[BIG PROBLEM] Lost some group and fx settings...

For users of legacy Steinberg Cubase software
Post Reply
User avatar
Sonik
Member
Posts: 994
Joined: Wed Dec 15, 2010 10:34 pm
Contact:

[BIG PROBLEM] Lost some group and fx settings...

Post by Sonik » Fri Mar 04, 2011 5:02 am

I opened a project, that I began recording on C5.5 and then edited on C6, and all the group tracks settings are lost.
All the plugs disappeared.
My luck is that I've another backup from 10 minutes after that file...
But now I'm scared... Brrr :?
Last edited by Sonik on Thu Mar 24, 2011 5:11 am, edited 2 times in total.
MacPro 8 core 16gb HD 5770 10.11.6|Cubase Pro 10.0.30|Wavelab 9.5|Studio One 4.5|Protools 12.4|Logic X|Apollo Quad|4xUAD-2 (14 core)
Manley Massive Passive|Thermionic Phoenix Mastering Plus|Maselec MLA-2|API 2500|Avalon 737sp|Summit TLA-100A|Distressor EL8-X|Apogee Symphony||Euphonix McMix x2|Dangerous Music 2 Bus LT|ATC SCM20 ASL Pro|Amphion One18|
Halion Sonic 3|Komplete10|Stylus RMX|Trilian|Omnisphere 2.6|VSL Strings|EW Pianos|ReFx Nexus 2|AirMusicTech|Sylenth|Predator|Kick 2|Serum
UAD|Waves|Soundtoys|Melodyne|Softube|Brainworx|PluginAlliance|Fabfilter|

Guest

Re: Lost some group settings...

Post by Guest » Fri Mar 04, 2011 7:55 am

Pity their ain't track presets for groups.

Guest

Re: Lost some group settings...

Post by Guest » Fri Mar 04, 2011 4:08 pm

I (personally) don't think it's a bug, but more Steinberg have likely built in support for Track Presets on Group (busses) Tracks.

User avatar
Sonik
Member
Posts: 994
Joined: Wed Dec 15, 2010 10:34 pm
Contact:

Re: Lost some group settings...

Post by Sonik » Fri Mar 04, 2011 5:47 pm

Brains wrote:I (personally) don't think it's a bug, but more Steinberg have likely built in support for Track Presets on Group (busses) Tracks.

Well if you did a mixing with many plug-ins and rountings and then next day you open it and the plugs disappeared and the routings are gone.
That is what? Black magic??
MacPro 8 core 16gb HD 5770 10.11.6|Cubase Pro 10.0.30|Wavelab 9.5|Studio One 4.5|Protools 12.4|Logic X|Apollo Quad|4xUAD-2 (14 core)
Manley Massive Passive|Thermionic Phoenix Mastering Plus|Maselec MLA-2|API 2500|Avalon 737sp|Summit TLA-100A|Distressor EL8-X|Apogee Symphony||Euphonix McMix x2|Dangerous Music 2 Bus LT|ATC SCM20 ASL Pro|Amphion One18|
Halion Sonic 3|Komplete10|Stylus RMX|Trilian|Omnisphere 2.6|VSL Strings|EW Pianos|ReFx Nexus 2|AirMusicTech|Sylenth|Predator|Kick 2|Serum
UAD|Waves|Soundtoys|Melodyne|Softube|Brainworx|PluginAlliance|Fabfilter|

User avatar
Sonik
Member
Posts: 994
Joined: Wed Dec 15, 2010 10:34 pm
Contact:

Re: Lost some group settings...

Post by Sonik » Fri Mar 04, 2011 5:48 pm

I had this issue sometimes on C5, before C5.5 on OSX too...
And then in C5.5. they corrected it.
MacPro 8 core 16gb HD 5770 10.11.6|Cubase Pro 10.0.30|Wavelab 9.5|Studio One 4.5|Protools 12.4|Logic X|Apollo Quad|4xUAD-2 (14 core)
Manley Massive Passive|Thermionic Phoenix Mastering Plus|Maselec MLA-2|API 2500|Avalon 737sp|Summit TLA-100A|Distressor EL8-X|Apogee Symphony||Euphonix McMix x2|Dangerous Music 2 Bus LT|ATC SCM20 ASL Pro|Amphion One18|
Halion Sonic 3|Komplete10|Stylus RMX|Trilian|Omnisphere 2.6|VSL Strings|EW Pianos|ReFx Nexus 2|AirMusicTech|Sylenth|Predator|Kick 2|Serum
UAD|Waves|Soundtoys|Melodyne|Softube|Brainworx|PluginAlliance|Fabfilter|

feralchild
New Member
Posts: 2
Joined: Fri Mar 04, 2011 6:02 pm
Contact:

Re: Lost some group settings...

Post by feralchild » Fri Mar 04, 2011 6:10 pm

yea I just got Cubase 6 as well and no sound was come out as i looked i noticed nothing was getting to the group busses after a bit of messing around i noticed if I unassigine the busses the re assigne them the Group pan would change to na new look and the sound was back and working. I think this is just a change in the new cubase 6.

User avatar
Sonik
Member
Posts: 994
Joined: Wed Dec 15, 2010 10:34 pm
Contact:

Re: Lost some group settings...

Post by Sonik » Fri Mar 04, 2011 6:38 pm

Later I can send the project without the audio files to Steinberg.
MacPro 8 core 16gb HD 5770 10.11.6|Cubase Pro 10.0.30|Wavelab 9.5|Studio One 4.5|Protools 12.4|Logic X|Apollo Quad|4xUAD-2 (14 core)
Manley Massive Passive|Thermionic Phoenix Mastering Plus|Maselec MLA-2|API 2500|Avalon 737sp|Summit TLA-100A|Distressor EL8-X|Apogee Symphony||Euphonix McMix x2|Dangerous Music 2 Bus LT|ATC SCM20 ASL Pro|Amphion One18|
Halion Sonic 3|Komplete10|Stylus RMX|Trilian|Omnisphere 2.6|VSL Strings|EW Pianos|ReFx Nexus 2|AirMusicTech|Sylenth|Predator|Kick 2|Serum
UAD|Waves|Soundtoys|Melodyne|Softube|Brainworx|PluginAlliance|Fabfilter|

User avatar
Sonik
Member
Posts: 994
Joined: Wed Dec 15, 2010 10:34 pm
Contact:

Re: Lost some group settings...

Post by Sonik » Fri Mar 04, 2011 11:32 pm

I had another project that change the FX. Plugs and panning disappeared...
Last edited by Sonik on Fri Mar 04, 2011 11:33 pm, edited 1 time in total.
MacPro 8 core 16gb HD 5770 10.11.6|Cubase Pro 10.0.30|Wavelab 9.5|Studio One 4.5|Protools 12.4|Logic X|Apollo Quad|4xUAD-2 (14 core)
Manley Massive Passive|Thermionic Phoenix Mastering Plus|Maselec MLA-2|API 2500|Avalon 737sp|Summit TLA-100A|Distressor EL8-X|Apogee Symphony||Euphonix McMix x2|Dangerous Music 2 Bus LT|ATC SCM20 ASL Pro|Amphion One18|
Halion Sonic 3|Komplete10|Stylus RMX|Trilian|Omnisphere 2.6|VSL Strings|EW Pianos|ReFx Nexus 2|AirMusicTech|Sylenth|Predator|Kick 2|Serum
UAD|Waves|Soundtoys|Melodyne|Softube|Brainworx|PluginAlliance|Fabfilter|

User avatar
Sonik
Member
Posts: 994
Joined: Wed Dec 15, 2010 10:34 pm
Contact:

Re: Lost some group settings...

Post by Sonik » Fri Mar 04, 2011 11:32 pm

Now I'm going to use C5.5 again...
MacPro 8 core 16gb HD 5770 10.11.6|Cubase Pro 10.0.30|Wavelab 9.5|Studio One 4.5|Protools 12.4|Logic X|Apollo Quad|4xUAD-2 (14 core)
Manley Massive Passive|Thermionic Phoenix Mastering Plus|Maselec MLA-2|API 2500|Avalon 737sp|Summit TLA-100A|Distressor EL8-X|Apogee Symphony||Euphonix McMix x2|Dangerous Music 2 Bus LT|ATC SCM20 ASL Pro|Amphion One18|
Halion Sonic 3|Komplete10|Stylus RMX|Trilian|Omnisphere 2.6|VSL Strings|EW Pianos|ReFx Nexus 2|AirMusicTech|Sylenth|Predator|Kick 2|Serum
UAD|Waves|Soundtoys|Melodyne|Softube|Brainworx|PluginAlliance|Fabfilter|

Guest

Re: Lost some group settings...

Post by Guest » Sun Mar 06, 2011 4:31 pm

Sonik wrote:
Brains wrote:I (personally) don't think it's a bug, but more Steinberg have likely built in support for Track Presets on Group (busses) Tracks.

Well if you did a mixing with many plug-ins and rountings and then next day you open it and the plugs disappeared and the routings are gone.
That is what? Black magic??
Disable your plugs before exit.

User avatar
Sonik
Member
Posts: 994
Joined: Wed Dec 15, 2010 10:34 pm
Contact:

Re: Lost some group settings...

Post by Sonik » Thu Mar 10, 2011 8:50 pm

What's the email to send the problematic project to Steinberg?
MacPro 8 core 16gb HD 5770 10.11.6|Cubase Pro 10.0.30|Wavelab 9.5|Studio One 4.5|Protools 12.4|Logic X|Apollo Quad|4xUAD-2 (14 core)
Manley Massive Passive|Thermionic Phoenix Mastering Plus|Maselec MLA-2|API 2500|Avalon 737sp|Summit TLA-100A|Distressor EL8-X|Apogee Symphony||Euphonix McMix x2|Dangerous Music 2 Bus LT|ATC SCM20 ASL Pro|Amphion One18|
Halion Sonic 3|Komplete10|Stylus RMX|Trilian|Omnisphere 2.6|VSL Strings|EW Pianos|ReFx Nexus 2|AirMusicTech|Sylenth|Predator|Kick 2|Serum
UAD|Waves|Soundtoys|Melodyne|Softube|Brainworx|PluginAlliance|Fabfilter|

Guest

Re: Lost some group settings...

Post by Guest » Thu Mar 10, 2011 9:09 pm

info at steinberg dot de

User avatar
Sonik
Member
Posts: 994
Joined: Wed Dec 15, 2010 10:34 pm
Contact:

Re: Lost some group and fx settings...

Post by Sonik » Wed Mar 16, 2011 5:55 pm

Finally they answered...

Send an email to Steinberg Portugal representative...

Nice one!!! :o

What they can do? Forward my email to them again?
MacPro 8 core 16gb HD 5770 10.11.6|Cubase Pro 10.0.30|Wavelab 9.5|Studio One 4.5|Protools 12.4|Logic X|Apollo Quad|4xUAD-2 (14 core)
Manley Massive Passive|Thermionic Phoenix Mastering Plus|Maselec MLA-2|API 2500|Avalon 737sp|Summit TLA-100A|Distressor EL8-X|Apogee Symphony||Euphonix McMix x2|Dangerous Music 2 Bus LT|ATC SCM20 ASL Pro|Amphion One18|
Halion Sonic 3|Komplete10|Stylus RMX|Trilian|Omnisphere 2.6|VSL Strings|EW Pianos|ReFx Nexus 2|AirMusicTech|Sylenth|Predator|Kick 2|Serum
UAD|Waves|Soundtoys|Melodyne|Softube|Brainworx|PluginAlliance|Fabfilter|

User avatar
Sonik
Member
Posts: 994
Joined: Wed Dec 15, 2010 10:34 pm
Contact:

Re: Lost some group and fx settings...

Post by Sonik » Fri Mar 18, 2011 9:53 pm

Added pic...
Attachments
Captura de ecrã - 2011-03-18, 20.35.56.png
(233.16 KiB) Not downloaded yet
Captura de ecrã - 2011-03-18, 20.35.56 (2).png
(547.11 KiB) Not downloaded yet
MacPro 8 core 16gb HD 5770 10.11.6|Cubase Pro 10.0.30|Wavelab 9.5|Studio One 4.5|Protools 12.4|Logic X|Apollo Quad|4xUAD-2 (14 core)
Manley Massive Passive|Thermionic Phoenix Mastering Plus|Maselec MLA-2|API 2500|Avalon 737sp|Summit TLA-100A|Distressor EL8-X|Apogee Symphony||Euphonix McMix x2|Dangerous Music 2 Bus LT|ATC SCM20 ASL Pro|Amphion One18|
Halion Sonic 3|Komplete10|Stylus RMX|Trilian|Omnisphere 2.6|VSL Strings|EW Pianos|ReFx Nexus 2|AirMusicTech|Sylenth|Predator|Kick 2|Serum
UAD|Waves|Soundtoys|Melodyne|Softube|Brainworx|PluginAlliance|Fabfilter|

User avatar
Sonik
Member
Posts: 994
Joined: Wed Dec 15, 2010 10:34 pm
Contact:

Re: [BIG PROBLEM] Lost some group and fx settings...

Post by Sonik » Thu Mar 24, 2011 5:12 am

Till now I didn't got any reply from any mod or Steinberg...
MacPro 8 core 16gb HD 5770 10.11.6|Cubase Pro 10.0.30|Wavelab 9.5|Studio One 4.5|Protools 12.4|Logic X|Apollo Quad|4xUAD-2 (14 core)
Manley Massive Passive|Thermionic Phoenix Mastering Plus|Maselec MLA-2|API 2500|Avalon 737sp|Summit TLA-100A|Distressor EL8-X|Apogee Symphony||Euphonix McMix x2|Dangerous Music 2 Bus LT|ATC SCM20 ASL Pro|Amphion One18|
Halion Sonic 3|Komplete10|Stylus RMX|Trilian|Omnisphere 2.6|VSL Strings|EW Pianos|ReFx Nexus 2|AirMusicTech|Sylenth|Predator|Kick 2|Serum
UAD|Waves|Soundtoys|Melodyne|Softube|Brainworx|PluginAlliance|Fabfilter|

User avatar
Sonik
Member
Posts: 994
Joined: Wed Dec 15, 2010 10:34 pm
Contact:

Re: [BIG PROBLEM] Lost some group and fx settings...

Post by Sonik » Thu Mar 24, 2011 5:16 am

Today I had the same problem on a song made on C6 on Windows and then when I opened it on Mac and made just some editings, save 3 times with different names and all the 3 files have the same problem:
- it takes more time to open (more than a minute-9
- some groups loose the outputs and plug-ins
- fx's loose the outputs and plug-ins
MacPro 8 core 16gb HD 5770 10.11.6|Cubase Pro 10.0.30|Wavelab 9.5|Studio One 4.5|Protools 12.4|Logic X|Apollo Quad|4xUAD-2 (14 core)
Manley Massive Passive|Thermionic Phoenix Mastering Plus|Maselec MLA-2|API 2500|Avalon 737sp|Summit TLA-100A|Distressor EL8-X|Apogee Symphony||Euphonix McMix x2|Dangerous Music 2 Bus LT|ATC SCM20 ASL Pro|Amphion One18|
Halion Sonic 3|Komplete10|Stylus RMX|Trilian|Omnisphere 2.6|VSL Strings|EW Pianos|ReFx Nexus 2|AirMusicTech|Sylenth|Predator|Kick 2|Serum
UAD|Waves|Soundtoys|Melodyne|Softube|Brainworx|PluginAlliance|Fabfilter|

User avatar
Sonik
Member
Posts: 994
Joined: Wed Dec 15, 2010 10:34 pm
Contact:

Re: [BIG PROBLEM] Lost some group and fx settings...

Post by Sonik » Tue Apr 05, 2011 3:51 pm

I created a new template for C6, just FX's chains, (presuming that would be some problematic issue with my C5 template) and then record a song.
The problem occurs again, when I open the project it takes more time than usual and there's a FX's slot that disappeared... It had Mono Delay at 1/2 and a Studio EQ. The routing for this FX is gone too...
MacPro 8 core 16gb HD 5770 10.11.6|Cubase Pro 10.0.30|Wavelab 9.5|Studio One 4.5|Protools 12.4|Logic X|Apollo Quad|4xUAD-2 (14 core)
Manley Massive Passive|Thermionic Phoenix Mastering Plus|Maselec MLA-2|API 2500|Avalon 737sp|Summit TLA-100A|Distressor EL8-X|Apogee Symphony||Euphonix McMix x2|Dangerous Music 2 Bus LT|ATC SCM20 ASL Pro|Amphion One18|
Halion Sonic 3|Komplete10|Stylus RMX|Trilian|Omnisphere 2.6|VSL Strings|EW Pianos|ReFx Nexus 2|AirMusicTech|Sylenth|Predator|Kick 2|Serum
UAD|Waves|Soundtoys|Melodyne|Softube|Brainworx|PluginAlliance|Fabfilter|

User avatar
Sonik
Member
Posts: 994
Joined: Wed Dec 15, 2010 10:34 pm
Contact:

Re: [BIG PROBLEM] Lost some group and fx settings...

Post by Sonik » Sun Apr 17, 2011 11:02 pm

Another songs with the same problems!!!
After mixing, I had to redo something and when I open a song, it took many time to open it, then some fx's disappeared and the other's change their positions on the channels, for example, reverbs became delays...
Brrrrr :evil:
MacPro 8 core 16gb HD 5770 10.11.6|Cubase Pro 10.0.30|Wavelab 9.5|Studio One 4.5|Protools 12.4|Logic X|Apollo Quad|4xUAD-2 (14 core)
Manley Massive Passive|Thermionic Phoenix Mastering Plus|Maselec MLA-2|API 2500|Avalon 737sp|Summit TLA-100A|Distressor EL8-X|Apogee Symphony||Euphonix McMix x2|Dangerous Music 2 Bus LT|ATC SCM20 ASL Pro|Amphion One18|
Halion Sonic 3|Komplete10|Stylus RMX|Trilian|Omnisphere 2.6|VSL Strings|EW Pianos|ReFx Nexus 2|AirMusicTech|Sylenth|Predator|Kick 2|Serum
UAD|Waves|Soundtoys|Melodyne|Softube|Brainworx|PluginAlliance|Fabfilter|

User avatar
Sonik
Member
Posts: 994
Joined: Wed Dec 15, 2010 10:34 pm
Contact:

Re: [BIG PROBLEM] Lost some group and fx settings...

Post by Sonik » Sun Apr 17, 2011 11:18 pm

I tried open it with C5, and the same problems...
MacPro 8 core 16gb HD 5770 10.11.6|Cubase Pro 10.0.30|Wavelab 9.5|Studio One 4.5|Protools 12.4|Logic X|Apollo Quad|4xUAD-2 (14 core)
Manley Massive Passive|Thermionic Phoenix Mastering Plus|Maselec MLA-2|API 2500|Avalon 737sp|Summit TLA-100A|Distressor EL8-X|Apogee Symphony||Euphonix McMix x2|Dangerous Music 2 Bus LT|ATC SCM20 ASL Pro|Amphion One18|
Halion Sonic 3|Komplete10|Stylus RMX|Trilian|Omnisphere 2.6|VSL Strings|EW Pianos|ReFx Nexus 2|AirMusicTech|Sylenth|Predator|Kick 2|Serum
UAD|Waves|Soundtoys|Melodyne|Softube|Brainworx|PluginAlliance|Fabfilter|

User avatar
Sonik
Member
Posts: 994
Joined: Wed Dec 15, 2010 10:34 pm
Contact:

Re: [BIG PROBLEM] Lost some group and fx settings...

Post by Sonik » Wed May 11, 2011 1:56 pm

Bump
MacPro 8 core 16gb HD 5770 10.11.6|Cubase Pro 10.0.30|Wavelab 9.5|Studio One 4.5|Protools 12.4|Logic X|Apollo Quad|4xUAD-2 (14 core)
Manley Massive Passive|Thermionic Phoenix Mastering Plus|Maselec MLA-2|API 2500|Avalon 737sp|Summit TLA-100A|Distressor EL8-X|Apogee Symphony||Euphonix McMix x2|Dangerous Music 2 Bus LT|ATC SCM20 ASL Pro|Amphion One18|
Halion Sonic 3|Komplete10|Stylus RMX|Trilian|Omnisphere 2.6|VSL Strings|EW Pianos|ReFx Nexus 2|AirMusicTech|Sylenth|Predator|Kick 2|Serum
UAD|Waves|Soundtoys|Melodyne|Softube|Brainworx|PluginAlliance|Fabfilter|

User avatar
Sonik
Member
Posts: 994
Joined: Wed Dec 15, 2010 10:34 pm
Contact:

Re: [BIG PROBLEM] Lost some group and fx settings...

Post by Sonik » Thu May 19, 2011 4:03 pm

Once again on another project.

This is very frustrating. When you open a project with the mix almost and have to redo it cause some plug-ins and routings disappeared...

:(
MacPro 8 core 16gb HD 5770 10.11.6|Cubase Pro 10.0.30|Wavelab 9.5|Studio One 4.5|Protools 12.4|Logic X|Apollo Quad|4xUAD-2 (14 core)
Manley Massive Passive|Thermionic Phoenix Mastering Plus|Maselec MLA-2|API 2500|Avalon 737sp|Summit TLA-100A|Distressor EL8-X|Apogee Symphony||Euphonix McMix x2|Dangerous Music 2 Bus LT|ATC SCM20 ASL Pro|Amphion One18|
Halion Sonic 3|Komplete10|Stylus RMX|Trilian|Omnisphere 2.6|VSL Strings|EW Pianos|ReFx Nexus 2|AirMusicTech|Sylenth|Predator|Kick 2|Serum
UAD|Waves|Soundtoys|Melodyne|Softube|Brainworx|PluginAlliance|Fabfilter|

User avatar
Sonik
Member
Posts: 994
Joined: Wed Dec 15, 2010 10:34 pm
Contact:

Re: [BIG PROBLEM] Lost some group and fx settings...

Post by Sonik » Thu Jun 30, 2011 7:38 pm

Once again...

I think the problem is when I open a project that was started on C5 or earlier... :(
MacPro 8 core 16gb HD 5770 10.11.6|Cubase Pro 10.0.30|Wavelab 9.5|Studio One 4.5|Protools 12.4|Logic X|Apollo Quad|4xUAD-2 (14 core)
Manley Massive Passive|Thermionic Phoenix Mastering Plus|Maselec MLA-2|API 2500|Avalon 737sp|Summit TLA-100A|Distressor EL8-X|Apogee Symphony||Euphonix McMix x2|Dangerous Music 2 Bus LT|ATC SCM20 ASL Pro|Amphion One18|
Halion Sonic 3|Komplete10|Stylus RMX|Trilian|Omnisphere 2.6|VSL Strings|EW Pianos|ReFx Nexus 2|AirMusicTech|Sylenth|Predator|Kick 2|Serum
UAD|Waves|Soundtoys|Melodyne|Softube|Brainworx|PluginAlliance|Fabfilter|

User avatar
Sonik
Member
Posts: 994
Joined: Wed Dec 15, 2010 10:34 pm
Contact:

Re: [BIG PROBLEM] Lost some group and fx settings...

Post by Sonik » Thu Jun 30, 2011 8:08 pm

I now I lost my presets again, after this!!!!
MacPro 8 core 16gb HD 5770 10.11.6|Cubase Pro 10.0.30|Wavelab 9.5|Studio One 4.5|Protools 12.4|Logic X|Apollo Quad|4xUAD-2 (14 core)
Manley Massive Passive|Thermionic Phoenix Mastering Plus|Maselec MLA-2|API 2500|Avalon 737sp|Summit TLA-100A|Distressor EL8-X|Apogee Symphony||Euphonix McMix x2|Dangerous Music 2 Bus LT|ATC SCM20 ASL Pro|Amphion One18|
Halion Sonic 3|Komplete10|Stylus RMX|Trilian|Omnisphere 2.6|VSL Strings|EW Pianos|ReFx Nexus 2|AirMusicTech|Sylenth|Predator|Kick 2|Serum
UAD|Waves|Soundtoys|Melodyne|Softube|Brainworx|PluginAlliance|Fabfilter|

Post Reply

Return to “Older Cubase versions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests