Virtual instruments in Artist 6

For users of legacy Steinberg Cubase software
Post Reply
costasaint
Junior Member
Posts: 63
Joined: Tue Dec 21, 2010 11:32 am
Contact:

Virtual instruments in Artist 6

Post by costasaint » Tue Feb 18, 2014 4:42 pm

I've been using Artist 6 for a few years but have never tried to use any virtual instruments. I loaded up Halion 1 but there doesn't seem to be any instruments there. On my installation discs there only seem to be trial versions.
Is this right, that Artist 6 doesn't have virtual instruments?

User avatar
Arjan P
Senior Member
Posts: 2543
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:28 pm
Contact:

Re: Virtual instruments in Artist 6

Post by Arjan P » Tue Feb 18, 2014 10:27 pm

That doesn't seem right. You might try to install Cubase again: it will first show you an overview of which parts are already installed, and maybe there it shows VST instrument sets that weren't installed before.
--- "If anyone owes it all to Bach, it's God" - Emil Cioran ---
SOFT: (All 64 bit) | WaveLab 10.0 | Cubase 10.0.50 | HALion 6.0 | Win10 Pro - SoundCloud
HARD: i7-950 | Asus P6TD | 30GB | Tascam DM-3200 | DigiMax48 | Midisport 8x8 - SoundByte Studio

costasaint
Junior Member
Posts: 63
Joined: Tue Dec 21, 2010 11:32 am
Contact:

Re: Virtual instruments in Artist 6

Post by costasaint » Wed Feb 19, 2014 3:08 pm

Arjan P wrote:That doesn't seem right. You might try to install Cubase again: it will first show you an overview of which parts are already installed, and maybe there it shows VST instrument sets that weren't installed before.

It appears that Artist 6 only has a trial version of Halion and you have to buy the proper version which I will not be doing. I have given Cubase enough money already and think that it should include Halion like previous versions did!

User avatar
Scab Pickens
Senior Member
Posts: 1668
Joined: Thu Dec 16, 2010 7:27 am
Location: Colorado Springs, CO USA
Contact:

Re: Virtual instruments in Artist 6

Post by Scab Pickens » Wed Feb 19, 2014 4:28 pm

costasaint wrote:
Arjan P wrote:That doesn't seem right. You might try to install Cubase again: it will first show you an overview of which parts are already installed, and maybe there it shows VST instrument sets that weren't installed before.

It appears that Artist 6 only has a trial version of Halion and you have to buy the proper version which I will not be doing. I have given Cubase enough money already and think that it should include Halion like previous versions did!
You should have HALion Sonic SE included with Artist 6, along with a few others I believe.
Win 10 Home | Cubase Pro 10.5 | WaveLab Elements 8 | i7-950 12GB | Focusrite Pro 40

User avatar
Strophoid
Grand Senior Member
Posts: 4648
Joined: Sun Dec 26, 2010 2:56 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Virtual instruments in Artist 6

Post by Strophoid » Wed Feb 19, 2014 8:35 pm

Yes, Cubase artist 6 comes with Halion Sonic SE, Groove Agent One, Spectre, Prologue, Mystic and I might be missing some. Plenty to start out with!
Software: Steinberg Cubase Pro 8 64-bit.
Hardware: Intel i5 6600, 16Gb DDR3, Win7 64-bit
Mackie Onyx 1620i - Steinberg Midex 8 - Steinberg CC121.

My humble contributions to what could be considered music.

costasaint
Junior Member
Posts: 63
Joined: Tue Dec 21, 2010 11:32 am
Contact:

Re: Virtual instruments in Artist 6

Post by costasaint » Thu Feb 20, 2014 6:27 pm

Strophoid wrote:Yes, Cubase artist 6 comes with Halion Sonic SE, Groove Agent One, Spectre, Prologue, Mystic and I might be missing some. Plenty to start out with!
I have all the others but not Halion SE for some reason.

costasaint
Junior Member
Posts: 63
Joined: Tue Dec 21, 2010 11:32 am
Contact:

Re: Virtual instruments in Artist 6

Post by costasaint » Thu Feb 20, 2014 7:22 pm

costasaint wrote:
Strophoid wrote:Yes, Cubase artist 6 comes with Halion Sonic SE, Groove Agent One, Spectre, Prologue, Mystic and I might be missing some. Plenty to start out with!
I have all the others but not Halion SE for some reason.
So I've now got Halion SE and the presets are showing but when I try and load one I get the message, "Loading program failed" or "No layer edit page found"

Any ideas?

costasaint
Junior Member
Posts: 63
Joined: Tue Dec 21, 2010 11:32 am
Contact:

Re: Virtual instruments in Artist 6

Post by costasaint » Sat Feb 22, 2014 1:30 pm

costasaint wrote:
costasaint wrote:
Strophoid wrote:Yes, Cubase artist 6 comes with Halion Sonic SE, Groove Agent One, Spectre, Prologue, Mystic and I might be missing some. Plenty to start out with!
I have all the others but not Halion SE for some reason.
So I've now got Halion SE and the presets are showing but when I try and load one I get the message, "Loading program failed" or "No layer edit page found"

Any ideas?
I've tried re-installing it but am still getting the messages above. The 'First contact' is the only preset that works, it can't find any of the others.
Does anyone know how to solve this?

Post Reply

Return to “Older Cubase versions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests