Record in stop mode

For users of legacy Steinberg Cubase software
Post Reply
Atlantis64
Junior Member
Posts: 95
Joined: Thu Sep 20, 2012 8:25 pm
Contact:

Record in stop mode

Post by Atlantis64 »

What is record in stop mode and how to do it. Thank.
Home studio.
Cubase 8 Artist,
Scralett 2i2,
Win 10-64,

Buchanan
Member
Posts: 295
Joined: Thu Sep 12, 2013 10:15 pm

Re: Record in stop mode

Post by Buchanan »

Do you know where the manual is? Be a lot quicker to read it.
Everyone wants perfect software. But nobody's perfect.

Atlantis64
Junior Member
Posts: 95
Joined: Thu Sep 20, 2012 8:25 pm
Contact:

Re: Record in stop mode

Post by Atlantis64 »

Buchanan wrote:Do you know where the manual is? Be a lot quicker to read it.
Oh, did you read the manual, then you would know. Why you don't try to help.
Why would I ask that question then. I am asking because it's not in the manual.
Home studio.
Cubase 8 Artist,
Scralett 2i2,
Win 10-64,

User avatar
BriHar
Senior Member
Posts: 2159
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:10 pm
Contact:

Re: Record in stop mode

Post by BriHar »

Atlantis64 wrote:Oh, did you read the manual, then you would know. Why you don't try to help.
Why would I ask that question then. I am asking because it's not in the manual.
It's a bit much to ask other people here to read the manual for you and then paraphrase or quote it for you here.
YES, it is in the manual! Open the manual in Acrobat reader and use the search function for "stop mode" and you'll get it first hit. Is that really so much to ask? ;)
"...yes I think it can be easily done, just take everything down to Highway 61."

Sun Point Studio Turbenthal, Switzerland


Cubase Pro 10.5.20 - 64bit | Cubase AI 10.5 | WaveLab 9.0.10 - 64bit | PT10 | UR28M | UR44 | CMC-PD/4xFD/QC/AI/CH/TP | BCF2000 | Contour Shuttlexpress | Graphire Tablet | Cubendo Custom Keyboard | Lenovo E31 Workstation:Xeon E3-1225V2/3.2GHz; 14GB DDR3 SDRAM; 2x Intel-Flash520 SSD 180GB (C:/D:);1TB 7200rpm Sata3 (F:); DVD RW (E:); Ext. 3TB USB3 Freecom + WD 1TB; Nvidea GeForce GT 630 4GB DDR3 Video Ram AGP PCIE | Win 10 Pro 64 Bit

Atlantis64
Junior Member
Posts: 95
Joined: Thu Sep 20, 2012 8:25 pm
Contact:

Re: Record in stop mode

Post by Atlantis64 »

Alright, it's so easy. There is nothing much in CUbase 6 manual about it.
Home studio.
Cubase 8 Artist,
Scralett 2i2,
Win 10-64,

Atlantis64
Junior Member
Posts: 95
Joined: Thu Sep 20, 2012 8:25 pm
Contact:

Re: Record in stop mode

Post by Atlantis64 »

My question is What is record in stop mode and how to do it.
And the manual say:

Recording can be activated in Stop mode (from the current cursor position or from the left locator) or during playback:

That does not answer my question.
Home studio.
Cubase 8 Artist,
Scralett 2i2,
Win 10-64,

Buchanan
Member
Posts: 295
Joined: Thu Sep 12, 2013 10:15 pm

Re: Record in stop mode

Post by Buchanan »

Activate= you can arm the track (ready for recording) while play is stopped.
Laws of simple physics dictate that one cannot record while the "tape" is not moving, ie: recording.
A simple semantic misunderstanding? (by the manual writer / translator maybe?)
I wouldn't get anxious about it.
Now, you need any songs writing? Read the Haynes manual maybe, so we know how to fix your car? :mrgreen:
Everyone wants perfect software. But nobody's perfect.

-steve-
External Moderator
Posts: 9663
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Contact:

Re: Record in stop mode

Post by -steve- »

Cubase is always recording whether in play or stop 'mode'

The nomenclature is retrospective record.
independent manufacturer rep (not a Steinberg employee)
[safe mode] [cubase manual] [score editor manual]

Atlantis64
Junior Member
Posts: 95
Joined: Thu Sep 20, 2012 8:25 pm
Contact:

Re: Record in stop mode

Post by Atlantis64 »

Thanks. We should make a wiki book in plain Englsh. Retrospective record sound better.
Home studio.
Cubase 8 Artist,
Scralett 2i2,
Win 10-64,

-steve-
External Moderator
Posts: 9663
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Contact:

Re: Record in stop mode

Post by -steve- »

Atlantis64 wrote:Thanks. We should make a wiki book in plain Englsh. Retrospective record sound better.
Is "record in stop mode" translated from a different language?
independent manufacturer rep (not a Steinberg employee)
[safe mode] [cubase manual] [score editor manual]

Atlantis64
Junior Member
Posts: 95
Joined: Thu Sep 20, 2012 8:25 pm
Contact:

Re: Record in stop mode

Post by Atlantis64 »

SteveInChicago wrote:
Atlantis64 wrote:Thanks. We should make a wiki book in plain Englsh. Retrospective record sound better.
Is "record in stop mode" translated from a different language?
From my French background, a word what descrive what it is is not necessarely pretty, some nicer words could make it sound better. That is why I like Retrospective recording better than in stop mode.

If only they would have describes what recording in stop mode was, I wouldn't be asking. I wouln't write a book without a lexique and describing expression used and their definition along the way, it's anti-pedagogic.
Home studio.
Cubase 8 Artist,
Scralett 2i2,
Win 10-64,

Post Reply

Return to “Older Cubase versions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests