 2010 3:27 pm

Re: VriAudio Sound issue

Post by thinkingcap » Fri Sep 20, 2013 12:28 am

BuckW wrote:When the curser is shown I should be able to left click on that segment and hear sound.
If you have your setting configured correctly - yes...
Plenty of posts with solution on the topic on the forums here
Cubase 5.1.1 (32bit) | Win 7 Pro x64 SP1 | RME Fireface UFX | RME Fireface 800 | Cubase Essential 5 | Win 7 Home Premium x64
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I just took off my thinkingcap, it got filled up with too much crap...

Puma0382
Senior Member
Posts: 1793
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:11 pm
Contact:

Re: VriAudio Sound issue

Post by Puma0382 » Fri Sep 20, 2013 8:47 am

BuckW wrote:I can no long listen to my segments when trying to make changes to my vocals. The small speaker is checked on the top left hand corner. When the curser is shown I should be able to left click on that segment and hear sound. Use use a Mac.

Buck
Check your routing/connections in VSTConnections dialog; particularly with regard to Studio and Audition paths. As thinkingcap has indicated, I've seen other threads on this topic, that go in to more detail if you need further help.

BTW - I have it all working fine here, just as you want it to... ;-)

Good luck..!
System 1:- Win10 64bit, Gigabyte H81M m/board, Intel i7 4790 3.6Ghz, 16Gb RAM, NVIDIA GTX 750 Ti, 2 x 22" HD monitors; Steinberg UR44; Cubase Pro v10.5, WaveLab Pro v10, Studio One v4.5.4, Addictive Drums 2, Komplete 12, StylusRMX

System 2:- Win10 32bit, Q6600 2.4 Ghz, 4Gb RAM, NVIDIA GeForce 8400 GS, Delta 1010LT; Cubase Pro v8.0.40, WaveLab Pro v9.1.0, Komplete10, StylusRMX

BuckW
New Member
Posts: 44
Joined: Wed Jan 02, 2013 5:39 pm
Contact:

Re: VriAudio Sound issue

Post by BuckW » Fri Sep 20, 2013 11:17 pm

Still can't figure it out. I've looked for the threads and can't find them. I can hear my vocals, can solo them when listening in song mode, can change the pitch, just can heaer them when clicking on them.

Buck
Cubase 9.0.20
Mac Pro (new), 32GB ram, 6 core, 1TB internal SSD
MacBook Pro, 8GB ram, 750GB internal
Audio interface: MR816x

thinkingcap
Grand Senior Member
Posts: 6459
Joined: Tue Dec 21, 2010 3:27 pm

Re: VriAudio Sound issue

Post by thinkingcap » Sat Sep 21, 2013 9:13 am

If you have the control room enabled, make sure, it is connected correctly, and the preview is not routed to the phones channel (preferences). If you don´t use control room - disable it
Cubase 5.1.1 (32bit) | Win 7 Pro x64 SP1 | RME Fireface UFX | RME Fireface 800 | Cubase Essential 5 | Win 7 Home Premium x64
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I just took off my thinkingcap, it got filled up with too much crap...

BuckW
New Member
Posts: 44
Joined: Wed Jan 02, 2013 5:39 pm
Contact:

Re: VriAudio Sound issue

Post by BuckW » Sat Sep 21, 2013 5:48 pm

Disabled control room and it works fine. Started using control room recently. I've had problems getting Cues to work. I have Cubase 7 and an MR816x. I'll need to do some experimenting. Not sure how to output the cues. I have a one room operation so control room is necessary but has feature I can use.
Cubase 9.0.20
Mac Pro (new), 32GB ram, 6 core, 1TB internal SSD
MacBook Pro, 8GB ram, 750GB internal
Audio interface: MR816x

BuckW
New Member
Posts: 44
Joined: Wed Jan 02, 2013 5:39 pm
Contact:

Re: VriAudio Sound issue

Post by BuckW » Sat Sep 21, 2013 5:49 pm

Oh, thanks thinkingcap.
Cubase 9.0.20
Mac Pro (new), 32GB ram, 6 core, 1TB internal SSD
MacBook Pro, 8GB ram, 750GB internal
Audio interface: MR816x

Post Reply

Return to “Older Cubase versions”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 9 guests