Can't save track presets, templates in 7.06 after 7.5 instal

For users of legacy Steinberg Cubase software
Post Reply
Swi
Member
Posts: 274
Joined: Sat Jan 05, 2013 6:39 pm
Contact:

Can't save track presets, templates in 7.06 after 7.5 instal

Post by Swi » Mon Dec 23, 2013 11:42 pm

I can no longer save templates in 7.0 after installing 7.5

I cannot save track presets of instrument tracks in 7.5
Load times and remove track times of instrument tracks in 7.5 is taking twice as long as it did in 7.0

groove agent SE is very buggy. Crashes quite a bit when loading multipule samples.
swi
Cubase 9.5.10
5960 i7 X99 @4.4GHz Windows 10
32GB ram
RedNet 3 x 4
Motu Midi Express 128 x 3
4 Windows 10 VEP slave / servers

ranie30
New Member
Posts: 1
Joined: Tue Dec 24, 2013 2:49 pm
Contact:

Re: Can't save track presets, templates in 7.06 after 7.5 in

Post by ranie30 » Tue Dec 24, 2013 2:55 pm

Swi wrote:I can no longer save templates in 7.0 after installing 7.5

I cannot save track presets of instrument tracks in 7.5
Load times and remove track times of instrument tracks in 7.5 is taking twice as long as it did in 7.0

groove agent SE is very buggy. Crashes quite a bit when loading multipule samples.
I've had this problem for months now and can't seem to find any answers! I managed to save one preset a year ago and I can see that in the media bay but it won't allow me to save new presets, the window just refreshes!

bturnersr
New Member
Posts: 3
Joined: Sun Jan 09, 2011 6:53 pm
Contact:

Re: Can't save track presets, templates in 7.06 after 7.5 in

Post by bturnersr » Fri Dec 27, 2013 4:13 pm

I am also having this problem! Anyone have a solution?

Hans-Olav
New Member
Posts: 7
Joined: Mon Dec 30, 2013 3:09 am
Contact:

Re: Can't save track presets, templates in 7.06 after 7.5 in

Post by Hans-Olav » Mon Dec 30, 2013 3:17 am

Same problem here.

I can save the other track types, including multis with several instrument tracks. But not a single instrument track.
Cubase Pro 9 – Nuage – Mac OS 10.11

User avatar
DavidR1
Junior Member
Posts: 62
Joined: Sat Nov 30, 2013 8:48 pm
Contact:

Re: Can't save track presets, templates in 7.06 after 7.5 in

Post by DavidR1 » Sat Jan 04, 2014 7:01 pm

My 7.5 tracks are saving as 7.06 and will only re open again in 7.06 not 7.5.
Processor Intel® Core™ i7-4770 (3.4 GHz, 8 MB cache, 4 cores) Haswell Memory 16 GB DDR3
Hard drive 2 TB 7200 rpm SATA Optical drive DVD SATA writer Nvdida Geforce GTZ 660

Hans-Olav
New Member
Posts: 7
Joined: Mon Dec 30, 2013 3:09 am
Contact:

Re: Can't save track presets, templates in 7.06 after 7.5 in

Post by Hans-Olav » Mon Jan 06, 2014 2:57 am

I did a super thorough uninstall of both 7.06 and 7.5, reinstalled 7.5 - and now it works!

Cubase 7.5 has been super stable for me. I just recently upgraded to Mac OS 10.8.5 (I've kept it safe for a long time with 10.6.8). Btw, I'm not implying that the issue at hand has anything to do with the operating system - I would not know.

Before I reinstalled I could see the folder where the track presets should go. I could even have old (7.0.6) track presets there and they would load with no problems. But still no saving of instrument tracks.

But anyway, a fresh install did Cubase good. I you wanna try, this guide worked for me:

https://www.steinberg.net/en/support/kn ... ompletely/
Cubase Pro 9 – Nuage – Mac OS 10.11

Hans-Olav
New Member
Posts: 7
Joined: Mon Dec 30, 2013 3:09 am
Contact:

Re: Can't save track presets, templates in 7.06 after 7.5 in

Post by Hans-Olav » Mon Jan 06, 2014 3:02 am

I just looked for a Windows version of that guide, but I could not find it in Steinberg's knowledge base.
Cubase Pro 9 – Nuage – Mac OS 10.11

Buchanan
Member
Posts: 295
Joined: Thu Sep 12, 2013 10:15 pm

Re: Can't save track presets, templates in 7.06 after 7.5 in

Post by Buchanan » Mon Jan 06, 2014 6:57 am

ranie30 wrote:
Swi wrote:I can no longer save templates in 7.0 after installing 7.5

I cannot save track presets of instrument tracks in 7.5
Load times and remove track times of instrument tracks in 7.5 is taking twice as long as it did in 7.0

groove agent SE is very buggy. Crashes quite a bit when loading multipule samples.
I've had this problem for months now and can't seem to find any answers! I managed to save one preset a year ago and I can see that in the media bay but it won't allow me to save new presets, the window just refreshes!
7.5 has only been out for a month. !?
Everyone wants perfect software. But nobody's perfect.

Mspape2
New Member
Posts: 2
Joined: Sun Mar 23, 2014 6:29 pm
Contact:

Re: Can't save track presets, templates in 7.06 after 7.5 in

Post by Mspape2 » Sun Mar 23, 2014 6:41 pm

Same problem here, though. Is the only solution, still, to reinstall Cubase 7.5 after uninstalling both versions completely?

Swi
Member
Posts: 274
Joined: Sat Jan 05, 2013 6:39 pm
Contact:

Re: Can't save track presets, templates in 7.06 after 7.5 in

Post by Swi » Sun Mar 23, 2014 7:06 pm

I moved to PC and have not had this issue at all. It seems this is a mac issue? But we are about to go windows on the second machine over here so I will report on this.

Even after a re-install I could save some things and not others. Track presets worked for a while and then stopped. Importing the old presets seemed to be part of the problem as well. I had 2 sets of presets sometimes because both 7 and 7.5 presets are in different locations but are seen by both.

I would recommend a full un-install of 7 and then install 7.5 and not 7. You should be able to get everything open even if you have to try twice once in a while.
swi
Cubase 9.5.10
5960 i7 X99 @4.4GHz Windows 10
32GB ram
RedNet 3 x 4
Motu Midi Express 128 x 3
4 Windows 10 VEP slave / servers

Luis Dongo
Moderator
Posts: 910
Joined: Thu Oct 20, 2011 2:19 pm
Contact:

Re: Can't save track presets, templates in 7.06 after 7.5 in

Post by Luis Dongo » Mon Mar 24, 2014 11:56 am

Hello,

before un-installing and re-installing please try starting Cubase in Safe-Mode:
https://www.steinberg.net/en/support/kn ... ences.html

That should be enough.

Regards
Luis Dongo
Marketing Manager - Pro Audio

Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Connect with Steinberg on Facebook, YouTube, Twitter, Instagram and SoundCloud.

User avatar
skillet
Member
Posts: 491
Joined: Mon May 19, 2014 9:55 pm
Contact:

Re: Can't save track presets, templates in 7.06 after 7.5 in

Post by skillet » Fri Jun 27, 2014 6:29 pm

I can't save project Templates even in safe-mode on a Mac. Track presets are saving just fine. I noticed that Cubase looks at both the "templates" folder and "Project Templates" folder for templates. I removed both in hopes that would fix it but no luck with that either. I can manual save and put sessions in here but not very fast or a nice way of working.
macOS 10.14.6 | Mac Pro (Late 2013) | Processor: 3.5 Ghz 6-Core Intel Xeon E5 | Memory: 32 GB 1866 Mhz DDR3 ECC

Cubase 10.5.10 | Nuendo 10.2 | WaveLab Pro 10 | Pro Tools 19.12 | Logic 10.4.8

Audio Interface: Steinberg UR44 | MIDI Interface:MOTU MIDI Timepiece AV; MIDIMan 1x1 | MIDI Keyboard: Alesis QS8.2; Kork Nano Key | Control Surface: MCU (Mackie Control Universal); Korg Nano Kontrol; PreSonus FaderPort; Shuttle Pro 2; CC 121; FD Fader Controller; Softube Console 1

Jason_Staczek
Junior Member
Posts: 160
Joined: Thu Dec 16, 2010 2:11 am
Contact:

Re: Can't save track presets, templates in 7.06 after 7.5 in

Post by Jason_Staczek » Fri Aug 22, 2014 4:54 pm

I wasn't able to save multiple tracks as a Track Preset in 7.5.x Mac. It worked fine in 7.0.6. Comparing Defaults.xml for both version, I saw that the 7.5 Defaults.xml was different from 7.0. I made the change in 7.5 Defaults.xml from this:

<string name="Group" value="mediaBrowserCreateTrackTemplateTrackPreset|Multi"/>
<int name="Version" value="5"/>
<member name="Values">
<member name="config">
<string name="defaultsId" value="CreateTrackTemplateTrackPreset|Multi" wide="true"/>
<string name="location" value="" wide="true"/>
<string name="browseRoot" value="All Media/File System/Local Harddisks/Donkey/Users/jasonstaczek/Library/Application Support/Steinberg/Track Presets/Multi" wide="true"/>

To this:

<string name="Group" value="mediaBrowserCreateTrackTemplateTrackPreset|Multi"/>
<int name="Version" value="5"/>
<member name="Values">
<member name="config">
<string name="defaultsId" value="CreateTrackTemplateTrackPreset|Multi" wide="true"/>
<string name="location" value="All Media/File System/Local Harddisks/Donkey/Users/jasonstaczek/Library/Application Support/Steinberg/Track Presets/Multi" wide="true"/>
<string name="browseRoot" value="All Media/File System/Local Harddisks/Donkey/Users/jasonstaczek/Library/Application Support/Steinberg/Track Presets/Multi" wide="true"/>

It now matches the location in "browseRoot" below it. Don't know why the "location" tag was empty. 7.5 installer problem? Anyway, it fixed it and I can now save multiple tracks as Track Presets just fine. I assume similar problems will have a similar fix.

Jason
Cubase 9.5.x, Nuendo 8, SSL Alphalink MADI-AX, RME HDSPe MADI, Mac OS 10.12.x, Windows 10.x, PT12.x

Post Reply

Return to “Older Cubase versions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests